Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

potwierdzam ceny w górę 1a-0,50 gr. tylko w Żurominie i na Bieżuniu

ale czad za chwilę po 1 zł. z kurnika ................... no i oczywiście te śpiewki jak się nie podoba i temu podobne.............

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten rejon Mazowsza zawsze jest opóźniony z cenami, 50gr ?

- to bardzo tanio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja palę tylko starymi jajami i wytłaczankami bo nie stać mnie na gaz.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam,że tu się wtrącam,ale to chodliwy wątek...W dobie obniżek cen żywca ,che zaproponować niskie stawki ubezpieczeń ferm drobiu...PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE UBEZPIECZEŃ BUDYNKÓW NIEPALNYCH,PRZY PŁATNOŚCI JEDNORAZOWEJ :

suma ubezp.200 000/280....300 000/370...400 000/490...500 000/620...600 000/740....700 000/860..800 000/980...

Przy większej sumie ubezpieczenia ,lub liczbie ferm -dodatkowe zniżki !!! ZADZWOŃ LUB NAPISZ - zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857

ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne.WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja palę tylko starymi jajami i wytłaczankami bo nie stać mnie na gaz.............

nie taniej byłoby szyszkami - przemyśl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie

Chciałabym zaoferować Państwu kartony, przekładki paletowe oraz narożniki (kątowniki) z tektury falistej w różnych rozmiarach i o różnej gramaturze tektury.

Zapewniamy ceny producenta oraz transport na terenie całego kraju (i nie tylko).

Polecam serdecznie

W sprawie wyceny proszę o kontakt ze mną:

Monika Borkowska

tel: 500 48 55 83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez większych zmian czyli:

XL 36 gr.

1a 33/34 gr.

1b 31/32 gr.

2a 28/29 gr.

Ale jajka brakuje i ciężko uzbierać większą ilość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analitycy twierdzą że do Świąt Wielkanocnych cena jaj może wzrosnąć nawet o 30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym żurominie chyba ich po...o z cenami

ale czad naprawdę się robi z jajem.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie ''biedronka'' pewnie zaproponowali Ci 35gr za 1A i dlatego tak piszesz

i to pewnie jeszcze Pan Jan....

no cóż......życze wytrwałości !!! a na tą chwile to jaj brakuje.

trzeba było nimi nie palić w piecu _

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co ty piszesz graniczy już z bezczelnością

- pół roku temu was nie jeb...o jak jaja były po 5 - 15gr ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem bardzo wytrwały a magazyn jest pełen i dlatego mogę trochę pożartować na forum ................ a co do cen to kol.leonis masz racje ale nie biore w tych cenach bo na razie mam taniej o 2 oczka..............

co będzie dalej czas pokaże pewnie będzie drożeć .......... wszyscy szukają M i ten sort pewnie będzie niedługo tylko grosz taniej od L..............

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasnowidz z Człuchowa, Krzysztof Jackowski przewiduje, że ten rok będzie nie zły dla producentów jaj;

wspomniał też o handlarzach mówi... biada im biada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się składa że do Człuchowa mam 80 km. i rozmawiałem z nim i powiedział że pomimo super dobrego roku dla producentów jaj i tak niektórym rozumu nie przybędzie a wręcz przeciwnie pazerność ich zgubi............

oj biada im oj biada ...............

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy jasnowidzowie bardzo przycichli, mówię o tych cwaniaczkach z miodem w uszach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się coś zdaje, że to będzie dobry rok dla jednych i dla drugich. Można za jajo i 40 groszy płacić, jak je się potem za 50 lub więcej sprzedaje. Ucichły przynajmniej wojny podjazdowe, podwyższanie cen w detalu nie jest mordęgą, a i nowi klienci sami się pojawiają.

Fakt, faktem, że dzisiaj prościej i za dobre pieniądze sprzedać wileką ciężarówkę za gotówkę, niż kilka skrzynek w detalu. No ale cóż. Takie przyszły czasy. Spory handel pomiędzy fermami, wypełnianie dziur po tych co musieli zlikwidować stada no i to co cieszy najbardziej: odsprzedawanie jaj tym wielkim pijawką co w zeszłym roku kupowali za "pinć", bo teraz muszą brać od innych bo nikt z producentów nie chce z nimi gadać.

Nic w przyrodzie nie ginie....

Pozdrowienia dla Wszytskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda Panie Kreator. W końcu jakiś mądry i rozsądny wpis na tym forum. Wcale nie musi być tak, że żeby handlarz zarobił to producent musi dołożyć. Zarabiać mogą wszyscy- i producenci i handlujący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co się dzieje z jajem, chyba musi być go bardzo dużo skoro zaczęło się podjeżdżanie pod sklepy i piekarnie. Już kilka klientów pokazywało mi oferty od konkurencji. Nie wiem ale chyba niedługo zaczną się duże obniżki cen. Co o tym sądzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez 6-10 tygodni mozemy zapomniec o obnizkach a i potem nie wiadomo co bedzie

Narazie bedzie tylko drozec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi