biedronka 0 Napisano 6 Lutego 2012 potwierdzam ceny w górę 1a-0,50 gr. tylko w Żurominie i na Bieżuniuale czad za chwilę po 1 zł. z kurnika ................... no i oczywiście te śpiewki jak się nie podoba i temu podobne.............pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2012 Ten rejon Mazowsza zawsze jest opóźniony z cenami, 50gr ? - to bardzo tanio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2012 ale czad ............. biedroko coś dla ciebie http://www.cyfronika.com.pl/semi/cz_gaz_czad.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 6 Lutego 2012 ja palę tylko starymi jajami i wytłaczankami bo nie stać mnie na gaz............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł.m. 0 Napisano 6 Lutego 2012 Przepraszam,że tu się wtrącam,ale to chodliwy wątek...W dobie obniżek cen żywca ,che zaproponować niskie stawki ubezpieczeń ferm drobiu...PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE UBEZPIECZEŃ BUDYNKÓW NIEPALNYCH,PRZY PŁATNOŚCI JEDNORAZOWEJ :suma ubezp.200 000/280....300 000/370...400 000/490...500 000/620...600 000/740....700 000/860..800 000/980... Przy większej sumie ubezpieczenia ,lub liczbie ferm -dodatkowe zniżki !!! ZADZWOŃ LUB NAPISZ - zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne.WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2012 ja palę tylko starymi jajami i wytłaczankami bo nie stać mnie na gaz............. nie taniej byłoby szyszkami - przemyśl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 6 Lutego 2012 na szyszkach śpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2012 a ja śpię na słomie tzw. siennik – wolałbym na kasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monika_Kartony 0 Napisano 7 Lutego 2012 Witam serdecznie Chciałabym zaoferować Państwu kartony, przekładki paletowe oraz narożniki (kątowniki) z tektury falistej w różnych rozmiarach i o różnej gramaturze tektury. Zapewniamy ceny producenta oraz transport na terenie całego kraju (i nie tylko). Polecam serdecznie W sprawie wyceny proszę o kontakt ze mną: Monika Borkowska tel: 500 48 55 83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Handel 0 Napisano 7 Lutego 2012 Witam jak tam wyglodaja ceny na nowy tydzien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 7 Lutego 2012 Bez większych zmian czyli: XL 36 gr.1a 33/34 gr.1b 31/32 gr.2a 28/29 gr. Ale jajka brakuje i ciężko uzbierać większą ilość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 8 Lutego 2012 Analitycy twierdzą że do Świąt Wielkanocnych cena jaj może wzrosnąć nawet o 30% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 8 Lutego 2012 w tym żurominie chyba ich po...o z cenami ale czad naprawdę się robi z jajem....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 8 Lutego 2012 Panie ''biedronka'' pewnie zaproponowali Ci 35gr za 1A i dlatego tak piszesz i to pewnie jeszcze Pan Jan.... no cóż......życze wytrwałości !!! a na tą chwile to jaj brakuje.trzeba było nimi nie palić w piecu _ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 8 Lutego 2012 To co ty piszesz graniczy już z bezczelnością - pół roku temu was nie jeb...o jak jaja były po 5 - 15gr ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 8 Lutego 2012 ja jestem bardzo wytrwały a magazyn jest pełen i dlatego mogę trochę pożartować na forum ................ a co do cen to kol.leonis masz racje ale nie biore w tych cenach bo na razie mam taniej o 2 oczka..............co będzie dalej czas pokaże pewnie będzie drożeć .......... wszyscy szukają M i ten sort pewnie będzie niedługo tylko grosz taniej od L..............pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 8 Lutego 2012 Jasnowidz z Człuchowa, Krzysztof Jackowski przewiduje, że ten rok będzie nie zły dla producentów jaj; wspomniał też o handlarzach mówi... biada im biada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 8 Lutego 2012 tak się składa że do Człuchowa mam 80 km. i rozmawiałem z nim i powiedział że pomimo super dobrego roku dla producentów jaj i tak niektórym rozumu nie przybędzie a wręcz przeciwnie pazerność ich zgubi............oj biada im oj biada ...............pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 9 Lutego 2012 witam nie wiem dlaczego szukacie jasnowidzów po człuchowach skoro na forum jest ich pełno :::::P:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 9 Lutego 2012 Niektórzy jasnowidzowie bardzo przycichli, mówię o tych cwaniaczkach z miodem w uszach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 9 Lutego 2012 http://www.ppr.pl/artykul-jedna-czwarta-ludnosci-zagrozona-ubostwem-167099.php Nie wiem, na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 9 Lutego 2012 A mi się coś zdaje, że to będzie dobry rok dla jednych i dla drugich. Można za jajo i 40 groszy płacić, jak je się potem za 50 lub więcej sprzedaje. Ucichły przynajmniej wojny podjazdowe, podwyższanie cen w detalu nie jest mordęgą, a i nowi klienci sami się pojawiają.Fakt, faktem, że dzisiaj prościej i za dobre pieniądze sprzedać wileką ciężarówkę za gotówkę, niż kilka skrzynek w detalu. No ale cóż. Takie przyszły czasy. Spory handel pomiędzy fermami, wypełnianie dziur po tych co musieli zlikwidować stada no i to co cieszy najbardziej: odsprzedawanie jaj tym wielkim pijawką co w zeszłym roku kupowali za "pinć", bo teraz muszą brać od innych bo nikt z producentów nie chce z nimi gadać. Nic w przyrodzie nie ginie....Pozdrowienia dla Wszytskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 9 Lutego 2012 Pełna zgoda Panie Kreator. W końcu jakiś mądry i rozsądny wpis na tym forum. Wcale nie musi być tak, że żeby handlarz zarobił to producent musi dołożyć. Zarabiać mogą wszyscy- i producenci i handlujący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak1 0 Napisano 9 Lutego 2012 Nie wiem co się dzieje z jajem, chyba musi być go bardzo dużo skoro zaczęło się podjeżdżanie pod sklepy i piekarnie. Już kilka klientów pokazywało mi oferty od konkurencji. Nie wiem ale chyba niedługo zaczną się duże obniżki cen. Co o tym sądzicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 9 Lutego 2012 Przez 6-10 tygodni mozemy zapomniec o obnizkach a i potem nie wiadomo co bedzie Narazie bedzie tylko drozec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach