adamek81 0 Napisano 28 Lutego 2012 narazie cena wysoka bo idzie hurt ale detal juz staje i jajo zaczynasie odkladac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 28 Lutego 2012 narazie cena wysoka bo idzie hurt ale detal juz staje i jajo zaczynasie odkladac mlody spij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 28 Lutego 2012 narazie cena wysoka bo idzie hurt ale detal juz staje i jajo zaczynasie odkladac mlody spij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 adamek81 !!!! mały czy detal ci staje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 A cha.. wczoraj miałem kartkówkę z zootechniki - temat; Jakie znasz najpożyteczniejsze zwierzątka ?(zaraz pomyślałem o biznesie ojca) i tak napisałem… Pożyteczne zwierzątka jakimi są hieny żyją w mniejszych klanach o bardziej luźnej strukturze. Zasiedlają przeważnie tereny bardziej niegościnne, więc nie mogą tworzyć zbyt licznych grup. Ten gatunek zwierząt silnie walczy o znaczącą dominację na swym rynku zbytu. Hiena to typowy krwiopijca, wysysa wszystko co się da strawić. Ma bardzo silne szczęki zdolne skruszyć każdą monetę, najczęściej poluje na producentów, takich jak … młody rolnik, stary rolnik o słabszej kondycji finansowej - żeruje gdzie się da. U hieny głównym składnikiem pokarmu są tanie jaja fermowe. Z powodu dużej pazerności i chciwości ich żywotność jest bardzo krótka, ale za to bardzo plenna. - bez urazy ale dostałem 5 plus z kartkówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 28 Lutego 2012 Z powodu dużej pazerności i chciwości ich żywotność jest bardzo krótka, Miałbyś szóstkę ale popełniłeś błąd ,z tego co ja wiem hieny żyją długo i do tego bardzo dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 28 Lutego 2012 A cha.. wczoraj miałem kartkówkę z zootechniki - temat; Jakie znasz najpożyteczniejsze zwierzątka ?(zaraz pomyślałem o biznesie ojca) i tak napisałem… buahaha dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 28 Lutego 2012 hiena żyje do 10 lat co po ludzku oznacza 70 lat ..............detal nie odbiera najgorsze jest to że sam kupuje po marketach bo 10 gr. taniej.............pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 A wiecie moi drodzy że hiena w razie potrzeby (wyginięcia stada) może zmienić płeć - na forum mamy ewidentny przykład Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz Kowalski 0 Napisano 28 Lutego 2012 Witam serdecznie,Poszukujemy dużego producenta jaja spożywczego w celu nawiązania współpracy na rynku Środkowoeuropejskim. Z góry dziękuję za odpowiedź. Z poważaniembartosz kowalski787-757-047 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Lutego 2012 Chyba cena się już ustała bo handlarze zaczynają stosować swoje gierki. Proszą, błagają, umawiają się na konkretny termin, konkretną ilość (16 palet) i konkretną cenę a w przeddzień dzwonią i mówią, że nie przyjadą bo na innej fermie dostali taniej. Po dwóch dniach znowu dzwonią, że oni jednak mogą przyjechać ale trzeba coś opuścić bo na rynku zastój i nie ma gdzie towaru sprzedać a poza tym, to on ma już innego dostawcę, który sprzedaje taniej i z dowozem. I wiecie co ? Walić takich handlarzy ! Dzisiaj sprzedałem towar, który uzbierałem dla tego dupka i dostałem za niego 2 gr więcej na jajku. Ręce opadają. Widać, niektórzy niczego się nie uczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małe jajo 0 Napisano 28 Lutego 2012 A od dziś w Selgrosie PROMOCJA!!! M-0,36 i nie mam pytań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bolec 0 Napisano 28 Lutego 2012 Chyba cena się już ustała bo handlarze zaczynają stosować swoje gierki. Proszą, błagają, umawiają się na konkretny termin, konkretną ilość (16 palet) i konkretną cenę a w przeddzień dzwonią i mówią, że nie przyjadą bo na innej fermie dostali taniej. Po dwóch dniach znowu dzwonią, że oni jednak mogą przyjechać ale trzeba coś opuścić bo na rynku zastój i nie ma gdzie towaru sprzedać a poza tym, to on ma już innego dostawcę, który sprzedaje taniej i z dowozem. I wiecie co ? Walić takich handlarzy ! Dzisiaj sprzedałem towar, który uzbierałem dla tego dupka i dostałem za niego 2 gr więcej na jajku. Ręce opadają. Widać, niektórzy niczego się nie uczą.a co mi powiesz jak ja w zeszłym tygodniu miałem ustaloną cenę a jak wysłałem kierowcę to przez telefon dowiedziałem sie że cena plus 4 oczka, 6 palet to jakieś dwa koła więcej. I co? 250 km w jedną stronę i miał wracać na pusto? Towar oDebra1łem, ale swoje pomyślałem i przy najbliższej okazji odbiorę sobie więcej niż te 4 gr. Także nie mów mi o gierkach handlarzy, bo i Wy hodowcy prowadzicie swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 28 Lutego 2012 panowie jeśli Wy chcecie ustalic cene na kilka dni przed odbiorem towaru, w czasie gdy ceny z dnia na dzień ulegają zmianie ..to macie pecha bo nikt frajerem nie jest !! Obecnie nasz klient o cenie dowiaduje sie 1 dzien przed odbiorem towaru ! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 28 Lutego 2012 A JA NIE MUSZE JESC JAJEK LEKARZE MOWIA ZE TO CHOLESTEROL WIEC CZEMU MAM PLACIC ZA COS CO JEST NIEZDROWE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bolec 0 Napisano 28 Lutego 2012 I tak było kolego. W czwartek wieczorem cena ustalona, a rano puściłem samochód. Szanowny pan hodowca poinformował o cenie gdy moje auto było u niego na placu. Jakie miałem wyjście? Jajo było już umówione w innym miejscu i niestety przez taką gierkę musiałem dołożyć. Ale co najważniejsze, że hodowca zarobił. Ja nie robię z gęby holewy i jak hodowca przywozi do mnie towar to nie urywałem ani nie urywam nawet grosza, nie mówiąc o 4 . Mam świadomość, że to celowe zagranie i dlatego w przyszłości z takimi "partnerami" w interesach nie ma litości. Iednocześnie informuję, że to jakiś pojedyńczy wybryk, pozostali "moi hodowcy" jak najbardziej ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 28 Lutego 2012 KTO TO JEST PRZETRWAL BO MIAL MIEKKIEGO I UCZCIWEGO ODBIORCE ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 28 Lutego 2012 W TEJ CHWILI SPRZEDAJAE JAJA ZA DZIEKUJE LICZAC NA TO ZE CENA SPADNIE LUB SIE USTABILIZUJE ALE JAK SIE WKURWIE TO PODNISE O TYLE CO MI PODNOSI PRODUCENT I WSZYSTKO BEDZIE OK JAK TOWER BEDZIE SZEDL ALE JAK NIE TO SZYKUJCIE PRODUCENCI DOBRE I MOCNE KOLKI ZEBY KURA DUPY ZATKAC POZDRAWIAM WASZA HIENA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 Dzwoni hiena do producenta bo widzi ze towar na sklepie jest 3,99 ''L'' Pyta sie po ile ma jajo on mu na to 0,50plus vat to hiena pyta dlaczego ten towar na sklepie takie ceny???? Producent do niego tak Ty hieno bo tak sobie tego zycze i juz Sami sobie robicie problem Nie każdy jest hieną a wy wszystkich jedną miarą Nic dobrego z tego nie wyjdzie dla producentów teraz takie traktowanie a później może sie to troche odwrócić przeciwko wam Przejmujcie cały rynek jest wasz ale pamietajcie że sami siebie okradacie w tej chwiliPozdrawiam tych hodowców którzy tak robią zdobywajcie rynki a jak bedzie trzeba dokupić to po tyle samo co posrednicy kupicie a na tych sklepach co teraz dajecie za darmo pózniej was wysmieją ze nagle 20gr w góreZ drugiej strony producent który ma długi nie oddaje za darmo wiec niejest tak źle Bo ci którzy niechca odrabiać dają takie niskie ceny a ja mam takich w regionie ze czterech to oznacza ze zadnych długów nie mieli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 Pytanie do producentów dlaczego tak robicie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 ciekawy jestem kto nas tego handlu nauczył, z kogo bierzemy przykład Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 Odpowiedz dlaczego tak robicie ????Podaj powód [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMAJAJ 0 Napisano 28 Lutego 2012 Aktualne ceny jaj:1A 0,50 zł1B 0,48 zł2A 0,46 zł2B 0,44 zł Magazyn ciągle pusty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jestesmy zepsuci czy to producent czy pośrednik oczy zachodza checia maksymalnego zysku w nieddługim czasie brak słow, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małypikuś 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jeśli chodzi o hodowców to wielu jest takich co wzięli kredyty piętnastoletnie i mimo to nie zdążyli ich spłacić- zbańczyli, takie były zyski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach