jaj_pol 0 Napisano 28 Lutego 2012 a powiedzcie mi koledzy jak sie ksztaltuja ceny jaj u producenta i w detalu ze sciolki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 scióla srednio 10gr drozsza niz klatka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 28 Lutego 2012 1a 0.50 złSytuacja wydaje się wzglednie stabilna. Ale to chyba tylko pozory. Przed nami Święta a jajka cały czas brakuje. Nie wiem, jak u handlujących ale z tego co wiem, na fermach pustki. Nie wiem czemu to służą takie komentarze handlujących ale, to że zbyt w detalu siada uważam za totalną bzdurę. Tak, jak już pisałem wcześniej, na sklepach, piekarniach itp zejście dużo większe niż normalnie i to pomimo dużo wyższych cen. Wszystko więc wskazuje na to, że przed Świętami czeka nas kolejny skok cenowy ! Na razie podaż jajka jest dużo niższa od popytu. Jeśli popyt nie przyhamuje (np. pod wpływem wysokich cen) to nic i nikt nie uchroni nas przed kolejnymi podwyżkami (pisał już o tym wcześniej chyba nijaki Yoyo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 28 Lutego 2012 A od dziś w Selgrosie PROMOCJA!!! M-0,36 i nie mam pytań Kolego na szczęście mało aktywny jesteś, Ty nie masz pytań a ja zadam Ci dwa!!! Ile mają tych jaj na cały moloch?Ile jesteś w stanie wynieść tych jaj na jeden paragon?? Jeśli dla Ciebie ta cena to jakiś zwiastun,to zjedź Polskę ,zaladuj swojego busika,bądź tira i dawaj do mnie zarobić dam Ci blisko 10gr na sztucepozdrawiam Male Jajo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaj_pol 0 Napisano 28 Lutego 2012 mozliwe ale zwroccie uwage na to ze jest to spowodowane tym ze magazyny sa puste gdyz jak wielcy posrednicy slysza podwyzki to wykupuja wieksze ilosci i dlatego magazyny puste.. ot cala filozofia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajek19821 0 Napisano 28 Lutego 2012 U mnie ludzie się buntują i niechca kupować lub biorą duzo mniej G.Kogut ja sie tobie nie dziwie idzie, skoro jest u ciebie rysa za tych posredników co cie twoim towarem wygryzli i teraz nie oddajesz drozej niz cena rynkowa lub taniej nawet.Dlatego niema sie co dziwić że jajo ci jak woda idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak1 0 Napisano 28 Lutego 2012 Pobiłem dzisiaj rekordy w podwyżkach - 18gr na sklepie. A jak tam wasze podwyżki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nie wiem 0 Napisano 28 Lutego 2012 ja to widzę tak : jak nic się nie dzieje to cisza na forum, jak cena w dół to jeden przez drugiego- a mówiłem ,że TAK będzie. Gdy cena w górę - a mówiłem,że TAK będzie- i pisze to jeden i ten sam najmądrzejszy(tu wstawić odpowiedni nick) TAK MI SIĘ ZDAJE( HANDLUJE PONAD 20 LAT) , ŻE G.. WIADOMO CO BĘDZIE .Przestańcie więc się pienić i do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 28 Lutego 2012 Ja już wiem. Jestem pewny. Ta dzisiejsza pogoda, ten śnieg i plucha!! Komu przeszkadzało słoneczko i zapach wiosny? To zapewne kolejna zmowa producentów!!! Albo tych złośliwych hien handlarzy! Wszystko byle tylko na złość...Albo, albo....ktoś Wielki tym z góry steruje....hmmmm... Miało być forum z cenami jaj, a zrobiła się ściana płaczu. Raz jedni ,raz drudzy załamują ręce i szlochają. Tylko uważajcie, żeby w trakcie tej rozpaczy nie pogubić swych jermułek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 Na forum szloch i lament że drogo, a jeden przez drugiego dzwoni i proponuje za 1A-nawet 0,55gr. To pytam co jest grane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embag 0 Napisano 28 Lutego 2012 Powiem z perspektywy handlarza nie jest żle , ktoś napisał pare postów wczesniej, że zejscie na detalu jest dobre i ma racje , ja niezauważyłem spadku sprzedaży ( który prognozowałem jakies 2 tyg. temu )Towar schodzi aż miło .a ze detal płacze , ich problem , i tak płakać to ma prawo końcowy konsument , reszta po drodze zarabia co do cen to dzisiaj płace ( trzecia dostawa w tej samej cenie -fakt , ze ilosci mocno okrojone , ale producent sie uwija i musi kazdego podzielić ) m-0,41 0,43 . L 0,46 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 Ceny na dziś : 1A-0,50-52 2A-0,46 jaj starcza tylko dla stałych odbiorców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kujawiaczek 0 Napisano 28 Lutego 2012 biedronka na dziś m-4.99 L5.99 coś się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 Dmuchajmy dalej w ten balon zobaczymy, kiedy i z jakim hukiem pęknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 Czy wy myslicie ze przecietny Polak zaplaci za 30 jaj 30 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Lutego 2012 Czy wy myslicie ze przecietny Polak zaplaci za 30 jaj 30 zlA dlaczego nie ? Kto powiedział, że jajko musi być tanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFAŁ 21 0 Napisano 28 Lutego 2012 JAK MACIE U SIEBIE EUROCASH JEDZIE ICH WYKUPIĆ DZIŚ MIELI DOSTAWY SPRZEDAJĄ M10-4.19BR NIECH NIE PIEPRZĄ CEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jak już to będą 29,99zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 29 Kwietnia 2011 r Pan Jajcarek pisał:Co do cen to jest tak 1A 13-14 1B 10-13 2A 10-11 Tak naprawde to ile chcesz tyle zaplacisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 No i co ze to napisalem ?A jak myslisz ze beda placic za 30 jaj 30 zl to sie myliszNie kupia 30 jaj tylko 3 za 3zlJa sprzedaje L 10 po 60-68 gr wiec w sklepie juz niedlugo bedzie 1 jajo 1zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jak długo mieliśmy dokładać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alejaja cenowe 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jajcarek ma racje sprzedaż spadnie nikt nie kupi 30 szt za 30zł . Jak słyszę to "ile mogliśmy dokładać " żal ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2012 Kupią od producenta , 30% zamówień więcej ze sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 W marcu kwietni i maja wchodzi duzo mlodej kurki zobaczymy czy odwroci to sytuacje czy nieNa dzien dzisciejszy wiekszosc ferm jedzie na 1/3 , 1/2 mocy przerobowej przy takiej cenia i takich prognozach producentow za 5 miesiecy bedziemy jechac na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 28 Lutego 2012 Jak starszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach