simon 0 Napisano 24 Marca 2009 Pomorskie cena na dzisiaj 1a-33,1b-31,2a-29 itd.Towaru opór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logic77 0 Napisano 24 Marca 2009 Chandel słabnie klienci albo oszczędzaja kasę na święta albo ograniczają wydatki na jedzenie niedługo ci co tak podnoszą tą cenę sami będą jedli swój towar bo nie będzie komu kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 25 Marca 2009 Gajewski- L pakowana po 10szt 34gr z dostawą do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
megakura 0 Napisano 25 Marca 2009 0 - 33gr1a - 311b - 29towaru brak Faktycznie, sadze ze nie ma po co juz forsowac wiekszych cen, to sie zle skonczy. duze sieci juz korzystaja na promocjach, a male sklepy, hurtownie dostaja po d... W koncu to najlepiej jest kiedy producent, posrednik i koncowy odbiorca sa zadowoleni. Chyba przypadek ropy jest tu analogiczny, w zeszlym roku cena dochodzila do 150dol. za barylke, a mowiono ze przekroczy 200! a dzis ? z tego co czytalem jakis czas temu to okolice 40dol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 25 Marca 2009 Witam ! Wlasnie laduje tira jaj. I tak 2A-0.29 2B-0.27 3-0.24 Netto ! Pieniadze mam juz na koncie. Mysle ze sa to normalne ceny na dzis a co bedzie to rynek zweryfikuje ! Straszyc okresem po swiatecznym nie ma co bo Wielkanoc nigdy nie byla powodem zwyzki cen !! Tak ze tu inne czynniki na dzis maja wplyw . Pozdrawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szronik 0 Napisano 25 Marca 2009 Witam. Dziś miałem dostawę. Ceny po raz kolejny powaliły mnie z nóg 0-0,39 IA-0,36 IB-0,34 2A-0,32. Chyba po świętach pójdę na jakąś rehabilitację bo już mnie szczęka boli od tłumaczenia się klientom- skąd te ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 25 Marca 2009 W realu są L na paletkach po 30szt./8,85zł . Oferta od 26.03 do 01.04 http://www.real.pl/promocje.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon 0 Napisano 27 Marca 2009 Biedronka Kartuzy-Pomorskie L-3,99 10op.,M-3,29 dzisiejsza cena.W małych sklepach moje jajko kosztuje około 5,5zł za 10op.No bo sklep musi zarobić 2zł na opakowaniu też tak bym chciał,zastanówcie się kto kogo robi w ch... Cały czas mówię niech małe sklepy przestaną naliczać na jajka 80% marży i ludziom robić wodę z mózgu że to producenci oszaleli i ustalają cenę z kosmosu.Ta cena dla nas jest normalna tyle że po drodze do konsumenta tak rośnie że już staje się nienormalna,ale tak to już jest jak ktoś na jajach chce inne braki cenowe nadrabiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alikami 0 Napisano 27 Marca 2009 No wiesz ... kienci którzy mają taką marżę to sprzedają 3-5 wkładów w tygodniu to dla mnie żaden klient hurtowy. Ci co jeszcze sprzedają w dzisiejszych czasach po parę skrzynek w tygodniu to nie pozwolą sobie na większą marżę niż 6gr. Zresztą nie chodzi tutaj chyba o to żeby wyliczać kto ile na jajku zarabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarek96 0 Napisano 28 Marca 2009 Biedronka Kartuzy-Pomorskie L-3,99 10op.,M-3,29 dzisiejsza cena.W małych sklepach moje jajko kosztuje około 5,5zł za 10op.No bo sklep musi zarobić 2zł na opakowaniu też tak bym chciał,zastanówcie się kto kogo robi w ch... Cały czas mówię niech małe sklepy przestaną naliczać na jajka 80% marży i ludziom robić wodę z mózgu że to producenci oszaleli i ustalają cenę z kosmosu.Ta cena dla nas jest normalna tyle że po drodze do konsumenta tak rośnie że już staje się nienormalna,ale tak to już jest jak ktoś na jajach chce inne braki cenowe nadrabiać hahahaha -proste obliczenie - na dzień dzisiejszy płace za 2a -o,31 netto -dodaje do tego opakowanie to moja cena wyjsciowa (BEZ ZAROBKU ) -0,35 gr . --- -i jak z tego zrobic konkurencje ???????? Kaufland zrobił promocje 21% taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarek96 0 Napisano 28 Marca 2009 dalsza część obliczenia ceny jako pośrednik ( sprzedaje około 250 tys szt/miesiąc) do tego spakowanego jaja 2a (0,35gr) dołoze 3 gr. zysku-śmiech- bo to daje 7,500 zł miesięcznie z czego zapłace pracownika(legal) i swój zus + paliwo = 4000 ...., podatki , prąd , amortyzacja itp okolo 1500 to ZOSTAJE 2000zł -szaleństwo czyli spakowane 35 gr +3gr. =0,38 zł moja cena + marża sklepu (powiedzmy) 6-7 gr. to daje =====0,45 zł na sklepie JAK TO SIE MA DO CENY 0,33zł w BIEDRONCE ????????????? czy 8,85 za 30szt w REALU????? po ile im ktos sprzedał pakowane jajko 2a ----odpowiedź po 0,28 czyli 0,25 w luzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnikzwywiechowa08 0 Napisano 28 Marca 2009 tak to się ma,że ma umowę podpisaną powiedzmy pół roku temu i wtedy 0,25 za IIa to rewelka była.a swoja droga to drogo tam , cezarku, kupujesz tą IIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarek96 0 Napisano 28 Marca 2009 na 100% pół roku temu sieciówki ne placily 0,25 za 2a nigdy "zwykły " sklep nie mógł przebic ceną sieciówki ale róznice w cenie nie były az tak duże taka cene za 2a z tego co czytam nie tylko ja płace -narazie towar jakoś idzie , ale efekt końcowy może nie byc za ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 28 Marca 2009 Witam oki wszystkich rozumniem ale nikt mi nie powie ze hodowca ktory pol roku temu lub pare miesiecy temu co podpisywal umowe z realem czyli 29gr czyli dal 25+vat za 1a to byla cena sprawiedliwa jak mielismy na swieta od 24 do 26gr powiedzmu oki ale do jasnej .... kto podpisuje umowy pol roku wczesniej paranoja wiem ze sa teraz siebie zadowoleni boo sa w plecy ale mysle ze da im to teraz do przemyslen w sprawie umow i mocno ich pozdrawiam i ich cene rynkowa na markety sami niszcza handel a o tym nie wiedza wspierajac ich niszcza siebie chyba ze cos zdzila komisja europejska ale mysle ze nic bo markety sa tak potezna ogranizacja ze dadza sobioe rade Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRYGA 0 Napisano 29 Marca 2009 W realu są L na paletkach po 30szt./8,85zł W KALISZU TEGO JAJA WYKŁADAJĄ 6 (SZEŚĆ ) WYTŁACZANEK NA PÓŁKĘ BYŁEM W SOBOTĘ PYTAŁEM O ILOŚCI NIECAŁA PALETA NA MAGAZYNIE.....W ŚRODĘ BYŁY JESZCZE PACZKI 1B KOŻLAKIEWICZ 10SZT 2,39 ????????? I JAK TU PODNIEŚĆ CENE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szronik 0 Napisano 30 Marca 2009 A jak u Was przedstawia się sytuacja z cenami detalicznymi na targowiskach oraz bazarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 31 Marca 2009 W Częstochowie na rynku 27-48 gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 w Toruniu na rynku od 28-48gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logic77 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 W Top Markecie od Ząbkiewicza L 10-- 3,55 i jak tu można konkurować z marketami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rawak 0 Napisano 2 Kwietnia 2009 najlepiej niech za darmo im dają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szronik 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 Wczoraj Kuafland Wołomin M30-10,99 , a cenę za szt podali 0,33 . Ciekawe kto tak ceny wylicza, że o 4gr się myli? Widać od razu nieuczciwość i próbę wykorzystania klientów w tym całym amoku przedświątecznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alikami 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 No ludziska jeszcze tylko tydzień! A łatwy to on nie będzie. Ceny o nazwie : RÓBTA CO CHCETA! Poszukuję fermy do stałej współpracy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
musti 10 0 Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam. Od czerwca wchodzę z jajkiem ściółkowym w ilości ok 100 skrzynek tygodniowo (kury 50 tyg.) a od listopada z nowym młodym stadem ok. 140 skrzynek na tydzień. W razie potrzeby mogę uruchomić pod produkcję następny obiekt aby zachować ciągłość dostaw. Poszukuję poważnego i uczciwego odbiorcy(odbiorców). Ferma położona jest w okolicy Lidzbarka Welskiego. Proszę o nr. tel. zainteresowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 5 Kwietnia 2009 towaru do świąt już nie kupuję ,wyprzedaję resztę zapasów, mam nadzieje,że na sklepach i hurtowniach jajo zejdzie.Dzisiejsze ceny zakupu do hurtu to XL-0.36,S-0.34 , L-0.32 , M-0.29 .Towaru szczególnie dużego asortymentu nie brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rydzek 0 Napisano 7 Kwietnia 2009 najblizszy czwartek 09.04 otwarcie biedronki w małej miejscowosci w województwie zachodniopomorskim cena jaja na ulotce podali 1.99 za dyszke pakowaną...i pytanie brzmi ile tego mają na magazynie i czy sprzedadzą mi wieksza ilośc np: ok.5 skrzyń jakie sa wasze opinie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach