Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 dobry manewr w dobrym kierunku panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREG100 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Ubojnia Drobiu A&B DROB Sp. z o.o. zakupi każdą ilość kury Rosołowej ( Nioski ) i Mięsnej ( cieżkiej ) do uboju. tel: 606 640 125www.abdrob.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Do mnie też dzwonił jakiś Pan i pytał o jajko. Odpowiedziałem mu grzecznie, że nie mam i nawet gdyby oferował 55 gr. za 1A to mu nie sprzedam bo mam tylko dla stałych odbiorców. Na to ten Pan lekko oburzony stwierdził, że jestem niepoważny, bo na innych fermach to jajka jest pod dostatkiem i to taniej co najmniej o 10 gr. Pytam więc, kto tu jest niepoważny ? Skoro ma takie tanie jajko na innych fermach to po co wydzwania i szuka towaru ? U mnie ceny takie jak sprzed świąt: 1A 51/52 gr. a na magazynie 3 palety na krzyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 czy któryś z Panów Producentów ,jest zainteresowany stałą współpracą na początek po palecie 1A I 1 B tygodniowo na przelew 21 dni okolice siedlec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 [...]Kol.PROMIX jestes kobietą czy facetem ?? cyt."Po części masz racje przeor ale sam przyznasz ze jeśli ostatnie 2 lata(a może 8 powinnam pisać )" Pozdrawiam ps. Ceny u nas podobnie jak kol;FERMA2012A może PROMIX to nasza forumowa biedronka, tylko że pod innym nickiem ? napiła lub napił się w święta i się wydał lub wydała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 PROMIX + przeor = Biedronka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 który to za mną się stęsknił bo nie chce mi się szukać.............co do cen to (słowo zostało usunięte) .........................a na poważnie too-0,50s-0,451a-0,401b-0,382a-0,36tak dziś uzgodniłem jak ktoś pisze że kupił taniej to wierzę bo brudasy czyli śćiółkę też mogę kupić taniej no ale............. jak ktoś pisze że wołają 1a po 0,42 lub 0,43 to też wierzę bo i po tyle chcą ale nie biorę ale jak ktoś podaje ceny po 0,50 i wyżej za 1a to nie wierzę bo takich cen nie ma chyba że w detalu.............nie będę polemizował z FACHOWCAMI co do cen w lipcu czy na jesień ale wiem jedno że do końca sierpnia małego pisklaka nie kupisz ani w Polsce ani w Czechach tyle jest zamówień na nioskę ..............Ja wnioskuję z tego że gdzieś te kury będą żyły i się niosły ..........zgaduję pewnie w klatkach u polskich hodowców ........... resztę można sobie dopowiedzieć pozdrawiam i życzę sukcesówpa pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Wysłany: 13:17 Pon 9 Kwi 2012 Po części masz racje przeor ale sam przyznasz ze jeśli ostatnie 2 lata(a może 8 powinnam pisać ) Ale się dziś rozpisałem:P powinnam z rodzina spędzać czas, a nie o jajku myśleć:) - Grodzka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 u biedronki ceny jak w biedronce zawsze promocja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Może biedronka kupuje jaja przemysłowe od brudasów z mazowieckiego (tak nazywa hodowców z tego regionu), stąd ma zawsze niskie ceny ps.znam paru kolegów z mazowieckiego i nie powiedziałbym żeby byli brudasami ..- oby wszystkie fermy tak wyglądały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Może biedronka kupuje jaja przemysłowe od brudasów z mazowieckiego (tak nazywa hodowców z tego regionu), stąd ma zawsze niskie ceny ps.znam paru kolegów z mazowieckiego i nie powiedziałbym żeby byli brudasami ..- oby wszystkie fermy tak wyglądały też jestem z mazowieckiego i nie sądze by tanio sprzedawali towar. zresztą cena jest taka sama w całej polsce. może byc rozpiętośc kilku groszy, ale nie dziesiątek bo pośrednik to wyrówna poz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1. 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 I znowu dwóch nowych odbiorców...I znowu chciał niechciał cena w górę...zaakceptowana bez mrugnięcia okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam. Panowie jestem hodowca, dzwonia do mnie handlarze i sugeruja obnizke w dziesiatkach groszy, bo podobno lokalnie juz obnizaja cene. Obnizac czy trzymac cene ? Sa w kraju chetni na jajko wogle ? Chetnie bym cos oddal w dobre rece zeby tym hienom nie obnizac bo tylko na to czekaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Trzymaj cene nie oddawaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 ale co ja mam robic z jajkiem, najgorsze jest to ze obdzwonilem znajomych hodowcow i oni juz cene obnizyli, 1A w tej chwili w moim rejonie sprzedaje sie po 45 gr handlarzynom wysysajacym krew... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 u mnie mowia tak:"Trzeba sie pozbyc jajka to cene sie nieco obnizy zeby handlarze brali, bedzie brakowac jajka za jakis czas znowu sie podniesie..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 W SOBOTE BRALEM JAJOPLACILEM O 6 GR WIECEJ NIZ CENA JAKA DZIS OBOWIAZUJE ALE ODBIJE W NASTEPNEJ DOSTAWIE CENA NA DZIS 1A 42GR -44GR I CO DWA TRZY GOSZE DO GORY LUB ADEKWATNIE DO MALEGO JAJA W DOL NIE MA PROBLEMOW Z KUPNEM JAJA NA TYCH FERMACH CO JESZCZE TRZY TYGODNIE TEMU NIE MIELI LUB SPRZEDAWALI NA BIERZACO NIE SLUCHAM JUZ ZE JAK BEDZIE SZLO W GORE TO JA NIE BEDE CI PODNOSIL JAJO OSIAGNELO SZCZYT SWOJEJ CENY WIEC CO TY MI MOZESZ TERAZ PRODUCENCIKU JAJ ZROBIC NIE DASZ MI JAK NIE BEDZIE?JESZCZE NIE BYLO ZEBY JAKOS NIE BYLO......NIE MAM SENTYMENTOW NIE DASZ ?TO TWOJ KOLEGA DA TANIEJZA TYDZIEN BEDZIESZ DZWONIL ZE OK MOZE BYC TA CENA ALE TO JUZ NIESTETY NIE AKTUALNA NA DZIS I JESLI BEDZIE TRZEBA TO BEDE PLACIL I PO 30 GR ZA 1A A JESLI ZA MIESIAC TRZEBA BEDZIE PLACIC PO 50 GR - 60 GR TO CO? JUZ TAK PLACILEM I BYLA TO CENA TAKA SAMA JAK DLA STALEGO CO I SKOCZKA WICE JESZCZE RAZ DZIS JAJO TANIEJE PRODUCENCI POZDRAWIAM STALY KILENT [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Najgorsze sa wlasnie takie "HANDLARZYNY" tryska frustracja na odleglosc jeszcze po swietach ze nie zarobil tego co zwykle hehe Smiac mi sie chce z tych marnych handlarzyn jak widze ich reakcje na tego roczne swieta i fakt ze nie zarobili za wiele (choc raz haha) co ? chociaz raz sie role odwrocily ? ze to producent byl gora ? morze lez handlarzy poplynela przez kraj polski i plynie do tej pory jak widac podemna, wykrzyczane zale Mam nadzieje ze nie raz jeszcze bedzie taka sytuacja ze to producent bedzie kopal w dupe handlarza, bo milo mi bylo to robic w te swieta i obserwowac wijacychy sie handlarzy hehe piekne czasy, czekamy na odbicie po swietach ! Zobaczymy co bedzie na boze narodzenie, ja teraz cene lekko obnize zeby nie stanela sprzedaz, ale zaraz jak sytuacja sie odwroci, dowale cene znowu ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 zadzwońcie do Mizgierów tam są aktualne ceny.........pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zadzwoncie do biedronki tam sa "CODZIENNIE NISKIE CENY !" ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Mlynarz przedtem pod jakim nickiem występowałeś ?jak czytam że handlarz daje po 0,45 gr i wypija krew to ............. co będzie robił jak jajo będzie po 0,20 gr.?pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alojzer 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 Młynarz nie oddawaj - nierób konkurencji kolegom z innych ferm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlynarz 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 jaja szly rok temu w lato po 15gr nawet, to nie cena 45 gr czyni handlarzyne wampirem, tylko fakt ze to przewaznie łakoma hiena, pazerna dziw..... dopisz sobie, handlarze maja mentalnosc jak zydzi to czyni ich wyjatkowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Kwietnia 2012 LEHORN ma racje nie można mieć sentymentów bo ostatnie dwa miesiące pokazały jacy są hodowcy dla stałych klientów ..............zero skrupułów , zero sentymentów, i wystarczy dziś wyłączyć telefon aby jutro kupić to samo jajo 2 gr. taniejTANIEJE TANIEJE TANIEJE ciekawe jakie ceny w Nowym Sączu?pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach