frirendż 0 Napisano 18 Maja 2012 Może ktoś się podzieić informacją ile płacą przetwórnie w kraju?Ja słyszałem o cenie na poziomie 3,60 - 3,80 zł za kg. - wielkopolska/łódzkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 18 Maja 2012 Może ktoś się podzieić informacją ile płacą przetwórnie w kraju?Ja słyszałem o cenie na poziomie 3,60 - 3,80 zł za kg. - wielkopolska/łódzkieW tym tygodniu było 3,70 zł / kg. Nie wiem co będzie od poniedziałku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 19 Maja 2012 Jak ruch szanowni Państwo ? Ja mam pustki w magazynie i zastanawiam się, czy od poniedziałku nie podnieść cen. W ubiegłym tygodniu puściłem jeden transport trochę taniej i dzisiaj troszkę tego żałuję, bo zaczyna brakować mi towaru. A jak u Was sytuacja ze stanem magazynowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 19 Maja 2012 u mnie też pusto muszę zacząć skupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 19 Maja 2012 W detalu sprzedaż wraca do normy. s-30gr m-40-45gr l 55-65gr xl- brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 19 Maja 2012 Stan magazynu jakieś 5 dni i ubywa. Od świąt bywało do 9 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 20 Maja 2012 U mnie pustki. Nie mam czym handlować w przyszłym tygodniu. Kury niosą, ale i tak ciągle za mało. Zaczyna robić się kiepsko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Maja 2012 Panowie jakie ceny na poniedzialek sie szykują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 20 Maja 2012 1A 35 i co 2 gr w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 20 Maja 2012 1a-0,28 1b-0,25-0,262a-0,22-0,25s-0,320-0,37 ceny na wtorek i środę jaja bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 20 Maja 2012 OD PONIEDZIAŁKU PODNOSZĘ CENĘ JAJ. L / 0,33– 0,35zł M / 0,30 – 0,32zł przemysł 4,6zł ps.Jaja z dodatkiem pleśni o 4gr taniej, przemysł 4zł pozdrawiam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1. 0 Napisano 21 Maja 2012 Jeśli chodzi o te z dodatkiem pleśni to biedron takowe skupuje... 1a- 37 gr1b- 34 gr2a- 30 gr Magazyn praktycznie pusty, jaja brak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMA2012 0 Napisano 21 Maja 2012 U mnie też pusty magazyn, nie nadążam za zleceniami... Ceny do góry! Brak XL i M.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREG100 0 Napisano 21 Maja 2012 Ubojnia Drobiu A&B DROB Sp. z o.o. zakupi każdą ilość kury rosołowej ( nioski ) do uboju. tel: 606 640 125www.abdrob.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 21 Maja 2012 ha ha ha ale się uśmiałem z tej pleśni i jej ceny kupujcie na magazyny bo podrożeje o ,50 gr. albo o 1 zł. za trzy tygodnie sami będziecie sprzedawać popleśniałe zbuki ......................... idzie fala upałów więc na bieżąco a nie na zapas stara zasada..........ALE CZAD Z TYM JAJCZARKIEM I JEGO NICKAMI .pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 21 Maja 2012 ALE CZAD Z TĄ BIEDRONKĄ I JEJ NICKAMI . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł.m. 0 Napisano 21 Maja 2012 Niskie stawki ubezpieczeń ferm drobiu... PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE UBEZPIECZEŃ BUDYNKÓW NIEPALNYCH,PRZY PŁATNOŚCI JEDNORAZOWEJ :suma ubezp.200 000/320....300 000/480...400 000/650...500 000/810...600 000/970....700 000/1100..800 000/1290... Przy większej sumie ubezpieczenia ,lub liczbie ferm -dodatkowe zniżki !!! ZADZWOŃ LUB NAPISZ - zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne. WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!!!UBEZPIECZAMY WYPOSAŻENIE W KURNIKACH !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 21 Maja 2012 zaczyna brakować dużego jaja - podnosimy koledzy podnosimy (po 5-10gr tygodniowo), tak jak oni nam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 21 Maja 2012 Myślę, że Jajaczarek trochę przesadził z tymi podwyżkami (niestety), ale fakt faktem, że dzisiaj dwóch odbiorców samych podniosło ceny o 2 i o 3 grosze. Magazyn pusty i zaczynam się martwić o towar. A to dopiero maj. Z drugiej strony, podzwoniłem trochę po Polsce i można jeszcze kupić tu i ówdzie trochę jajka po niższych cenach. Jednak na ceny: 1A 251B 24 2A 22 ..... już za bardzo bym nie liczył. Widać wyraźnie, że coś się ruszyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 21 Maja 2012 http://www.tvn24.pl/0,1745243,0,1,solidarnosc-znajdz-roznice,wiadomosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 21 Maja 2012 No i jak panowie hodowcy? Teraz Wasza kolej Jak dla mnie,to teraz moze isc nawet i na 40gr Jajka po super cenie u mnie dostatek I nie musze sie martwic o plesn,bo magazyn suchutki jak pieprz,a i temperaturka na odpowiednim poziomie A powaznie o cenach. - 5 do 10gr na tydzien?-Tzn. przez ile tygodni?-Przez jeden?-Jestem za Przez wiecej?-Jakbym patrzyl tylko na siebie,to powiedzialbym-jeszcze lepiej!Ale na razie,to mozna o tym tylko pomarzyc (na szczescie).Spokojnie posprzedawalbym co mam i zanim bym skonczyl,bylby nastepny dolek Normalnie "zyc nie umierac" Rozsadnie rzecz biorac,pogoda i rynek zrobi swoje,wiec zeby znowu nie blokowac detalu,proponuje troche umiaru.Zreszta chyba wszyscy wiedza,ze letnie temperatury i sezon urlopowy nie dadza sie zbytnio rozbujac. Tanie jajko w dalszym ciagu gdzieniegdzie dostepne.Uroki lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 21 Maja 2012 10gr na tydzien...Hmmm...Jeden kawal wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nie wiem 0 Napisano 22 Maja 2012 No i znowu czary- mary a rynek swoje M 0,22 L 0,25 XL 0,35 . Ruch trochę większy w zeszłym tygodniu a w tym lipa. Tradycyjnie : d..a tam. Jajcarek czy jak Ci tam- LITOŚCI ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Maja 2012 Dziś już nie wierzy tu nikt nikomu!Ale jesteśmy w swym własnym domu,Gdzie wszędzie kpina i popelina!I nic nie zmienimy, bo taka jest w jaju hu.....! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nie wiem 0 Napisano 22 Maja 2012 Jajcarek -brawo,brawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach