Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o cenach na ten tydzień ? Niby wszyscy płaczą, że jajko nie idzie a ja mam pusty magazyn. Na forum ktoś wspomina coś o jakiś spadkach a dzisiaj duży handlarz sam zaoferował mi o grosik drożej. Zupełnie się pogubiłem.

Czy ktoś wie, jak wygląda obsada w starych klatkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I po dzisiejszym dniu mysle ze ta cenka raczej spadnie

I po dzisiejszym dniu mysle ze ta cenka raczej się podniesie.

Dzisiaj sprzedałem cały zapas, który miałem czyli towar z trzech dni. Magazyn pusty i są zamówienia już na środę i na piątek. A tu sklepy trzeba jeszcze jakoś zaopatrzyć :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się bieganina za jajem....w szczególności XL....!!! Magazyn pusty... wszystko z dzisiejszego dnia pojechało w Polske! Nie ma na co czekac - podnosimy ceny!!! ;--P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna brakować dużego jaja telefony dryndają, a dryndają.

Na małe jaja też mi nie zle podleciało UEFA PZPN wraz z Panem Dudą spore zamówienie złożyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jajczarek kupuj!!! L kupisz po 030 sprzedasz po 0,45= 0,15 na jajku. M kupisz po 0,28 sprzedasz po 0,37= 0,09. Na tira wchodzi 324000jaj.L- 162000*0,15=24300zł. M- 162000*0.09=14580zł.Dodajmy 24300+14580=38880złotych.Wystarczy jeden TIR w tygodniu. Trzeba być skończonym tępakiem żeby nie skorzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi