Gall 0 Napisano 2 Października 2006 I sprawa paszy powoli sie wyjasnia:http://www.kipdip.org.pl/index.html?job=3&n=1299&s=54Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 2 Października 2006 witam! chcialbym sie dowiedziec jaki jest najlepszy cykl swietlny dla niosek (Lohman) posiadam stado w 19 tyg i jak narazie mam wlaczone od6 do 15!za wszelkie info z gory dziekuje! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzys1 0 Napisano 3 Października 2006 witam! chcialbym sie dowiedziec jaki jest najlepszy cykl swietlny dla niosek (Lohman) posiadam stado w 19 tyg i jak narazie mam wlaczone od6 do 15!za wszelkie info z gory dziekuje! pozdrawiamWitam! 9 godz światla w 19 tyg.to troche za mało.Skorzystaj z programu świetlnego firmy Lohmann( dostepny na stronie :www.ltz.de) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 3 Października 2006 wielkie dzieki krzysiek sprawdze i napewno zastosuje! tylko wolalbym sprawdzone w praktyce programy swietlne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 3 Października 2006 Wiatm Widac ze w przeciagu 5 dni zajrzalo na ta strone 400 osob a widnieja tylko 4 wpisy i nikt nie chce znami sie podzielic informacjami.Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remik 0 Napisano 3 Października 2006 WitamFaktycznie dziwne to forum. 99% gości to czytelnicy Ale do rzeczy słyszałem dziś że Woźniak dostał szlaban na Czech i Słowację bo podobno u niego wykryli mączki w paszy. I to jajko idzie na kraj plus słabsze zejście i robia się zapasy. Ktos to może potwierdzić?W Katowicach na giełdzie jest już sporo starszego jajka nawet spleśniałe. Ale jest tanie. Nawet bardzo tanie a to dziś jest najważniejsze, niestety.Od jutra jestem zmuszony opuścić cenę o grosik.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 4 Października 2006 Witam Mam pewny dylemat czy dobrze robimy ze piszemy o cenach hurtowych na tym forum prosze o wpisy pozostale 97% czytelnikow.A co do jajka mamy martwy okres spowodowany koncem miesiaca ,a co do Wozniaka to musialo na kogos trafic zwiazku z afera maczki, wszystko mozliwe pamietam jak w tamtym roku na jesien kiedy bylo glosno o ptasiej grypie Zylice sciagaly zboze z chin.Wlkp.ku zaszkoczeniu tez jest mila.I jestem ciekawy jak ten caly balagan przez jedna osobe byc moze wiecej sie zakonczy a byl juz spokoj.Moze ktos z Was sie spotkal z taka rzecza iz od karmy zalezy okres swiezosci i moze tez byc powodem zielonego bialka.A co do cen to takie jak kolega Remik podawal .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 6 Października 2006 to widze ze nikt nie ma zadnych programow swietlnych by cos podpowiedziec!?!?!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 9 Października 2006 Witam Mam pytanie czy zmienimy temat na "info o jajkach" itp. aby ciekawskie osoby nie interesowaly sie zbytnio cena.Co slychac w innych regionach Pomorskie: 0-27 S-24 1A-21 1B-19 2A-17 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 9 Października 2006 http://tvp.pl/4909,20061009405199.stronahttp://www.kipdip.org.pl/index.html?job=3&n=1299&s=54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej12 0 Napisano 11 Października 2006 Ja w poniedziałek płaciłem o grosik więcej. A co do odwiedzających, ja jestem jedną z osób które czytają i nie piszą. ale postaram sie to zmienić. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 11 Października 2006 Witam i Pozdrawiam Nowego ForumowiczaJesli chodzi o cene to osoby ktore sa na biezaca i tym bardziej region katowicki wiedza jaka jest cena.A co do przyszlosci lada moment zacznie sie wybijanie starego stada lub juz to ma miejsce i obsada nowym ale juz podroslym stadem wiec moze zaczac brakowac duzego a malego bedzie w brud dzieki w miare dobrej cenie dla hodowcow.Do kolegi Remika moze pamietasz gdzie daje Pachura jajko na Obroki? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remik 0 Napisano 11 Października 2006 Witam Jeśli chodzi o ceny to jest dosyć duże zróżnicowanie. Giełda na Obrokach nie jest wykładnikiem dla rynku ponieważ jak już wiele razy pisałem tam jadą wszystkie nadwyżki i to nie zawsze najwyższej jakości delikatnie mówiąc ale są i jajka bardzo ładne. Ja sprzedaję obecnie 1-2 grosze drożej niż kupuje giełda na Obrokach. Co do małego jajka to już się chyba większość stad rozniosła bo nie ma zbyt wiele 2B i jest tylko grosz róznicy z 2A. Myśle że ceny już się ustabilizowały i do końca roku nie będzie gwałtownych zmian.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 12 Października 2006 Witam Kolego Remik do konca nie chodzilo mi o cene tylko osobe/firme na obrokach ktora odbiera od D.Pachura moze masz taka mozliwosc.Za wzelka pomoc dzikekuje.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remik 0 Napisano 12 Października 2006 Wiem o co pytałeś. Napisz mi nr gg albo adres e-mail to Ci napisze bo na forum nie chcę wymieniać nazwisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remik 0 Napisano 12 Października 2006 Wysłałem Ci też prywatną wiadomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 13 Października 2006 Witamhsjg@op.pl7171281Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 13 Października 2006 Witam cenki na mazowszu u hodowcow: 0-26gr S-23gr 1a-20,5gr 1b-18,5gr 2a-17gr 2b-16gr III- 14gr pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 19 Października 2006 Uwaga koledzy producenci jaj!!! Są dobre optymistyczne wiesci - ceny jaj beda szły w górę.Nie wyprzedawajcie zapasów magazynowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remik 0 Napisano 19 Października 2006 Kolego Ekofarmer na czym opierasz swoje przypuszczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej12 0 Napisano 20 Października 2006 No tak. Ciekawe jak mam w to uwierzyć jak producenci sami dzwonią i oferują otwar.To dlaczego cena miała by iść w górę. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 20 Października 2006 Witam Tez tak slyszalem podobno jednym czynnikiem jest wzsrost ceny na zachodzie po drugie zaczyna brakowac powli duzego jajka. Sorki za malo wpisow ale komp mi padl i od brata piszePozsdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca2006 0 Napisano 20 Października 2006 Zaglądam tu bardzo czesto.Mało piszę , jestem z "tych" czytających.Cenię sobie Wasze opinie. Pozdrawiam tych co piszą i tych co czytają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 23 Października 2006 Witam Kolego Remik jak masz za duzo towaru zadzwon do Mizgiera daje dobra cene przynajmniej wiem tak placi swojej rodzieniePozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 24 Października 2006 Witam Co slychac u innych lub u osob czytajacych? Najpierw napiscie cos pozniej ja cos napisze Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach