Jajczarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 Nic dodać, nic ująć kolego, u mnie jest identyczna sytuacja - echo na magazynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 Obecnie najchodlwszym sortem jest mała "S" , potrzebowanie TIROWE, oznacza to ze jak zejdzie stara kura, rynek powinien sie ustabilizować bo nowych wstwien nie było za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 Tak, jak przewidywałem w ubiegłym tygodniu. Magazyn pusty !!! Dwóch klientów musiałem "przenieść" na jutrzejszy dzień z powodu braku towaru. Jutro dostaną jajo prosto z jutrzejszego zbioru. kol podnos cene nie ma co czekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 A pamiętacie jak kiedyś było fajnie na tym forum i osoby które przestały się pojawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Lutego 2013 Ale cukiernie łykają towar ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małe jajo 0 Napisano 5 Lutego 2013 Sory kolego yayo ale muszę to napisać pusto to masz w głowie a nie na magazynie otwórz drzwi w poniedziałek żebyś miał gdzie towar wystawić zejście zerowe a jak w innych regoionach? 2a-0,26 1b- 0,29 panowi ceny ceny a nie obrazki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 5 Lutego 2013 2a-0,24-,251b-0,25-0,26L-0,295s-0,33-35o-0,40-0,42ruch marny towar jest bez problemu....................czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LEHORN 0 Napisano 5 Lutego 2013 DZIS MIALEM TELEFON Z PRAZBA O ODBIOR WIEKSZEGO TRANSPORTU GDYZ JAJO SIE ODKLADA FERMA 100000 TYS..... ZAS U INNEGO ZEJSCIE NA BIERZACO FERMA 40 TYS ... Z TEGO WYNIKIA CO KRAJ TO OBYCZAJ OGOLNIE NIE MA PROBLEMU Z KUPNEM JAJA CENY XXL 43 XL 39 L34 1B 30 WIEM ZE MOZNA KUPIC TANIEJ ALE PO CO....JA JESTEM ZADOWOLONY SZANUJE PRACE PRODUCENTOW JA BYM TEGO NIE ROBIL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 Jajo się odkłada na takich fermach gdzie hodowca siedzi na du.pie nic głową nie rusza i czeka na swych zbawicieli z stąd mamy takie ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 5 Lutego 2013 ALE CZAD......................zbawienie jest potrzebne każdemu ale BMW to już każdy jeżdzić nie musi HO HO HOdobranoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 5 Lutego 2013 2a-0,24-,251b-0,25-0,26L-0,295s-0,33-35o-0,40-0,42 Ceny po niżej kosztów produkcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 5 Lutego 2013 trudno skoro tak twierdzisz ale takie są i na razie zmian nie widać na horyzoncie.....dobranoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 5 Lutego 2013 DZIS MIALEM TELEFON Z PRAZBA O ODBIOR WIEKSZEGO TRANSPORTU GDYZ JAJO SIE ODKLADA FERMA 100000 TYS..... ZAS U INNEGO ZEJSCIE NA BIERZACO FERMA 40 TYS ... Z TEGO WYNIKIA CO KRAJ TO OBYCZAJ OGOLNIE NIE MA PROBLEMU Z KUPNEM JAJA CENY XXL 43 XL 39 L34 1B 30 WIEM ZE MOZNA KUPIC TANIEJ ALE PO CO....JA JESTEM ZADOWOLONY SZANUJE PRACE PRODUCENTOW JA BYM TEGO NIE ROBILKol. LEHORN dobrze prawi. Na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze problemu z kupnem jajka a różnica cen na poszczególnych fermach jest ogromna. Wiem, że mógłbym olać swoich dostawców (wcisnąć im kit o słabym zbycie) i po cichaczu dokupić jeszcze taniego towaru skąd indziej (transport lub dwa). Tylko po co ? Mogę powtórzyć to, co napisał kol. LEHORN : "WIEM ZE MOZNA KUPIC TANIEJ ALE PO CO....JA JESTEM ZADOWOLONY SZANUJE PRACE PRODUCENTOW."A druga sprawa, to po co mam ratować tych, co bez rozumu napchali kur w klatki nie mając zapewnionego zbytu. To właśnie takie fermy psują cały rynek. A jak jeden z drugim będzie musiał zakopać trochę towaru, to może pójdzie po rozum do głowy i ograniczy trochę produkcję. Co do postu "małego jaja". Kolego, bez nerwów. Na dzień dzisiejszy są już fermy, które się "wyczyściły i faktycznie nie mają zbyt dużo towaru w magazynach. Ale spokojnie. Dla Ciebie powinno jeszcze wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małe jajo 0 Napisano 5 Lutego 2013 To raczej tobie nerwy puszczją bo ja nie mam problemu z zakupem i cen nie proponowałem to sa realua kazdy ma swoje 5 minut temat konczeps. Ceny jaj a nie pogaduchyod tego to forum chyba jest. dobranoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małe jajo 0 Napisano 5 Lutego 2013 To raczej tobie nerwy puszczją bo ja nie mam problemu z zakupem i cen nie proponowałem to sa realua kazdy ma swoje 5 minut temat konczeps. Ceny jaj a nie pogaduchyod tego to forum chyba jest. dobranoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egg 0 Napisano 5 Lutego 2013 Eureka!!!!!!!!!!Jajczarek przyznał że "mamy takie ceny" czyli w końcu dotarło do niego bo z tego co wiem to cały czas było chyba 0,36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2013 Czytaj ze zrozumieniem, nie przkrecaj, nie łap za słówka.Dla mnie możesz za darmo od swoich hodowców jaja dostawać, to nie znaczy ze ja po tyle sprzedaje. Z reszto..... wiesz po ile kupujesz, a po ile sprzedajesz ..- cały czas od początku trobie ze nie korzystam z takich usług jak pośrednik darmozjad. DLA HANDLARZY.... HURT NA FERMIE Mini. 28 palet 1A 50-55 gr 1B 45-50 gr 2A 40-45 gr 2B 35-40 gr - Ilosci ograniczone Ps.Można płacić wiecej, ale jak sami piszecie ze to wasze 5 mn trzeba kroić ile się da. Handlarz nie ma litości, ma serce z kamienia jak komornik.- brzydzę się takimi ludźmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2013 Eureka!!!!!!!!!!Jajczarek przyznał że "mamy takie ceny" czyli w końcu dotarło do niego bo z tego co wiem to cały czas było chyba 0,36 dla przypomnienia ... XL - 0,43 / 0,56 L - 0,35 / 0,47 M - 0,30 / 0,42 S - brak a szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 6 Lutego 2013 Ceny z rożnych rejonów kraju od rożnych producentów dla rożnych odbiorców ; Dla handlarzy którzy nie współpracują z daną fermą 1A 50-55 gr 1B 45-50 gr 2A 40-45 gr 2B 35-40 gr Wywóz osobisty producenta 1A 35-55 gr 1B 34-55 gr 2A 31-51 gr 2B 30-45 gr XL - 0,43 / 0,56 L - 0,35 / 0,47 M - 0,30 / 0,42 Ceny pożądnego odbiorcy XXL - 43 XL - 39 L- 34 1B - 30 Ceny zachłannego odbiorcy 0 - 0,40 / 0,42s - 0,33 / 0,351 a - 0,2951b - 0,25 / 0,262 a - 0,24 / 0,25 Ceny krwiopijcy tzw. Likwidator L- 0,28M- 0,23S- 0,18 - niech wszyscy czytają ( hurtownie cukiernie sklepy konsumenci handlarze producenci - nawet i minister ze swoimi zastepcami itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 6 Lutego 2013 Rozrzut cenowy jest faktycznie duży. I jak wcześniej pisali koledzy są miejsca, że Ia można wyciągnąć po 0,26 - najczęściej fermy po 100-200 tys kur. Fermy które od nie dawna mają taką wielkość, wsadzona młoda kura, dużo M teraz i nie ma co z tym robić. Ja płacę stałym dostawcom tak: IA - 0,31IB - 0,28IIA - 0,25 U nich magazyn pusty, u mnie towar świeży cały rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 6 Lutego 2013 To raczej tobie nerwy puszczją bo ja nie mam problemu z zakupem i cen nie proponowałem to sa realua kazdy ma swoje 5 minut temat konczeps. Ceny jaj a nie pogaduchyod tego to forum chyba jest. dobranocNie pij tyle, bo zaczynasz bełkotać. A po za tym chyba się oplułeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 6 Lutego 2013 jeszcze raz powtarzam nie dajcie DOIĆ SIĘ HODOWCOM ceny dyktuje rynek i raz są wysokie a raz niskie wszystko zależy od ilości towaru a nie kosztów produkcji czy sympatii do hurtownika i odwrotnie......panowie na dziś nie macie krzywdy cenowej ... ale ona dopiero przyjdzie w kolejnych miesiącach...pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hurtownik500 0 Napisano 6 Lutego 2013 Z tym że na magazynach jest pusto bym się nie zgodził, jestem w temacie na bieżąco bo mam dookoła siebie ok 200 kurników. Także niech mi ktoś nie mówi że jest na nich "echo". Co do ceny to jest zdecydowanie za niska i nie ma się co oszukiwac. Jeśli ktoś mi mówi dzisiaj przez telefon że konkurecja mu wstawia 1B w paczce za 31gr do sklepu to poprostu tylko pogratulowac ludziom którzy chcą to wszystko rozpieprzyc. Co się tyczy M-ki moge dostarczyc 800 skrzynek dziennie ale na pewno nie poniżej 27 gr. Pozdrawiam wszystkich handlujących i zapraszam do współpracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 6 Lutego 2013 jeszcze raz powtarzam nie dajcie DOIĆ SIĘ HODOWCOM ceny dyktuje rynek i raz są wysokie a raz niskie wszystko zależy od ilości towaru a nie kosztów produkcji czy sympatii do hurtownika i odwrotnie......panowie na dziś nie macie krzywdy cenowej ... ale ona dopiero przyjdzie w kolejnych miesiącach...paSZOK ! Aż mi wstyd, że reprezentujemy tą samą branżę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 6 Lutego 2013 Witam 2A 0,251A 0,29oferował dzisiaj większy producent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach