jest cenaniemaceny 0 Napisano 7 Lutego 2013 Sąsiad mówił że przejoł kilkanaście punktów z Opola do Nysy,handlarz woził tam L - 0,40-45 gr ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Bardzo dobrze, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaarolinaaa 0 Napisano 7 Lutego 2013 Nie wiem czemu panowie się nawzajem atakują, handel to handel , jedni mają towar a drudzy pieniądze, po chwili ci co mieli towar mają pieniądze a ci co mieli pieniądze mają towar... Ceny... zależą od wielu czynników, jeden chce kupić a drugi sprzedać, jeden ma ciśnienie bo magazyny pełne , płatności za pasem , albo komornik u drzwi... Dlatego też , każdy robi - sprzedaje po swojemu, w zależności jakie ma ciśnienie i plan marketingowy... Każdy musi mieć swój rozum i robić tak, by mu było dobrze , pewnie nie jeden tu pomstuje na niskie ceny , wzywa do bojkotu handlarzy a sam nie raz sprzedał taniuuutkoooo i jeszcze nie raz sprzeda taniej , aniżeli tu deklaruje. Potrzeba pieniędze, pełne magazyny , albo zapchany rynek potrafią najlepiej oddziałowywać na producenta... Nie oznacza to, że pośrednicy są święci, ale trudno im się dziwić , że sami chcą jak najwięcej zarobić... Mam receptę na problemy każdego producenta , związane z pośrednikami... , ale cóż, nikt z Was nie kwapił się za bardzo z moją prośbą o pomoc... Moje rady, z reguły są warte min. 1 BMW rocznie , - skoro tak bardzo lubicie odwoływać się do BMW... Miłego popołudnia życzę Panom i Paniom , jeśli i one tutaj bywają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 7 Lutego 2013 Pani Karolino. Zacne i mądre słowa. Ale....to chyba tylko w normalnej branży. Jajczarstwo niestety do niej nie należy. A według mnie to wynika z radykalnych zmian cenowych. W cięgu kilku miesięcy jajo potrafi zmienić cenę o...400%. Z 1a poniżej 15 groszy do prawie 60 już za kilka miesięcy.Najpierw mają stres producenci żeby wykarmic kury i nie popaść w długi, a za chwilę pośrednik drapie się po głowie żeby mieć czym zapłacić za towar. Bo ten sam samochód z jajem w czerwcu kosztuje 20 tyś a przed Wielkanocą ponad 80 tyś. ( tak było w 2012 roku.). Trzeba mieć stalowe nerwy albo pełny barek żeby to wytrzymać nie zwariować...Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 7 Lutego 2013 nowe ceny M-0,24 ,L-0,27 xl-0,33,xxlpow.0,41 ,import jaj jest tańszy,zapasy na kurnikach ,zaczyna mnie to nie pokoic,nie jest to zdrowa sytuacja, co u was panie i panowie,pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Pani Karolino. Zacne i mądre słowa. Ale....to chyba tylko w normalnej branży. Jajczarstwo niestety do niej nie należy. A według mnie to wynika z radykalnych zmian cenowych. W cięgu kilku miesięcy jajo potrafi zmienić cenę o...400%. Z 1a poniżej 15 groszy do prawie 60 już za kilka miesięcy.Najpierw mają stres producenci żeby wykarmic kury i nie popaść w długi, a za chwilę pośrednik drapie się po głowie żeby mieć czym zapłacić za towar. Bo ten sam samochód z jajem w czerwcu kosztuje 20 tyś a przed Wielkanocą ponad 80 tyś. ( tak było w 2012 roku.). Trzeba mieć stalowe nerwy albo pełny barek żeby to wytrzymać nie zwariować...Pozdrawiam kiedyś transport soji kosztował 25 tys a dziś 50 tys, zboża 15 tys dziś 27 tys już nie wspomnę o innych kosztach takiego typu jak modernizacje obiektów itd. Ps.Przez półtora roku (2010 / 2011 ) hodowcy miliony zł dołożyli do swych interesów i co myślicie ze przez dwa miesiące hossy wszystko się odrobilo ?- jesteście zazbyt pazerni ..... to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 nowe ceny M-0,44, L-0,57xl-0,63, xxlpow.0,70 exsport jaj na dobre ruszł, zapasy na kurnikach znikome, zaczyna mnie to nie pokoic, nie jest to zdrowa sytuacja, co u was panie i panowie,pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Import - Czechy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 7 Lutego 2013 I po co ta wyliczanka?? Czy kiedyś w tej branży koszta produkcji miały znaczenie?? Tylko podaż i popyt. W zeszłym roku było za mało jaj więc drożały. Teraz jest za dużo i tanieją. I tak co trzecie jajo opuszcza granice kraju...Nie zawsze rozwój polego na stawianiu kolejnego kurnika i wstawianiu kolejnych stad. A teraz jest szukanie winnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 7 Lutego 2013 kiedyś transport soji kosztował 25 tys a dziś 50 tys, zboża 15 tys dziś 27 tys już nie wspomnę o innych kosztach takiego typu jak modernizacje obiektów itd. Ps. Przez półtora roku (2010 / 2011 ) hodowcy miliony zł dołożyli do swych interesów i co myślicie ze przez dwa miesiące hossy wszystko się odrobilo ? DOKŁADNIE TAK JEST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 7 Lutego 2013 [...]Nie zawsze rozwój polego na stawianiu kolejnego kurnika i wstawianiu kolejnych stad. A teraz jest szukanie winnych...Tym razem muszę się z kol. Kreatorem zgodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hurtownik500 0 Napisano 7 Lutego 2013 Może jest ktoś zainteresowany jajkiem od Messy?? zapraszam tel. 517602281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 7 Lutego 2013 Może jest ktoś zainteresowany jajkiem od Messy?? zapraszam tel. 517602281Obawiam się, że w dzisiejszym handlu rasa kurki ma niewielkie znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OMLECIK 0 Napisano 7 Lutego 2013 Powiem szczerze, znam cztery firmy z którymi mi się najbardziej podobała współpraca tj. Ovovita, Złota Kurka, Czachorowski, MizgierPozdrawiam panów Preesów A może jestem jednym z nich mali pajacyki? Ty pajacu to jesteś SZKARADEK a twój kolega z forum z którym drzesz koty to Złota Kurka (przeor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Może by ciebie sprzedali gdzieś na plantacje, jednego kretyna mniej, a może byś popracował rekom bo rozumem nie możesz bo ci go brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 7 Lutego 2013 Może by ciebie sprzedali gdzieś na plantacje, jednego kretyna mniej, a może byś popracował rekom bo rozumem nie możesz bo ci go brak a ty to masz rozum wielki jak paznokieć palca i to dlatego że ci spuchł!używaj głowy nie tylko do noszenia czapki jajcunie ćpunie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 7 Lutego 2013 ja jestem bokserem kto łapie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Obesrałku, tobie sie chyba popiejdolily zwoje mózgowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Dla przypomnienia i podkurwienia Ceny z rożnych rejonów kraju od rożnych producentów dla rożnych odbiorców ; Dla handlarzy którzy nie współpracują z daną fermą 1A 50-55 gr 1B 45-50 gr 2A 40-45 gr 2B 35-40 gr Wywóz osobisty producenta 1A 35-55 gr 1B 34-55 gr 2A 31-51 gr 2B 30-45 gr XL - 0,43 / 0,56 L - 0,35 / 0,47 M - 0,30 / 0,42 Ceny pożądnego odbiorcy XXL - 43 XL - 39 L- 34 1B - 30 Ceny zachłannego odbiorcy 0 - 0,40 / 0,42 s - 0,33 / 0,35 1 a - 0,295 1b - 0,25 / 0,26 2 a - 0,24 / 0,25 Ceny krwiopijcy tzw. Likwidator L- 0,28 M- 0,23 S- 0,18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Lutego 2013 Powiem szczerze, znam cztery firmy z którymi mi się najbardziej podobała współpraca tj. Ovovita, Złota Kurka, Czachorowski, MizgierPozdrawiam panów Preesów A może jestem jednym z nich mali pajacyki? Jaki ze mnie ciemniak nic nie rozumie a zbieram głos jesteś dno i 10 metrów mułu. Mule Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 8 Lutego 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 8 Lutego 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 8 Lutego 2013 Witam Ja to uważam że Pan Jajczarek to jest właśnie M.P. Złota KurkaTylko po co się tak obrażać hehhehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 8 Lutego 2013 ....za prosty na złoto!!! Myślę że to "TOMBAKOWY KOGUT" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapid 0 Napisano 8 Lutego 2013 Kupię 2A i 1B ilości paletowe .. woj. Podkarpackie 695-423-229 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach