Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Śmiać mi się chce jak słyszę jak to obwiniacie takiego Jajczarka, że chce postawić kurnik następny. Niech stawia, nawet jak postawi dwa to i tak nie zrobi takiego problemu jak firmy bo to już nie indywidualni hodowcy którzy rok, rocznie zwiększają obsadę o 0,2-0,5 mln szt. (jest takich przynajmniej kilka w Polsce i niekoniecznie tylko z polskim kapitałem). W Rumunii i w Bułgarii powstają kombinaty na 5-10 mln kur i nie stawiają ich ani Rumuni ani Bułgarzy tylko Ci z europy zachodniej. Ukraina w ciągu najbliższych 2-3 lat podwoi swoją produkcję. To są problemy, z którymi przyjdzie się już niedługo zmierzyć hodowcom i oby dla nas handlarzy nie skończyło się to tym, że będzie kiedyś problem kupić polskie jajo... Ceny:Ia -0,28Ib-0,25IIa-0,23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Nie będzie aż tak źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Zdarzają się wśród Nas i optymiści i pesymiści.Wiadomo, że lepiej być optymistą-przede wszystkim jest łatwiej takiemu człowiekowi żyć. Należę do ludzi raczej optymistycznych, wierzę w marzenia, wierzę że cokolwiek zrobię to i tak zawsze wszystko ułoży się pomyślnie. Zawsze jestem uśmiechnięty i promieniuje energią, którą staram się zarażać innych ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Marca 2013 Jajczarek nie jest jedynym który myśli bądz już zaczął budować...... dopuki będą kredyty na niski procent a słyszałem że tylko do końca roku to każdy kto ma możliwość to weżmie i będzie stawiał bo w przeciwnym razie może upaść.....a w najgorszym razie mieć mniej jak sąsiad....i tu jest pies pogrzebany.czescNieczęsto zgadzam się z biedronką ale tym razem przyznam jej 100% racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2013 XL 44-55gr L 34-48 gr M 27-40 gr S 24-32 gr Wywóz osobisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Dla przypomnienia Ceny do wyboru do koloru z rożnych rejonów kraju od rożnych producentów dla rożnych odbiorców ; Wywóz osobisty producenta XXL - 0,50 / 0,60XL - 0,44 / 0,50 L - 0,38 / 0,40 M - 0,30 / 0,35 Ceny porządnego handlarza XXL - 0,43 / 0,45XL - 0,38 / 0,40L- 0,32 / 0,34M - 0,24 / 0,25 Ceny zachłannego handlarza XXL - 0,40 / 0,42XL - 0,34 / 0,36L- 0,28 / 0,30M - 0,20 / 0,22 Ceny krwiopijcy handlarza XXL - 0,35 / 0,37XL - 0,30 / 0,32L- 0,25 / 0,26M- 0,16 / 0,18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Jajczarek jest jedynym który bardzo dobrze myśli zaczynając budować...... dopuki będą kredyty na niski procent a słyszałem że tylko do końca roku to każdy kto ma możliwość to niech weżmie i stawia bo w przeciwnym razie może upaść..... a w najgorszym razie nie można mieć mniej jak sąsiad....i tu jest pies pogrzebany.całuski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Jejku ależ mój kolega miał wizje..... cholera, zbyt duży kontakt ma ostatnio z konopiami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Jejku ależ mój kolega miał wizje..... cholera, zbyt duży kontakt ma ostatnio z konopiami HANDLARZ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 2 Marca 2013 Kolego choodyvip jaka srednia waga tej 1B ? i jakis kontakt daj do siebie ! .........Ps. stado 50.000 wyjechało i znów na pół gwizdka....do d..y z takim niestabilnym biznesem... Kolego, ile teraz płacą za kg w ubojni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Na dzień dzisiejszy ubojnie proponują od 2,1zł do 2,2zł netto za 1kg. Bardzo poszukiwana jest ciężka kura..- na kwiecień czyli po świętach jest sporo zapisów, cena.... nikt nie wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 2 Marca 2013 nie będzie polskiego jaja to będzie ukraińskie czy rumuńskie co to za problem dla pośrednika żaden........................ dziś 70 % mięsa w Polsce jest z Belgii Holandii i Dani czy to komuś przeszkadza ?czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 A do czego im będzie pośrednik, jeśli sie producenci rumuńscy czy ukraińcy dogadają się bezpośrednio z odbiorcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 2 Marca 2013 Były już ruskie ,czeski ,węgierskie ,holenderskie i dało się żyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 nie ma problemu przeżyjemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2013 A do czego potrzebny jest pośrednik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 2 Marca 2013 uważam że za 3 lata w Polsce pozostanie ok. 50 % hodowców i nie pisze aby się z tego cieszyć tylko lobby swoimi poczynaniami doprowadzi do tak drastycznych zmian na rynku.....czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2013 a ja uważam że za 3 lata to coś pierdo... w ziemie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 A ja uważam.. za trzy lata będzie rządził PIS i wszystko wróci do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 uważam że za 3 lata w Polsce pozostanie ok. 50 % hodowców i nie pisze aby się z tego cieszyć tylko lobby swoimi poczynaniami doprowadzi do tak drastycznych zmian na rynku.....czesc was też ubędzie, nie pisze aby się z tego cieszyć tylko lobby swoimi poczynaniami doprowadzi do tak drastycznych zmian na rynku..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Jeszcze nie dawno mówiono że 30% hodowców zniknie z rynku, teraz 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2013 oj joj joj joj joj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 2 Marca 2013 jest cenaniemaceny omin rynek i boga a na koncu jajcarka a i jeszcze reszte producentow z rumuni ukrainy itp Powodzonka Jak to bylo "ja sobie rade dam" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 2 Marca 2013 Najciekawsze jest to ze Jajczarek i jest cenaniemaceny czyli mali producenci ktorzy , sa wstanie sami rozprowadzic swoja mala produkcje,zabieraj najwiecej glosu, na temat hurtowych cen jaj i tego co dzieje sie na hurtowym rynku I to jest dopiero oczywista oczywstosc do tego czarna a nie biala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2013 300-400 tyś nioski też uważam że to mało .Ale jajcarek 18000 tyś jaj i wielki hurtownik . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach