domator 1 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Nawiążę stałą współpracę z producentem jaj konsumpcyjnych.Dostawa 8-12 palet tygodniowo(1A,1B,2A).Wiadomość na maila-mb19712@poczta.onet.eu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 I całe szczęście!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
megakura 4 Napisano 9 Kwietnia 2010 witamczy w koncu ktos napisze faktyczne ceny(duzy hurt), a nie pobozne zyczenia. nie wiadomo jak sprzedawac po swietach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajo 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Nikt nie podaje bo mało kto kupuje ten tydzień to marazm w sprzedaży mało kto uzupełnia (1A -0,27-0,28 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hurt24h 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Ciężko mówić o cenach skoro najmniejsi odbiorcy (detaliści) są zablokowani jajkiem które zakupili przed świętami. Hurtownicy się zasycili towarem na początku tygodnia a zejście marne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarek96 0 Napisano 10 Kwietnia 2010 dzisiaj płaciłem ( 12 palet) -dowóz producenta 1a-0,321b-0,302a-0,28 i Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rawak 0 Napisano 11 Kwietnia 2010 witam może ktoś napisać jakie są rokowania cenowe od poniedziałkubardzo proszę o realnie wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnikzwywiechowa08 0 Napisano 11 Kwietnia 2010 ciężko odp na takie pytaniemoi odbiorcy hurtowi podają, że zapłacą mi za Ia od 0,29 do 0,26większe sorty 0 - 0,33 do 0,31 S - 0,35 do 0,34magazyn nie pęka więc wstrzymam się aż się uspokoi i ustabilizuje cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Kwietnia 2010 jak możecie rozczulać się nad cenami jaj w obliczu tak wielkiej ludzkiej tragedii .NIE ROZUMIEM TEGO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Kol. producenci,tylko bez paniki! trzymajmy cenę a będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Trzymać kolego to możesz siusiaka. A ceny reguluje brutalny rynek. Raz jest brutalny w jedną stronę , raz w drugą. A jak się zagotujesz z towarem to sam zadzwonisz i dasz taniej , - albo zawieziesz do zakładu po aktualnie 3,70/kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Trzymajcie ceny ,a to trzymajcie 1A max 26 gr zadzwonicie co sie dzieje ile placi zlota kura i ile placila tydzien temu a pisaliscie ze nie spadnie bo i dlaczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Lepiej ta kaske zainwestujcie w modernizacje bo trzeba bedzie ciagnac jaja z inportu , moje zdanie jaja po 33 grosze juz szybko nie bedzie ale to tylko moje zdanie ale ta ironie kieruje tylko do tych co twierdz ze jaja nie tanie, ja naprawde zle wam nie zycze bo co mi z tego , poprostu troche rozumu, jest drogo to jest drogo jest tani to jest tani i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 Cena na wczoraj: 1a-0.30 1b-0,28 2a-0,26 większego jaja nie mam więc nie wiem jaka cena.Mam kilka palet nadwyżki,ale nie martwie sie. Będe spokojny jak jeszcze cena trochę spadnie bo to norma o tym czasie.Ruszyły cukiernie i sklepy więc wszystko się normuje.1a po 0,33 już wkrótce!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 SIMON - zejdź na ziemię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 pomimo żałoby postanowiłem wpisać swoje uwagi ponieważ nie mogę już czytać tych głupot pisanych przez producentów.1a 0,24-0,261b 0,23-0,252a 0,21-0,23towaru coraz więcej zejścia brak jak nie wierzycie zadzwońcie do złotej kury pozdrawiam i powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Cena na dziś 1a-0,28 1b-0,26 2a-0,24 to jest realna cena i koledzy nie słuchajcie na ceny handlarzy.Do cen jakie podaje kol. Biedronka zawsze trzeba dodać dwa grosze to już sprawdzone i wtedy jest realna cena.Fakt że idzie w dół potwierdzam,ale do tragedii jeszcze baaardzo daleko.Uważam że w przyszłym miesiącu cena utrzyma sie na poziomie ok. 0,28 za 1a i to będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Kolego Biedronka jak zwykle popadasz w skrajnosci !! A Zlota kura nie jest wyznacznikiem cen w kraju ! Slabe zejscie jak to po swietach -norma . Nie szalejcie np.my wycinamy polowe obsady na 2 miesiace . Mysle ze nie bedziemy jedynymi w tym kraju. Tak ze bez przesady . Na dzis normalna cena to 1A-0.28 itd co 2 gr.do hurtu. Bez paniki nawet przetworstwo placi wiecej niz Ty Biedronka !! Zal mi twoich dostawcow Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 bez komentarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Przetworstwo placi wiecej to podaj gdzie a chetnie tam zawioze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam nie ma co dramatyzowac jest kryzys nie chce wiecej pisac bo nie ma sensu tylko tyle ze kazdy ma na dzien dzisiejszy racje ale zawsze winni beda hodowcy bo bez nich by nie istniala konkurencja ktora przynosi rownowage na rynku a handlujacy jest tylko pionkiem w tej calej grze.Kazdy chce zyc tylko ze jeden aby przetrwac a drugi w luksusie bez jednego nie ma drugiego.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 A już myślałem że tylko moi odbiorcy płacą tak dużo !! kol.biedronka i jajcarek zejdzcie na ziemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Sprawa prosta simon i ferma dajcie gdzie placa wiecej 26 1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 A tak wogule to zal pisac na tym forum, sprzedawajcie dalej 1A 29 30 31 , powodzenia i tak kazdy wie ile placi i ile sprzedaje. Tu i tak pisze kilka ferm i odbiorcow nic to nie zmieni myslalem ze mozna rzeczowo pogadac o sytuacji na rynku ale nic z tego wiec szkoda czasu na to pozdrowienia pa !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon-kaszub 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Jednego cwaniaczka mniej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach