przeor 0 Napisano 15 Maja 2013 ...... walka na przepisy!!!! http://forsal.pl/artykuly/704096,afera_z_polskim_miesem_w_tle_hamuje_nasz_eksport.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 15 Maja 2013 Witam Sprawa jasna robią far.mio- podróbę na skale przemysłową i każdego to denerwuje mam parę marketów z tym gównem od dzisiaj sprawdzam nr. na jajkuKażdy niech sprawdzi jeden dzisiaj ja tez sprawdzę to tu napiszemy od kogo zobaczymy kto ma super pasze bez gmo a ja już zadbam uwierzcie że to sprawdzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 15 Maja 2013 FARMIO to ten sam niewypał co BJO - zobaczycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicniewiem 0 Napisano 15 Maja 2013 Witam Sprawa jasna robią far.mio- podróbę na skale przemysłową i każdego to denerwuje mam parę marketów z tym gównem od dzisiaj sprawdzam nr. na jajkuKażdy niech sprawdzi jeden dzisiaj ja tez sprawdzę to tu napiszemy od kogo zobaczymy kto ma super pasze bez gmo a ja już zadbam uwierzcie że to sprawdzą na opakowaniu jest plakietka kto wyprodukował i spakował jaja dla farmio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 15 Maja 2013 ale z ciebie prostak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 15 Maja 2013 Biedronko jak płacisz za M i L ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 15 Maja 2013 Jajczarek Wysłany: Sro Maj 15 7:10 GMT 2013 Temat postu:FARMIO to ten sam niewypał co BJO - zobaczycie WSZYSTKO CO DOBRE SZYBKO SIĘ KOŃCZY PRAWDA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 15 Maja 2013 m-0,11 do 0,13l-0,17tak kupuje są tańsze i dużo droższe oferty ale ja mam w tych cenach w sobotę z okolic Żuromina brałem auto ale towar już nie robi się ciekawy tak jak przeor napisał do stodół zaczynają wstawiać i już należy omijać tą fermę .....czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ANDZEJ 0 Napisano 15 Maja 2013 Kupię małe jaja tel.731518796 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AVEcesar 0 Napisano 15 Maja 2013 Witam wszystkich A ja się nie wygłupiam się i wczoraj płaciłem tak: L-191A-20M-14 ale towar mam świeży i bez niespodzianek w środku mój zakup to 16-29 palet na tydzień z czego 20palet na export reszta hurt-detal kraj bayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 15 Maja 2013 Mój magazyn puściutki - ceny z małą korektą w górę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMA2012 0 Napisano 15 Maja 2013 Jakie ceny na przemysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kujawiaczek 0 Napisano 15 Maja 2013 1,9 i nie chcą brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egg 0 Napisano 15 Maja 2013 Co do farmio to widze, że każdy się udziela a nikt nic nie wie na ten temat.Wydaje mi się, że jeżeli ktoś podejmuje takie przedsięwzięcie na grube mln to raczej przemyślałby pewne sprawy i przewidywał zainteresowanie konkurencji. Tym bardziej, że zdecydował się na reklamy w tv. Osobiście wydaje mi się że może troszkę zakręcić w głowach odbiorców ale długa droga przed firmą ale z tego co słychać bogata i poczeka nawet parę lat na rozwój sytuacji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicniewiem 0 Napisano 15 Maja 2013 Farmio SASąd Rejonowy dla M. St. Warszawy XII Wydział GospodarczyKRS 0000405809Kapitał Zakładowy 1 285 347,00 złNIP 525 252 13 33, REGON 145878753 kapitał załozycielski i duży i mały , zależy jak patrzeć .podzielili Polske na 6regionóww których maja przedstawicieli i tyle .w każdej sieciówce robia promocje gazetkowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AVEcesar 0 Napisano 15 Maja 2013 Przemysł płaci od 2zł do 2.2zł netto za kg w zaleznosci od regionu.Przetwórstwo chodzi na 2 zmiany bo i jak tu nie robić zapasików proszku kiedy jajo takie tanie. bay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaliszef 0 Napisano 15 Maja 2013 Na jajkach kurzych zgodnie z przepisami NIE WOLNO UMIESZCZAĆ INFORMACJI "wolne od GMO" i tyle na ten temat. Jeżeli odpowiednie instytucje nie potrafią sobie z tym poradzić , to należy wziąć sprawy w swoje ręce i na swoich paczkach też umieszczać "wolne od GMO" . Co będzie prawdą, bo do jaj nie przenikają łańcuchy DNA organizmów modyfikowanych. Równie dobrze FARMIO może sobie napisać "bez konserwantów" - czego zresztą też nie wolno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 16 Maja 2013 Dla przypomnienia - jaja z chowu klatkowego są najbezpieczniejsze i najlepsze dla konsumenta Zaskakująco często odbywa się to tak: pani z bazaru idzie do Tesco odkupuje dużo jajek, zmywa z nich oznaczenia i sprzedaje drożej na bazarze jako jaja z wolnego wybiegu... Dlaczego warto kupować 3? , niech ktoś zrobi sobie kiedyś test i usmaży jajecznicę z jaj bazarowych i dla porównania z trojek...Smacznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 16 Maja 2013 Mój magazyn puściutki - ceny z małą korektą w górę pusty to Ty masz łeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 16 Maja 2013 Mój magazyn puściutki - ceny z małą korektą w górę pusty to Ty masz łeb czego się dziadu czepiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 16 Maja 2013 SGGW parę lat temu zrobił test porównawczy różnych typów jajek (jajecznica, na twardo, ciasto i coś tam jeszcze) i badacze nie byli w stanie rozróżnić sposobu chowu kury po smaku jajka. Oczywiście z punktu widzenia kury na znaczenie czy siedzi w klatce i czy gania swobodnie po podwórku, ale z punktu widzenia konsumenta to czysty efekt placebo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 16 Maja 2013 http://www.facebook.com/MISS.SGGW o to ci chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 16 Maja 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
predator&obcy 0 Napisano 16 Maja 2013 wdzięk poniżenie i strach w oczach tych dziewczyn.sggw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 17 Maja 2013 Hodowcy z okolic Ciechanowa zaczęli "akcję promocyjną" w okolicach Warszawy wcisakając się na punkty po bzdurnych cenach. Wstawiałem do piekarni 1b po 0,35 zł a tu ofertę składa jeden z tamtejszych producentów po 18 gr !!!! Ludzie, gdzie tu sens a gdzie logika. Zrozumiałbym, gdyby taką ofertę złożył handlarz (kupił po 15 wstawia po 18 gr.), ale nie producent. I że niby w czym go to uratuje ? 18 groszy to jest znacznie poniżej kosztów produkcji. Do każdego jajka zawiezionego na piekarnię po takiej cenie musisz dopłacić minimum 10 gr. ! Ja wiem, że lepiej 10 gr niż 15 sprzedając na miejscu ale to i tak w niczym nie poprawi Twojej sytuacji. I tak się zadłużasz i to lawinowo- a im większa ferma tym większy dług. Nie masz co zrobić z jajkami ? Wykop dół i je tam wrzuć- chociaż nie będziesz psuł ceny na rynku (zwalając później wszystko na handlarzy). A kury oddaj do rzeźni to nie będziesz się zadłużał. Rozwożąc jaja po 18 groszy po piekarniach to Ty i tak długo nie pociągniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach