Yoyo 0 Napisano 26 Lipca 2013 O czym wy tu piszecie? Jakie podwyzki? Dzis w biedrace na polce 10szt M 2,8zl. Jak to jest k.u.r...... Mozliwe? Moze ktos to wyjasnic? Bo ja nie ogarniam. Ano jest możliwe jeśli hodowcy sprzedają M po 15/16 gr ( brutto) Nastawiali deb.ile kurników i nie wiedzą teraz co z jajkiem zrobić. Ale uwaga !!! Nie obniżać już więcej na sklepach, żeby potem nie było płaczu, że w sklepie taniej niż na fermie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 26 Lipca 2013 spokojnie u mnie zaczyna sie podobna sytuacja aż sie zdziwiłem myślałem ze to zacznie się za 2 lub 3 tygodnie przepiórka zaczęła mi iść ładnie (dziwne zawsze był w tym lekki przestój o tej porze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 26 Lipca 2013 Telefon za jajkiem co chwile, magazyn 0. Zaczyna się coś dziać i to nie w dół, a w górę Ale co tu gadać tak małej produkcji nie mieliśmy od lat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Lipca 2013 Dzwoniłem na kilka ferm 1a- do 26gr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 26 Lipca 2013 O czym wy tu piszecie? Jakie podwyzki? Dzis w biedrace na polce 10szt M 2,8zl. Jak to jest k.u.r...... Mozliwe? Moze ktos to wyjasnic? Bo ja nie ogarniam. Nie handlujesz z marketami więc tego nie ogarniasz. Są takie fermy gdzie tęższe głowy nad tym myślą jak podpisać umowę z siecią, żeby do tego nie dołożyć i tyle. Teraz M po 2,80 przez 1-2 miesiące a przez kolejne 5-6 miesięcy po 4,50-5,00 / 10.Ceny na większych fermach wyższe, można jeszcze wyrwać tańszy towar u mniejszych którzy jak to zwykle z 2-3 tygodniowym opóźnieniem reagują na zmiany cen. Choć znam takich co ostatnio pod naciskiem swoich odbiorców obniżyli ceny ale to już ich problem i ich kasa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 26 Lipca 2013 Witam,towar schodzi na bieżąco, cena pomalutku do góry.Są tacy co za M płacą 0,19 ale są i tacy co ciężko im zapłacić 0,16 gr i właśnie oni zostają zazwyczaj bez towaru... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 26 Lipca 2013 M-0,15 BEZ PROBLEMU [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 26 Lipca 2013 M-0,15 BEZ PROBLEMU [/b] Przecież Ty zawsze kupujesz najtaniej i to już każdy wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Lipca 2013 Wczoraj 12 palet M po 0,19 poszło , dziś 2 palety już po 0,20.Jak pisał bym tak jak biedrona to M 0,25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Lipca 2013 No tak ta M po 0,15 to z pleśnią , zapomniałem .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 26 Lipca 2013 BYŚ SIĘ POMYLIŁ................ a jak ci napisze od kogo to nie uwierzysz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Lipca 2013 To dawaj , sprawdzimy ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 26 Lipca 2013 M -0 ,20 gr. , a u pośrednika 0,18 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 26 Lipca 2013 ceny brutto XL - 0,30 / 0,33 L - 0,19 / 0,22 M - 0,15 / 0,17 S - 0,10 / 0,12 nie ma szału, nie oszukujmy się - za rok o tej porze będzie dopiero cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 26 Lipca 2013 ten dołek dopiero da nam się we znaki - oj biada nam biada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 26 Lipca 2013 takie są prognozy większości hodowców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 26 Lipca 2013 M-0,15 BEZ PROBLEMU [/b]Biedronka kupuje po 15gr., wstawia na sklep po 20gr. a później się dziwi, że na fermach jest drożej niż w sklepie !!! Tak, przyznaje rację Jajczarkowi. Ten kryzys dopiero da nam się we znaki. Podwyżka średnio nawet o 5 gr. na jajku niewiele zmieni. Przy takim poziomie cen produkcja w dalszym ciągu będzie nieopłacalna. A z tego co wiem, odchowalnie są pełne mlodych kurek, które czekają aby wejść z jajkiem zaraz po wakacjach. Dramat. Ale póki co cieszmy się chwilą. Magazyny puste i cena powolutku do góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 26 Lipca 2013 Magazyny u większości hodowców są puste, tylko niech każdy klęknie przed obrazem i napisze po ile w rzeczywistości sprzedał. Ceny jakie napisałem mam podane od kolegów z branży. Jak na razie detal marny przetwórstwo też, jednym słowem na dal bryndza nędza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 26 Lipca 2013 Teraz się zwracam do PIW..zajmijcie się lepiej proszkiem jajecznym z Ameryki Poł oraz jajami z ukrainyny tych z dobrostanów, a nie nas gnębicie szukając antybiotyków w poidłach od wody . - nie słyszałem żeby ktoś podawał antybiotyk na klatce by uzyskać lepsze wyniki w produkcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miron6592 0 Napisano 26 Lipca 2013 kto sprzedaje jajo M po 0.15 tyle o ty piszecie ale nikt nie podaje adresu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Lipca 2013 Panowie nikt nie wie co będzie, sytuacja może zmienić się w ciągu tygodnia przecież nie raz tak było ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 26 Lipca 2013 tak samo sprzedają m po 15 jak i po 25. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 26 Lipca 2013 Witam zapraszam na onet do przeczytania artykulu o jajach bez gmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 26 Lipca 2013 Witam zapraszam na onet do przeczytania artykulu o jajach bez gmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 26 Lipca 2013 A GDZIE KOLEGO TEN ARTYKUŁ BO NIE MOGĘ GO ZNALEŻĆ. WITAM NA FORUM JA PIERWSZY RAZ,ALE DŁUGO OBSERWUJE !!! POZDRAWIAM JAJCZARKA STAŁEGO BYWALCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach