MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Z tego co widze,to nie chce mi sie wierzyc w puste magazyny.Zreszta juz od miesiaca mialy byc puste.A jak tam ceny (realne) z gieldy z Katowic?Jest ktos dzis na bierzaco?nie patrz sie na gieldy . bo tam towar wiadomo jaki jest spytaj producentow a nie handlarzy cwaniak od siedmiu bolesci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Kol.ta cena z katowic to za skrzynke nie za tiraon myslal ze 2 tiry dostanie w promocji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nokia22 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Cześć wszystkim jestem nowy so miło się przywitać z wszystkim uczestnikami forumMuszę przyznać ze magazyny puste tylko co z tego jak ceny brak, a paszarnia kolejny raz udaje głupiego i daje 30 zł taniej pozdrawiam wytrwałych gdyby nie detal to chyba już by mi się nie chciało czekać aż coś drgnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Paszarnie twierdzą ze mają stare zapasy drogie , a kupują po 550-580 pszenice np. de hu... za 3 miesiące spekulanci pociągną cene i znowu będzie drogo !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nokia22 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Paszarnjia tyko czeka żeby na wydymac tak teraz mówią ze maja zapasy starego w starej cenie i nie są w stanie tanie sprzedać a jak tylko zboże skoczy do góry to pozostaną na swoim poziomy on bo czemu taniej jak zboże drogie nie ma to ja nas ruchac z każdej strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nokia22 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 sorry za błędy ale z kom pisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam tez jestem nowy magazyny pusteCeny 1A 28 gr. Brak towaru sprzedany na 2 miesiące do przodu1B 27 gr. Tez brak, bo pusto2A brak totalny, bo export2B Brak Bark, bo nie ma młodej kurki3 dawno temu brakAch ci wredni handlarze i jajo z Ukrainy Francji Hiszpan Chin i ten rząd a i ta unia i ci konsumenci a belki w oku nie widzisz producencie, kto tu pisał żeby iść na ilość no to idziecie kosy w gore P.S. ILE PODNOSIMY W TYM TYGODNIU 2 , 4 A MOŻE 8 GR Ja nie drwię z ludzi, którzy maja łeb na tyczce i go używają i faktycznie nie maja większych zapasów, ale z tych, co napirda…..laja kolejne klatki i nie widza, co zrobić z towarem albo rozwożą 600 skrzynek dziennie własnymi busami po 15 gr. Jest koniec sierpnia a młoda kurka w drodze i nie jest jej Malo Zapomnialem o paszarniach tez sa zle jak daja na kreskeCzas pokarze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Niektórym już pokazuje bo dziś byłem świadkiem na jednej fermie jak mi hodowca opowiadał, że stoi u sąsiada beczka z paszą 2. dzień i nic nie rozładowują.Pytam się: dlaczego?Odpowiada hodowca: bo ma już 150 tys długu i czekają jak coś zapłaci.To się pytam: A to tak kury mogą bez paszy 2 dni?Odpowiada hodowca: u sąsiada to ostatnio 4 dni ciągnęły.Życie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 mi obnizyli na 100 natonie co to ku...wa jest chyba zeby mieli na waciki bo jak tak dalej bedzie tzn przez kilka miesiecy to bedzie du ... pa nie mowie akurat o sobie ale o znajomych którzy biora odemnie a wiem po ile sprzedaja swoje 3 cz 2 pl makabra myslalem ze cena bedzie nas dobijala a tu ku..wa je..ane paszarnie dobijaja u mnie cena bez zmiam . jak u was nie ruszy to i u mnie bedzie stagnacja chociaz zaczynaja sie kury pierzyc ( mowie o 1pl ) wiec mysle ze u mnie moze isc delikanie do gory bo zmowienia mam na tydzien do przodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Ale w niektórych złość i nienawiść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Niektórym już pokazuje bo dziś byłem świadkiem na jednej fermie jak mi hodowca opowiadał, że stoi u sąsiada beczka z paszą 2. dzień i nic nie rozładowują.Pytam się: dlaczego?Odpowiada hodowca: bo ma już 150 tys długu i czekają jak coś zapłaci.To się pytam: A to tak kury mogą bez paszy 2 dni?Odpowiada hodowca: u sąsiada to ostatnio 4 dni ciągnęły.Życie...to ju rzeźnia jest szkoda jak by u mnie zabrakolo kura jedzenia to bym sie chyba sam pochlastal co jak co ale kury na 1 miejscu u mnie sa a potem rodzina .nie ma jak dojenie hodowcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 U mnie wybrane na 2 tygodnie do przodu , zastanawiam się czy nie dostawić kurnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 Ale w niektórych złość i nienawiść do czego pijesz? do tego ze kury nie maja co jesc ( jezeli tak to sam nie jedz 4 dni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 pisałem o jajcarku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Sierpnia 2013 chyba ze tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Kol. koguciik -ta strone to ja juz wczesniej czytalem,ale chodzilo mi raczej o realne ceny.Juz kiedys pisalem,ze ta strona jest do bani pod pewnymi wzgledami.Gielda w Katowicach pelni rowniez role "hipermarketu" dla okolicznych mieszkancow i ceny jakie podane sa na tej stronie sa czasem za skrzynke a czasem chyba nawet za wytloczke.Mnie interesowala bardziej cena za ilosci paletowe,nawet nie tirowe,bo wiekszosc tirow to chyba tam predzej wjezdza z towarem niz wyjezdza.Jak jest potrzeba wziecia tira,to raczej sie jedzie w inne miejsca.No w kazdym razie jak ktos nie zrozumial aluzji,a chyba sa tacy na forum,to na tej stronie tez widac spadek ceny o 2gr a nie wzrost,no wiec link w sumie sie moze niektorym tez przydac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Kol. Magik -mi sie wydaje,ze to chyba ty cos za bardzo cwaniakujesz.Jakbym chcial znac cene producenta,to nie pytalbym o cene na gieldzie.Reszty mozesz sie domyslac... Lepiej sie troche ogarnij,bo juz sam chyba nie wiesz do kogo swe zale kierowac.A tak ogolnie jeszcze co do pustych magazynow,to polecam do przemyslen lekture postu Jajcarka,przynajmniej od momentu "P.S. ILE.........". Kol. Jajcarek - gratuluje tysiaczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak dla wyjasnienia jeszcze,to zeby nie bylo-ja tez z utesknieniem czekam na rozsadna podwyzke,ale obawiam sie,ze to jeszcze nie ta chwila.A szkoda-moze by sie lepiej pohandlowalo i atmosfera bylaby zdrowsza-i oby tak z mala przerwa do Wielkanocy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam tez jestem nowy magazyny pusteCeny 1A 28 gr. Brak towaru sprzedany na 2 miesiące do przodu1B 27 gr. Tez brak, bo pusto2A brak totalny, bo export2B Brak Bark, bo nie ma młodej kurki3 dawno temu brakAch ci wredni handlarze i jajo z Ukrainy Francji Hiszpan Chin i ten rząd a i ta unia i ci konsumenci a belki w oku nie widzisz producencie, kto tu pisał żeby iść na ilość no to idziecie kosy w gore P.S. ILE PODNOSIMY W TYM TYGODNIU 2 , 4 A MOŻE 8 GR Ja nie drwię z ludzi, którzy maja łeb na tyczce i go używają i faktycznie nie maja większych zapasów, ale z tych, co napirda…..laja kolejne klatki i nie widza, co zrobić z towarem albo rozwożą 600 skrzynek dziennie własnymi busami po 15 gr. Jest koniec sierpnia a młoda kurka w drodze i nie jest jej Malo Zapomnialem o paszarniach tez sa zle jak daja na kreskeCzas pokarze (słowo zostało usunięte) wiedział co widział PsJeśli jest stary to nic ci nie życzę bo i tak padniesz niedługo ....... z głupoty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam tez jestem nowy magazyny pusteCeny 1A 28 gr. Brak towaru sprzedany na 2 miesiące do przodu1B 27 gr. Tez brak, bo pusto2A brak totalny, bo export2B Brak Bark, bo nie ma młodej kurki3 dawno temu brakAch ci wredni handlarze i jajo z Ukrainy Francji Hiszpan Chin i ten rząd a i ta unia i ci konsumenci a belki w oku nie widzisz producencie, kto tu pisał żeby iść na ilość no to idziecie kosy w gore P.S. ILE PODNOSIMY W TYM TYGODNIU 2 , 4 A MOŻE 8 GR Ja nie drwię z ludzi, którzy maja łeb na tyczce i go używają i faktycznie nie maja większych zapasów, ale z tych, co napirda…..laja kolejne klatki i nie widza, co zrobić z towarem albo rozwożą 600 skrzynek dziennie własnymi busami po 15 gr. Jest koniec sierpnia a młoda kurka w drodze i nie jest jej Malo Zapomnialem o paszarniach tez sa zle jak daja na kreskeCzas pokarze (słowo zostało usunięte) wiedział co widział PsJeśli jest stary to nic ci nie życzę bo i tak padniesz niedługo ....... z głupoty Nie taki on głupi. Prawdę powiedział. Nasz problem, to nie jaja z Ukrainy, ale głupata co niektorych producentów. Nastawiać kurników to każdy potrafi. Tylko co później z tym towarem robić ? Aż mi wstyd za niektórych kolegów z branży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy by nastawili czy nie to i tak przyszły by jaja z Unii i cena i tak byłaby niska, taka sytuacja panuje w całej Europie i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcaruś 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Sprzedam maszynę pakująca jaja Moba Repacker z PODAJNIKIEM z 1984 r. stan bardzo dobry, średnia wydajność 18.000 jaj/h.Maszyna po kapitalnym remoncie - faktura do wglądu.Zapas części zamiennych (łapki, motylki, sprężyny itd.) i dokumentacja.Zainteresowanych proszę o telefon: 692 421 639.Zapewniam transport i montaż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy by nastawili czy nie to i tak przyszły by jaja z Unii i cena i tak byłaby niska, taka sytuacja panuje w całej Europie i tyle.Uważam, że to żadne wytłumaczenie dla głupoty co niektórych naszych producentów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy by nastawili czy nie to i tak przyszły by jaja z Unii i cena i tak byłaby niska, taka sytuacja panuje w całej Europie i tyle.Uważam, że to żadne wytłumaczenie dla głupoty co niektórych naszych producentów.i tak jak by nie nasie to reszta ue by wstawiła . czy tak czy tak byla by gorka. co nam zostaje to czekanie az bracia z ue poleza po rozom do glowy i ogranicza produkcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Czy by nastawili czy nie to i tak przyszły by jaja z Unii i cena i tak byłaby niska, taka sytuacja panuje w całej Europie i tyle.Uważam, że to żadne wytłumaczenie dla głupoty co niektórych naszych producentów.i tak jak by nie nasie to reszta ue by wstawiła . czy tak czy tak byla by gorka. co nam zostaje to czekanie az bracia z ue poleza po rozom do glowy i ogranicza produkcjeTo jest właśnie rozumowanie typowego Polaka: "Sąsiad ma, więc ja też nie mogę być gorszy". A później: "Ja nic nie będę robił, niech inni ograniczą produkcję". W tym przypadku sąsiad to inny kraj UE.A ja produkcję ograniczyłem. I choć jest ciężko (trzeba spłacać kredyty zaciągnięte na wymianę klatek) to uważam, że była to bardzo dobra decyzja. Z tego co widzę, dokładam znacznie mniej do produkcji niż inni a i na handlu cudzym trochę zarobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach