jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 a wiesz jajcarek po czym pajac poznaje pajaca ?........ bo SAM JEST PAJACEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 Wracając do tematu ....Aktualne ceny : XL - 0,38 L - 0,30 M - 0,24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 Na szczęście nie wstawiam kur 50% produkcji wystarczy dla mnie , a h....niech se szukają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 biedrona jeszce jedno zawsze przytaczasz pana M... , teraz płaci za M-ke 24gr tak jak pan CZ.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Września 2013 Pan.M kupujeL-0,25M-0,21-0,22i na ten tydzień nie chce ... a w przyszłym może Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 11 Września 2013 I czym tu się podniecać? Panowie M i Cz kupowali przez dobre ostatnie pół roku jaja o kilka groszy taniej niż większość innych zakładów. Jak ja płaciłem za daną sortę 17-18 groszy to oni dawali maks 14-15.Myślisz, że teraz będą płakać, bo zapłacą za kilka transportów grosz czy dwa więcej niż ci lojalni i o miękkich sercach handlowcy? Śmiechu warte...P.s. Ruch faktycznie się zrobił. Jaja jadą z kurnika na kurnik. Na szczęście większość producentów tak się kocha, że transakcje idą przez pakownie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 Wszyscy żeście płacili więcej tylko gdzie była ta cena ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Września 2013 więcej jak najwięksi w tym kraju o 2 , 3 gr. na sorcie i nie zapomnij kto Ukrainę przyciągał Kol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 11 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc dokładnie. sztuczna nagonka z przyzwyczajenia że koniec wakacji i cena rośnie.detal obsiadł w tym tygodniu, zapas na kurniku u stałych (dużych oczywiście) jest i jaja od młodej kury idzie. L 0,26 płaciłem wczoraj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 biedronka z twoich postów wynika że 2-3 gr taniej od największych no to jak to w końcu było ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Września 2013 Podobno od poniedziałku potentaci podnoszą o 2-3 gr , słyszałem to od pośrednika bo wszystko jedzie na eksport ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 11 Września 2013 Nie wyprowadzaj h.......... z równowagi bo zawału dostaną, oni by chcieli mieć takie eldorado do końca życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 11 Września 2013 Wszyscy żeście płacili więcej tylko gdzie była ta cena ....... Ty wierz najlepiej , w detalu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 11 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc dokładnie. sztuczna nagonka z przyzwyczajenia że koniec wakacji i cena rośnie.detal obsiadł w tym tygodniu, zapas na kurniku u stałych (dużych oczywiście) jest i jaja od młodej kury idzie. L 0,26 płaciłem wczorajMam pytanie do Pana Obserwatorajaj. Czy wedlug Ciebie drogi Panie to dobrze jak jajko jest takie tanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 11 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc dokładnie. sztuczna nagonka z przyzwyczajenia że koniec wakacji i cena rośnie.detal obsiadł w tym tygodniu, zapas na kurniku u stałych (dużych oczywiście) jest i jaja od młodej kury idzie. L 0,26 płaciłem wczorajMam pytanie do Pana Obserwatorajaj. Czy wedlug Ciebie drogi Panie to dobrze jak jajko jest takie tanie ? Ani to dobrze ani zle , to jest naturalna selekcja podmiotow gospadarczych , tak samo jak w kazdej branzy po to , zeby rynek byl bardziej stabilny , ale nie idzcie na calosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 11 Września 2013 Ani to dobrze ani zle , to jest naturalna selekcja podmiotow gospadarczych , tak samo jak w kazdej branzy po to , zeby rynek byl bardziej stabilny , ale nie idzcie na calosc A ta "całość" to według Ciebie ile wynosi za jajko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 11 Września 2013 Dużo jest takich co rezygnują z produkcji http://allegro.pl/nieruchomosc-uzytkowa-1200m2-hale-dzialka-11000m2-i3529639571.htmlMyślę, że ten producent wykorzystał na maxa swoją wyobraźnię.Naprawdę dobry pomysł. Kiedyś w kryzysie jaki dotknął i mnie, myślałem o przekształceniu budynku produkcyjnego na kręgielnię, to też na dzisiejsze czasy niezły sposób na przetrwanie. Każdy ratuje się jak może.Pozdrawiam wytrwałych i cena do góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 12 Września 2013 Ani to dobrze ani zle , to jest naturalna selekcja podmiotow gospadarczych , tak samo jak w kazdej branzy po to , zeby rynek byl bardziej stabilny , ale nie idzcie na calosc A ta "całość" to według Ciebie ile wynosi za jajko? Nie chodzi mi o cene (ona jest mi obojetna byle by sie zmieniala raz do gory raz do dolu ) ale o moce produkcyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 12 Września 2013 Jaskółki mówią ze Pan Woźniak ma poważne problemy z płynnością na swoich fermach. Także nie chodzi tu o płotki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 12 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc dokładnie. sztuczna nagonka z przyzwyczajenia że koniec wakacji i cena rośnie.detal obsiadł w tym tygodniu, zapas na kurniku u stałych (dużych oczywiście) jest i jaja od młodej kury idzie. L 0,26 płaciłem wczorajMam pytanie do Pana Obserwatorajaj. Czy wedlug Ciebie drogi Panie to dobrze jak jajko jest takie tanie ? nie drogi Panie. Każdy pracuje poto by zarabiać, ale w naszym j....m kraju nie jest dane uczciwie żyć. Dlamnie czy jajko kosztuje 0,20 czy 0,35 to nie robi wielkiej różnicy bo dokładam swoją marże i dalej. Jak jest droższe to lepiej się handluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 12 Września 2013 Jaskółki mówią ze Pan Woźniak ma poważne problemy z płynnością na swoich fermach. Także nie chodzi tu o płotki.Z płynnością czego, towaru czy gotówki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 12 Września 2013 m-0,21l-0,25bez problemówruch coraz gorszy nawet w hurcie zaczynają marudzić ...poczekamy zobaczymy na moje to na koniec miesiąca ceny spadną do poziomu 0,20 gr. czesc dokładnie. sztuczna nagonka z przyzwyczajenia że koniec wakacji i cena rośnie.detal obsiadł w tym tygodniu, zapas na kurniku u stałych (dużych oczywiście) jest i jaja od młodej kury idzie. L 0,26 płaciłem wczorajMam pytanie do Pana Obserwatorajaj. Czy wedlug Ciebie drogi Panie to dobrze jak jajko jest takie tanie ? nie drogi Panie. Każdy pracuje poto by zarabiać, ale w naszym j....m kraju nie jest dane uczciwie żyć. Dlamnie czy jajko kosztuje 0,20 czy 0,35 to nie robi wielkiej różnicy bo dokładam swoją marże i dalej. Jak jest droższe to lepiej się handluje Nie rozumiem więc, skąd ta radość, kiedy cena jajka spada do bzdurnych poziomów (przez Pana nazwanych "normalnymi") a zlość, zawiść i mówienie bzdur o zastoju gdy poziom cen się podnosi. Może mi to Pan wytlumaczyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach