jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Dokupiłem dziś 2 zgnite sprintery myślę że blacharz się do świąt z nimi upora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 3 Grudnia 2013 więcej budujcie kurników za unijne dopłaty,to zamiast rozbijać się Bentlejami,będziecie jeżdzić furmankami Trzeci post i nic tylko nałatujesz na hodowców ..- co ma piernik do wiatraka? Na temat miśku, na temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielononóżka 0 Napisano 3 Grudnia 2013 A mnie zastanawia jedno, skoro już od przeszło pół roku większość dokłada do interesu, ile to jeszcze musi trwać żeby kilku "potentatów" zbankrutowało i cena podskoczyła do poziomu skromnego zysku? Mam dziwne wrażenie że nawet jak się pojawi jakiś zysk na horyzoncie znów pochłonie nas szał zysku. Po wprowadzeniu wymiany klatek słyszałem że zmniejszenie produkcji jest do nieodbudowania. A tu rok czasu i sru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 moim zdaniem zielona noga ta problem jest w was małych . Każdy wsadził kury gdzie kawałek kąta wolnego znalazł (pewnie i w salonie na kanapie ) bo jajo drogie było po 1zł. W skali kraju licząc takie wstawienia od 500 do 1500 kur to robi się masa jaja. W lato jak nieszło jajo to tacy jak wy latali z wytłaczanką na ręku i za 10 zł w detalu puszczali wiejskie jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Handel 0 Napisano 3 Grudnia 2013 http://kuchnia.wp.pl/gid,16224898,kat,1037881,title,6-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-jajka,galeria.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 3 Grudnia 2013 obserwatorjaj przestań wypisywac te idiotyzmy,bo człowiekowi się odechciewa zaglądać na to forum.... znawca sie k...a znalazł ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Po wczorajszym głowa boli ale czytając takie głupoty to już pęka , tylko pamiętacie jak jajko kosztowało 40-50 gr przez 2 miesiące ale że My hodowcy w tym czasie wydawaliśmy na klatki grube miliony to nikt nie wspomni , a teraz łatwo napisać jak ci się nie opłaci to przestań produkować .Łatwo to tylko mówić to takiemu co ma zainwestowane w zgnitego sprintera i kawał szopy na jaja! Jaki handlarz da rade zapakowac 28 palet na zgnilego sprintera Sie pytam ciebie , no chyba ze w zwiazku twoja mala produkcja masz doczynienia tylko z takimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 obserwatorjaj przestań wypisywac te idiotyzmy,bo człowiekowi się odechciewa zaglądać na to forum.... znawca sie k...a znalazł ! łał widzę że zabolała chłopka małorolnego co klatki wymieniał chyba chomikowi producent unijny się odezwał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Grudnia 2013 do czynienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 3 Grudnia 2013 obserwatorjaj przestań wypisywac te idiotyzmy,bo człowiekowi się odechciewa zaglądać na to forum.... znawca sie k...a znalazł ! łał widzę że zabolała chłopka małorolnego co klatki wymieniał chyba chomikowi producent unijny się odezwał Obsratorjaj, proszę Cię. Dla wlasnego dobra zmień forum. Nie kompromituj się już bardziej. Ia- 0,26Ib- 0,23IIa 0,19/0,20 Pytanie do hodowców: Czy ktoś już kiedyś robił drugie przepierzanie na stadzie ? Jak to wychodzi finansowo na 30 tys kur ? Opłaca się ? Chodzą słuchy, że w kraju w chwili obecnej nie jeden się do takiego przymierza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 tobie się nic nie opłaca płaczku cena jaj stabilna L- dobrej wagi 0,23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaj_pol 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Witam,a ja mam pytanie z innej beczki troszkę.Czy do przewozu jaj za granicę dokładnie Niemcy trzeba mieć auto chłodnię czy wystarczy tylko izoterma.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 4 Grudnia 2013 ....może być i firanka,ale musi być na niemieckich numerach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 4 Grudnia 2013 czy to prawda że mają zakazać produkcji na ściółce w obecnej formie ?jak u was ruch i ceny .... no i czy magazyny wyczyszczone do bieżącej sprzedaży czesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Takie powinny być ceny przynajmniej przez pół roku, Hodowca XL 80gr / 90gr L 60gr / 70gr M 40gr / 50gr Sklep XL 50gr / 60gr L 40gr / 50gr M 30gr / 35gr Handlarz XL 30gr / 40gr L 24gr / 25gr M 20gr / 22gr : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Ciekawy jestem ilu handlarzy by pozostało po takim jednym krótkim dołku. Ps.- więcej nowych pakowalni, samochodów (spirnterów) wczasów na rożnych wyspach itp: ... Prawda panie Bix ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Na zejście nie ma co narzekać, ale cena jest porażająca jak na tą porę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 4 Grudnia 2013 głowa do góry dzisiejsze ceny i tak są lepsze od tych które nastąpią.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaj_pol 0 Napisano 4 Grudnia 2013 ....może być i firanka,ale musi być na niemieckich numerach!!! nie no pytam się poważnie mam busa izotermę bez chłodni i planuję wywóz jaj przy granicy kraju i nie wiem po prostu czy musi być chłodnia czy izoterma? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Oj będzie walka o sklepy sklepiki i cukiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Oj będzie walka o sklepy sklepiki i cukiernie Caly czas jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Ceny na ten tydzień :L 0,25M 0,23-22S 0,19ceny netto magazyny puste, na fermie kilka palet z dnia ......zejście dobre a cena do d... !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Grudnia 2013 jajcarek oho ho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 4 Grudnia 2013 U nas :XL i L tylko dla swoich bo mam młode stado i tego jaja mi brakujeM 0,23S 0,21 Ceny netto.Magazyn pusty. Wszystko schodzi na bieżąco. Do Yoyo odnośnie drugiego przepierzania: ja tego nie robiłem , ale znajomy przepierzał drugi raz i mówił , że się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 4 Grudnia 2013 tobie się nic nie opłaca płaczku cena jaj stabilna L- dobrej wagi 0,23Obserwatorjaj, czy Ty czasami zastanawiasz się nad tymi głupotami, które wypisujesz ? Już ktoś Ci dobrze radził- zmień forum. Na pewno znajdziesz gdzieś w sieci miejsce dla "dowartościowanych inaczej". Robisz obciach nie tylko sobie ale i innym handlarzom. Yoyo zadał proste pytanie innym hodowcom. Ja na temat przepierzenia niewiele wiem i sądzę, że Twoja wiedza w tym temacie również jest niewielka. Po jasną cholerę więc zabierasz głos w tej sprawie, skoro nic na ten temat nie wiesz ? A jeśli się mylę, i jednak masz coś mądrego do powiedzenia na temat kosztów przepierzania, to czemu nie wypowiesz się merytorycznie, tylko zamiast tego niepotrzebnie obrażasz innych użytkowników forum ? Żenada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach