Jajcarek 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Przy tych cenach to nam ukraina nie zagraża . Tak ,to ciekawe jak podniesiesz ceny kiedy oni beda mogli wozic do UE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam dzisiaj to juz po świetach jest. Jajo zostanie na magazynach do 3 króli pare osob dobrze otym wie nawet kol.Jajcarka 0,23 za L na dzis to nie idzie hodowca 30 pal L to po 0,21 juz dzwonil to naco M po 0,24 kupowac I zeby nie bylo ze my mu ceny zanizamy bo sam proponuje a dodam ze obok nowe obiekty na luty odbiera na prawie 200 tys. I kazdy wie o kogo chodzi powodzenia zycze na swieta duzo zdrowia i jeszcze wiecen przemyslen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Człowieku co zrobisz , w tym kraju to jest tylko pewny podatek , jeszcze nie wyprodukowałeś a już trzeba zapłacić , a i jeszcze przepisy dotyczące tylko nas ale nikogo z zewnątrz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Ja to słyszałem że jajo zostanie do wielkanocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alojz 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam .Jestem producentem ale zgadzam się z wpisem Jajcarka że cena zależy od podaży i popytu .Może lepiej zamiast się spierać zastanówmy się jak zwiększyć popyt.Popytu nie zwiększysz! Należy zmniejszyć produkcję.I tu panowie jesteśmy w du..e! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam .Jestem producentem ale zgadzam się z wpisem Jajcarka że cena zależy od podaży i popytu .Może lepiej zamiast się spierać zastanówmy się jak zwiększyć popyt.Popytu nie zwiększysz! Należy zmniejszyć produkcję.I tu panowie jesteśmy w du..e!Raz jeszcze powtórzę: poziom produkcji trzeba dostosować do poziomu zbytu. Stawianie nowych kurników i liczenie na to, że przyjedzie handlarz i odbierze, to bardzo błędne i złe myślenie. Już to ktoś tu na forum powtarzał ja mantrę (chyba jakiś handlarz):Dużo jajek = niska cenaMało jajek = wysoka cena Zastanówcie się drodzy producenci, czy chcecie mieć mnóstwo kur i cenę poniżej kosztów (wtedy dług rośnie lawinowo), czy może mniej kur, mniej problemów i uczciwy zarobek. Gdzie jest sens stawiania nowych kurników, tylko po to, żeby oddać jajko handlarzowi w bzdurnej cenie ? Niech mi to ktoś wytłumaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam .Jestem producentem ale zgadzam się z wpisem Jajcarka że cena zależy od podaży i popytu .Może lepiej zamiast się spierać zastanówmy się jak zwiększyć popyt. Albo zmniejszyć podaż. Ilu debili postawiło nowe kurniki a teraz płaczą??? sami sobie są winni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 10 Grudnia 2013 Zgadzam się z tobą Messa.Cena to nie wszystko ważniejsza jest jakość.Dlatego uważam że jedną z przyczyn spadku spożycie jaj w Polsce jest wprowadzanie na rynek jaj o słabej jakości gdzie jedynym kryterium jest tylko cena. Człowieku o czym Ty piszesz???? Buahahaha jajko to nie śrubka, gdzie zastosujesz inną stal i spadnie jakość. Jajko jest jajkiem i nie wpłyniesz na jego jakość. Kura musi zjeść i dać jajko. I tyle. Jedyna jakość to świeżość. Handlarz chce tanio to kupuje 3 tygodniowe które nie zeszło na fermie i tyle. Nieraz sie zastanawiam kto siedzi na takich forach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakoszjaj 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Widzę P.leszkiewicz że mało wiesz o żywieniu kur,proponuję zmienić żywieniowca albo porozmawiać z tym który Ci obecnie doradza [ jeśli taki ktoś istnieje] aby Ci powiedział ile w paszy jest mączki rybnej i makuchy rzepakowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Czeka nas naturalna selekcja, tylko mocniejsi zostaną na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam .Jestem producentem ale zgadzam się z wpisem Jajcarka że cena zależy od podaży i popytu .Może lepiej zamiast się spierać zastanówmy się jak zwiększyć popyt. Albo zmniejszyć podaż. Ilu debili postawiło nowe kurniki a teraz płaczą??? sami sobie są winni...100% racji Raz jeszcze powtórzę: poziom produkcji trzeba dostosować do poziomu zbytu. Stawianie nowych kurników i liczenie na to, że przyjedzie handlarz i odbierze, to bardzo błędne i złe myślenie. Już to ktoś tu na forum powtarzał ja mantrę (chyba jakiś handlarz):Dużo jajek = niska cenaMało jajek = wysoka cena Zastanówcie się drodzy producenci, czy chcecie mieć mnóstwo kur i cenę poniżej kosztów (wtedy dług rośnie lawinowo), czy może mniej kur, mniej problemów i uczciwy zarobek. Gdzie jest sens stawiania nowych kurników, tylko po to, żeby oddać jajko handlarzowi w bzdurnej cenie ? Niech mi to ktoś wytłumaczy.100% racji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Czeka nas naturalna selekcja, tylko mocniejsi zostaną na rynku Panie Jajczarek, jak tam Twoje inwestycje ? Nowe kurniki już obsadzone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastrzab87 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Kupie jaja L i XLzamosc tel 506486079 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Grudnia 2013 cienkich mamy handlarzy, oni tylko potrafią handlować na naszym rynku, rozwieść pare paletek jaj po sklepach czy cukerniach doliczyć sobie 5 gr do sztuki i grać biznesmena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Panie Jajczarek, jak tam Twoje inwestycje ? Nowe kurniki już obsadzone ? A dziękuje wszystko jest OK PsNastępne w planie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakoszjaj 0 Napisano 10 Grudnia 2013 'Nie wiem jak jest z tym poziomem produkcji ale znalazłem artykuł w którym piszą że jest niższy niż w roku 2011.Polecam artykuł w internecie pt "Polacy nieskorzy do jedzenia jaj" w którym autor pisze że za spodek spożycia odpowiadają dietetycy bo wmawiają ludziom że jajka są niezdrowe [mam takiego kolegę któremu dietetyk zakazał jeść jaj].Osobiści uważam że winne są też media które nie dość że nie zachęcają do tego aby Polacy jedli ich więcej [Japończycy dwa razy tyle co my]a wręcz przeciwnie głosząc tezy w programie [nie pamiętam tytułu]który prowadzi pani Anna Guzik że jaja z majonezem są bardzo niezdrowe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 10 Grudnia 2013 PRAWDZIWY Z CIEBIE SMAKOSZ JAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Kol. jajczarek dobrze piszesz o tych naszych handlarzach co z nich za handlarze jak to my hodowcy musimy wysyłać jaja na unie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 11 Grudnia 2013 Kol. Hodowcy braki towaru, wczoraj i dziś kilka telefonów od skoczków a jak u innych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Messa 0 Napisano 11 Grudnia 2013 no tak pusto . duzo telefonow od nowych odbiorcow . jakie ceny na dzisiaj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer1966 0 Napisano 11 Grudnia 2013 Potwierdzam zapytań o jajka dużo. Natomiast ceny bez większych zmian: XL - brakL - 0,27M - 0,24S - 0,20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 11 Grudnia 2013 Potwierdzam zapytań o jajka dużo. Natomiast ceny bez większych zmian: XL - brakL - 0,27M - 0,24S - 0,20 Kolega sa zmiany 9 grudnia S pisales 21 wiec potanialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 12 Grudnia 2013 http://facet.interia.pl/aktywnosc/zdrowie/news-darmowe-zrodlo-mineralow-ktore-wyrzucamy-do-kosza,nId,1069780 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer1966 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Kolego Jajcarek czytaj ze zrozumieniem - "bez większych zmian" znaczy że cena nie zmieniła się o 2,3 czy 4 grosze. A że S potaniała o 1 grosz to raczej bym nie uznał tego za większą zmianę. Sytuacja, pozostaje bardzo trudna ale niestety producent jaj nie zrezygnuje z produkcji z dnia na dzień bo to niemożliwe, a długi rosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Panie Jajczarek, jak tam Twoje inwestycje ? Nowe kurniki już obsadzone ? A dziękuje wszystko jest OK PsNastępne w planie Dzięki Takim hodowcom mamy pewność, że cena dłuuugo jeszcze będzie na bardzo niskim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach