obserwatorjaj 0 Napisano 28 Lutego 2014 Lepiej miedzy sobą niż ze złodziejami tj. "Handlarzami"... Hahaha jakie ceny na dziś? a ktoś ci coś ukradł popaprańcu? współczuje twoim rodzicom że takiego przygłupa wychowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 28 Lutego 2014 Hahaha ty jesteś przygłupy i cwel. Mi? Tak nie raz i zawsze to były takie pedały jak Ty Złodzieju tz " handlarzy ". Chcesz dalej podyskutować a może jak jesteś taki odważny przez internet to spotkamy się na żywo? Zapraszam na piva i mam nadzieje ze dozobaczenia obserwatorzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubeggs2005 0 Napisano 28 Lutego 2014 Hahaha ty jesteś przygłupy i cwel. Mi? Tak nie raz i zawsze to były takie pedały jak Ty Złodzieju tz " handlarzy ". Chcesz dalej podyskutować a może jak jesteś taki odważny przez internet to spotkamy się na żywo? Zapraszam na piva i mam nadzieje ze dozobaczenia obserwatorzy... O Jesus ale ty masz nasrane pod deklem. Ty na szyi zamiast głowę nosisz ......kibel do którego ktoś narobił a ty tylkoto wydalasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 28 Lutego 2014 dajcie spokój czas na odpoczynek do poniedziałku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 28 Lutego 2014 Nasrane to ma twoja stara. Każdy z was jest taki mądry przez internet bądź a grupie. Jesteście śmieszni i zalosni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 28 Lutego 2014 Witam raz jeszcze mam małe pytanie do administratora czy może zmienić Tytułowy temat "cena jaj" na "spie.dol mnie to ja spier.dole Ciebie"? proszę o odpowiedz na priva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 28 Lutego 2014 Życze hodowcą i handlującym miłego weekendu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 28 Lutego 2014 Hahaha ty jesteś przygłupy i cwel. Mi? Tak nie raz i zawsze to były takie pedały jak Ty Złodzieju tz " handlarzy ". Chcesz dalej podyskutować a może jak jesteś taki odważny przez internet to spotkamy się na żywo? Zapraszam na piva i mam nadzieje ze dozobaczenia obserwatorzy... chętnie otłukę ci ryja już piszę do ciebie na pr zmienił byś chociaż nick , a nie podajesz swoje dane obgadamy temat na wizii raczej obijemy zasrańcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2014 Panowie wstyd..- co wy robicie z tego forum, prymityzm to mało powiedziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Lutego 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
migon65 0 Napisano 28 Lutego 2014 Pasza robiona samemu 980zł netto ? To po co się samemu trudzić, skoro ja mam na fakturze 990 zł ?????? Nie wiem czy zauważyłeś ale dałem cenę paszy 950 zł netto. Nawet, jeśli masz niższe zużycie to i tak nie zejdziesz z kosztami poniżej tego, co ja wyliczyłem. [b]Cena jajka poniżej 25gr. to dokładka !!![/b] Jeśli ktoś twierdzi inaczej, to czekam na sensowne wyliczenia. te 990 zl to przy jakim terminie płatności i za jako pasze 1 czy 2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Lutego 2014 Pasza robiona samemu 980zł netto ? To po co się samemu trudzić, skoro ja mam na fakturze 990 zł ?????? Nie wiem czy zauważyłeś ale dałem cenę paszy 950 zł netto. Nawet, jeśli masz niższe zużycie to i tak nie zejdziesz z kosztami poniżej tego, co ja wyliczyłem. [b]Cena jajka poniżej 25gr. to dokładka !!![/b] Jeśli ktoś twierdzi inaczej, to czekam na sensowne wyliczenia. te 990 zl to przy jakim terminie płatności i za jako pasze 1 czy 2??Dwójeczka przy miesięcznym terminie płatności. Jedynkę mam niewiele droższą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 1 Marca 2014 No to musisz mieć dobre układy lub brać jej naprawdę dużo. Znajomy za 2 płaci 1050zl z de huse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 1 Marca 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Marca 2014 Z każdej strony jesteście dojeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 1 Marca 2014 .....mleko w cenie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Marca 2014 No to musisz mieć dobre układy lub brać jej naprawdę dużo. Znajomy za 2 płaci 1050zl z de huse.Też tyle tyle płaciłem jeszcze pół roku temu. Masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Marca 2014 I wy narzekacie ze kasy brak, takie pieniądze za piach płacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 1 Marca 2014 Wiesz ale czasem to się bardziej opłaca jak nieraz cena zboża sięga kosmicznych cen ni i się nie martwiła o nic. Niech Ci pracownik pasze spaprze i co wtedy? Wtedy to sa dopiero straty. Spadek niesnosci i upadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 1 Marca 2014 Jakie dziś ceny u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 1 Marca 2014 Dziwna sytuacja cenowa,przynajmniej u nas bo m-024 2a 0-24 1b-025 026 a 1a czy tam l 026-28 a najwieksi krzycza nawetm 026l 0.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Marca 2014 I wy narzekacie ze kasy brak, takie pieniądze za piach płacić Jajczarek, parę postów niżej pisałeś, że jedna tona paszy wychodzi Ci 980 zł. Ja płacę w tej chwili 990 zł/t. To jest raptem 10zł. różnicy !A ile kosztuje postawienie własnej mieszalni z silosami na zboże ? Liczysz to jako koszt czy przyjąłeś, że spadło Ci to z nieba ? Poza tym, co jeśli pracownik CI paszę sp..e.przy ? U mnie kiedyś tak się stało, że miałem zatrucie paszowe. Wytwórnia pokryła koszty leczenia (niemałe). Generalnie zachowanie wytwórni paszowych zmieniło się na in plus w ciągu ostatnich 10 lat. W razie jakiś problemów błyskawicznie przysyłają swojego weterynarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Marca 2014 Co do cen to tak wczoraj sprzedawałem: 1b 0.24/0.251a 0.27/0.28 1a drożej niż 0.28 jeszcze nie sprzedalem (mówię o ilościach paletowych), ale wiem, że są tacy, którzy mają już wyższe ceny. Generalnie, ceny nie są jeszcze rewelacyjne. Zbliża mi się odchów i myślę o nim z przerażeniem. Jeśli cena nie podskoczy to trzeba będzie brać kolejny kredyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Marca 2014 Taką paszę jak wasza jestem wstanie zrobić o 100zł taniej, tylko nie miał bym takich wyników jakie mam. Ps.Takie zużycia paszy i % nięsności jak podajecie miałem dziesięć lat temu - ci hodowcy którzy sobie paszę kręcą napewno przyznają mi racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach