Jajczarek 0 Napisano 26 Marca 2014 Oj złe panowie złe, nie wiem kiedy zobaczymy światełko w tunelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 27 Marca 2014 ......uważaj, żeby tym światełkiem nie okazał się pędzący pociąg!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer1966 0 Napisano 27 Marca 2014 2 tyg temu może i było 1,8 / kg ale teraz proponują co najwyżej 1,3-1,4 / kg, a mówią, że po świętach to zejdzie poniżej 0,80 / kg.Ceny jaj bez zmian - oczywiście przy stałych odbiorcach i normalnej produkcji, takiej samej od kilkudziesięciu lat i wyrobionym rynku zbytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 27 Marca 2014 ......uważaj, żeby tym światełkiem nie okazał się pędzący pociąg!!! ......... uważaj, żebyś się w tym tunelu sam nie znalazł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 27 Marca 2014 Jak by hodowcy wstrzymali sprzedaż jaj dwa tygodnie przed świętami choć przez tydzień, dopiero by handel dostał sraczki, 40/50gr płacili by ino szum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 27 Marca 2014 Jak by hodowcy wstrzymali sprzedaż jaj dwa tygodnie przed świętami choć przez tydzień, dopiero by handel dostał sraczki, 40/50gr płacili by ino szum A ja myślę, że każdy hodowca, żeby się rozwijać, powinien jeszcze po 2 kurniki postawić. Albo cztery (żeby być bardziej rozwiniętym niż jego sąsiad). 1A 0.23 netto1B 0.21 netto Chciałbym bardzo, żeby cena ustabilizowała się na poziomie, który satysfakcjonował by również hodowców. Póki co jednak, nie widać na to szans. Jaja na rynku jest naprawdę mnóstwo. Pewną nadzieją może być dla hodowców jedynie bicie stad. Niestety, słyszałem, że rzeźnie niechętnie przyjmują teraz nioski do uboju, a jak już, to kiepsko płacą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 27 Marca 2014 A ja myślę, że każdy hodowca, żeby się rozwijać, powinien jeszcze po 2 kurniki postawić. Albo cztery (żeby być bardziej rozwiniętym niż jego sąsiad) Radzę ci zmienić płytę ( stara twoja śpiewka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 27 Marca 2014 Witam Nie ma sie co rozpisywac bardzo slabo to widze M 0.21 L0.23 cena dobija fermy a jak kolega napisal swiatelka nie widac na poprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 27 Marca 2014 Po tyle to promocje robie na cukiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 27 Marca 2014 U nas cena bez zmianM - 0,22L - 0,25Co to za dziwne podchody z tymi cenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fedora 0 Napisano 27 Marca 2014 Na Obrokach cena w dół http://www.obroki.pl/idm,28,Notowania_cen.html Podane ceny są cenami sprzedaży z możliwością sporej negocjacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
repo 0 Napisano 27 Marca 2014 Na Obrokach cena w dół http://www.obroki.pl/idm,28,Notowania_cen.html Podane ceny są cenami sprzedaży z możliwością sporej negocjacji Za te klasy wagowe to jest spory mandat ,a tak w ogóle to niezłe jaja weterynaria kara a notowania są w starych klasach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 27 Marca 2014 wybijalnia 2.7 kg. nie ma komu sprzedawać wszyscy próbują opylać magazyny bez względu na cenę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
repo 0 Napisano 27 Marca 2014 wybijalnia 2.7 kg. nie ma komu sprzedawać wszyscy próbują opylać magazyny bez względu na cenę..... [/q Biedronka skończ już z tym zaniżaniem .Pewnie podpisałeś umowę na promocję i jest próba zbicia ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 27 Marca 2014 Nadal mielonka na forum, wiemy ze nic nie wiemy ale publikę trzeba nakręcać. Same bzdety info.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer1966 0 Napisano 28 Marca 2014 Czasami mam wrażenie, że Biedronka to jeden z moich klientów, który ciągle narzeka, że wszędzie pełno jajka, nie ma komu sprzedawać i inni dostają taniej i tak w kółko - ale i tak go lubię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 28 Marca 2014 Wiem tyle 2a - 19gr 1b - 21gr 1a - 23gr 0 - 24gr ex - 25-26gr zejście takie sobie i telefonów brak, a przetwórstwo do świat nic nie bierze. Jak u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 28 Marca 2014 oferta dnia m-0,19l-0,20 do poniedziałku się wstrzymam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Marca 2014 Miałem dziś 2 telefony podobne ceny abym sprzedał , handlarzyki przestańcie dzwonić kogo to obchodzi ,że będziecie robić promocje . Już mówiłem wole wywieść na cukiernie niż puścić na rynek jajo Ps. biedrona jak zwykle zaniża ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 28 Marca 2014 biedrona jak zwykle zaniża ceny Nie wiem czy zaniża wczoraj miałem telefon żeby zabrać mke po 0.20. żyć i HANDLOWAĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Marca 2014 A gdzie handlujesz bo wszystkie większe sieci hodowcy opanowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 29 Marca 2014 Panowie na jesień będziemy handlować jajem z importu bo naszego już nie będzie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 29 Marca 2014 Miałem dziś 2 telefony podobne ceny abym sprzedał , handlarzyki przestańcie dzwonić kogo to obchodzi ,że będziecie robić promocje . Już mówiłem wole wywieść na cukiernie niż puścić na rynek jajo Ps. biedrona jak zwykle zaniża ceny .....a cukiernia to nie rynek zbytu???? Tacy jak ty psują cenę!!! Handlowiec kupuje po 0,20 a sprzedaje po 0,22 a ty produkujesz po 0,25 a sprzedajesz po 0,19 na cukiernie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 29 Marca 2014 A skąd możesz wiedzieć? Tacy jak Ty psują cenę. Ja np jak mam sprzedać handlarzowi pon22gr to wiozę na cukiernie po 24gr. Handlarze nigdy nie jadą z 1gr chyba ze ktoś im jajko zawiezie na miesce a ktoś inny odbierze. Wiem jedno, trzeba ich zniszczyć i markety! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicniewiem 0 Napisano 29 Marca 2014 A skąd możesz wiedzieć? Tacy jak Ty psują cenę. Ja np jak mam sprzedać handlarzowi pon22gr to wiozę na cukiernie po 24gr. Handlarze nigdy nie jadą z 1gr chyba ze ktoś im jajko zawiezie na miesce a ktoś inny odbierze. Wiem jedno, trzeba ich zniszczyć i markety! Witam.Czytam i nie wierze ! Gdzie tu sens i logika ? 2 gr. więcej niż cena dla handlarzaPowiedzmy ,ze uda sie wywieżć tego jaja z zyskiem 2gr.... 100-200 tys. (optymistyczne i to bardzo założenie przy dzisiejszym handlu i kondycji cukierni oraz konkurencji) to koszt pracownika , amortyzacja samochodu, paliwo itd. wymaga dokładki i cena nominalna jaja wynosi pewnie 20gr:)albo nizejNie oszukujmy sie nowych(cukierni) punktów na które można wrzucić wieksze ilosci towaru jest bardzo mało i są mocno obstawione, To tak samo jak jeden Pan tu z forum wysyła non-stop busy z towarem , i chyba kosztów wywózki nie liczy bo przy dzisiejszy handlu to kokosy ,ze hoho No chyba , ze wywóz robisz osobiscie bez kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach