Messa 0 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam.jakie ilosci interesuja tych bialych jaj ? Mam jaja sortowane w klasach I a I b II a . I w jakiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 przeor, a czy Twój dostawca (dostawcy) jaj długo pociągną jeszcze przy tych cenach ? Czym będziesz handlował, jeśli zbankrutują ? ...wtedy będę produkował. ... już widzę, jak produkujesz jaja w cenie 0.21 za 1B przy dzisiejszych cenach paszy ! Hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Jakie ceny jaj u was? A paszy? Ja płace za pasze ll 1020zl netto z de... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 A cena jak ma się ruszyć to albo w maju albo za rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Prędzej za roooook .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Ceny : XL - 34-44L - 28- 26M - 24-30 sklepy ,sklepiki cukiernie no i sieci , bo inaczej ciężko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 przepraszam L - 28-36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinekk2 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam wczoraj pisałem post ps interesują mnie białe Jajka jak śnieg zaprzeproszeniem ja woj mazowieckie nr 728862079 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XLMS 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Sprzedam wytłaczanki nowe i prawie nowe - kontakt 730 580 925 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Jakie ceny jaj u was? A paszy? Ja płace za pasze ll 1020zl netto z de... Jakie masz złużycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Jakie ceny jaj u was? A paszy? Ja płace za pasze ll 1020zl netto z de...de... ma w tej chwili chyba najdroższą paszę na rynku. Większość innych wytwórni ma zdecydowanie niższe ceny (co nie znaczy, że niskie). Policzyłem na szybko. Przy takich cenach koszt samej paszy to 0.17 zł w każdym jajku (netto). Doliczając kurczaki i ich odchów to mamy 0.21 zł. A gdzie reszta kosztów ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orran313 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Dossche zapowiedziało mi 20zł up od poniedziałkuPorażka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stephan 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Sprzedam jaja jasne z własnego chowu ściółkowego.podlaskie,Ceny :XL - 38L - 28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 0,13kg/kurę/dobę ja jak wszystko policzyłem bez amortyzacji klatki i swojej dniówka to jak bym sprzedał każde po 25gr to bym wyszedł na zero. A gdzie tu dziś nawet średnia przez cały cykl po 25 hahaha. Czasami to się śmieje już z tego a czasami nie mam siły już na nic... Jakie ceny u was i zejście? Tylko tak poważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak poważnie zejście jest dobre , magazyn pustoszeje ale co będzie ??? kur ubywa to jest pewne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszB 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 To ze ceny niema tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zejście dobre, magazyn tylko dzisiejsza produkcja. Ceny bez zmian. Myślę, że już niedługo będzie lepiej. Brak pisklaka, masowe bicie stad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zejście dobre, magazyn tylko dzisiejsza produkcja. Ceny bez zmian. Myślę, że już niedługo będzie lepiej. Brak pisklaka, masowe bicie stad.No właśnie. Ciekawe czemu brak pisklaka ? Czyżby wszyscy naraz brali pisklaki na odchów ? Żeby nie było tak, że dzisiaj jest masowe bicie stad, a za 18 tygodni masowe wchodzenie w nieśność ..... A wtedy to wiadomo- jajko będzie po 15 gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja płace za pasze ll 1020zl netto z de..., zużycie 0,13kg/kurę/dobę ja jak wszystko policzyłem bez amortyzacji klatki i swojej dniówka to jak bym sprzedał każde po 25gr to bym wyszedł na zero. A gdzie tu dziś nawet średnia przez cały cykl po 25 hahaha. Czasami to się śmieje już z tego a czasami nie mam siły już na nic... Jakie ceny u was i zejście? Tylko tak poważnie. de... ma w tej chwili chyba najdroższą paszę na rynku. Większość innych wytwórni ma zdecydowanie niższe ceny (co nie znaczy, że niskie). Policzyłem na szybko. Przy takich cenach koszt samej paszy to 0.17 zł w każdym jajku (netto). Doliczając kurczaki i ich odchów to mamy 0.21 zł. A gdzie reszta kosztów ??? Mam niższe koszty jak wy także spoko Ps.Magazyn prawie pusty, wietrzenie - w piątek wszystko idzi i pucha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zejście dobre, magazyn tylko dzisiejsza produkcja. Ceny bez zmian. Myślę, że już niedługo będzie lepiej. Brak pisklaka, masowe bicie stad.No właśnie. Ciekawe czemu brak pisklaka ? Czyżby wszyscy naraz brali pisklaki na odchów ? Żeby nie było tak, że dzisiaj jest masowe bicie stad, a za 18 tygodni masowe wchodzenie w nieśność ..... A wtedy to wiadomo- jajko będzie po 15 gr. Brak stad zarodkowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak jak napisał Jajczarek , czyli nie będzie wcale tak dużo kury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Łańcuszek się ciągnie od nioskarza poprzez tych którzy odchowują i mają wylęgarnie. Jak nioskarz nie zapłaci za kurki lub odchów bo ma długi w mieszalni, wytłaczankach itd to i ten co odchowuje lub sprzedaje mu pisklaki też kasy nie dostanie. Niedaleko mnie stoi pusta wylęgarnia i 6 kurników - odchowalni. Jajo za zagranicy nas niedługo zaleje, a narazie zalewa nas jajo wiejskie w mln sztuk dziennie, czyżbyśmy byli potentami w chowie przyzagrodowym ?! czy może hodowcy są tak uczciwi i drukują na każdym jajku numerek. Z takimi nawet ja nie jestem w stanie konkurować niską ceną jajka z 3 które sprzedaje na min marży. Parafrazując: "źle się dzieje w państwie duńskim..." zarówno dla hodowców jak i takich jak ja - uczciwych handlarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 uczciwych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Są i tacy. To nie żart Panie cenaniemaceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak poważnie zejście do d..y, magazyn po dach, ale co będzie ??? kur ubywa to jest pewne ale i przybywa P.S. Kto myśli ten żyje, ale i tak bedzie na nasze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach