Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

Przestań panie Jajczarek nam mydlić oczy podaj konkr)etne wyliczenia .

Kupujesz jaja i chcesz aby nie drożały to zaniżasz ceny , mówiąc że już wystarczy .

Jeśli bym ci zdradził swoje wyliczenia, byłbyś dla mnie konkurencją, a tak to się nie liczysz.

PS.

Moim zdaniem obecna cena jest wystarczająca dla wszystkich, czy dla hodowcy czy dla handlu czy konsumenta.

Jeśli jeszcze jajo zdrożeje, to szybciej jebbnie jak się podniosło. Także proszę nie szalejcie, każdy przecież woli się cieszyć dobrą ceną przez cały rok niż tylko przez miesiąc.

PS.

Mówiłem wam że we wrześniu będzie górka, to żeście się ze mnie śmieli

NIE SZALEĆ Z CENAMI BO SIĘ ZLE SKĄŃCZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przestań panie Jajczarek nam mydlić oczy podaj konkr)etne wyliczenia .

Kupujesz jaja i chcesz aby nie drożały to zaniżasz ceny , mówiąc że już wystarczy .

Jeśli bym ci zdradził swoje wyliczenia, byłbyś dla mnie konkurencją, a tak to się nie liczysz.

PS.

Moim zdaniem obecna cena jest wystarczająca dla wszystkich, czy dla hodowcy czy dla handlu czy konsumenta.

Jeśli jeszcze jajo zdrożeje, to szybciej jebbnie jak się podniosło. Także proszę nie szalejcie, każdy przecież woli się cieszyć dobrą ceną przez cały rok niż tylko przez miesiąc.

PS.

Mówiłem wam że we wrześniu będzie górka, to żeście się ze mnie śmieli

NIE SZALEĆ Z CENAMI BO SIĘ ZLE SKĄŃCZY

Pierwszy raz się z Tobą zgadzam, cena 32gr. Za 1A w 100% mnie satysfakcjonuje. Oby tylko znowu nie znalazło się paru "mądrych" co zaczną stawiać nowe hale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest cena dobra dla wszystkich 1a po 0.28 do 0.29 dla stalych mowie tu o cenach na zachodzie .to naresczie pasuje wszystkim kazdy zarabia i jest spokojnie ale jak juz slyszalem ze niektorzy wala cene dal stalych po 0.32 za 1a to troche nie tak . ja bynajmiej swoich stalych trzymam na podobnym poziomie . jezeli ktos zaczyna szalec to akurat znam kilku ktorzy potracili swoich stalych odbiorcow bo woda sodowa uderzyla im do glowy . panowie niech ta cena utrzyma sie z rok to bedzie dobrze i na mlode starczy i cos zostanie dla rodziny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz starczy a ciekawe jak handlarze za miesiąc zbija do 0,15gr co powiecie .

TAKA JEST PRAWDA .

nie raz jebłło i jakoś każdy wytrzymał.

ps.

obniżaj koszty produkcji, to przetrwasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz starczy a ciekawe jak handlarze za miesiąc zbija do 0,15gr co powiecie .

TAKA JEST PRAWDA .

halo halo, przecież ty sam rozprowadzasz to nie będziesz przecie dokładał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a...ła boli cena ale jedziemy dalej....

idz do dzidka adlofa wez ze 2 sztabki z bunkra

pamietaj trzeba pamietac o tych ktorzy dawali ci jaja jak ceny nie bylo a ty dawales 2 grosze wiecej niz powinienes . jezeli ty podejdziesz po ludzku do dostawcow to i oni podejda w " górce "do ciebie jak do partnera

znam zycie i widze pajacow ze jak widza wzrosty to odrazu o 2 albo 4 grosze w gore . widze to po kolegach . co jest najlepsze kazdy handlarz woli cene stabilna oni po tracili odbiorcow a ja zyskalem poniewaz z cenami nie szalalem a ty zawsze dusisz hodowcow przy gorkach bedziesz plakal a inni tobie podobni beda sie smiac z ciebie bo tobie 2 grosze czy 4 podniosa a swojemu o grosz czy max 2 grosze jezeli bierze kilka paklet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Jajczarek , każdy wytrzymał ? Nic Ci nie mówi nazwisko np.Rychlik lub Borkowski ? Gdyby było tak kolorowo to mimo przeinwestowania,ci panowie nadal by produkowali !! I sorry ale nie interesuje mnie praca 24 na dobę "wszystko sam" jak u Ciebie za marny grosz na jajku . Czy cena L, jest 30 czy 34 grosze to i tak oszołomy będą dostawiać lub zwiększać produkcję, licząc na duży zysk ! Także kto chce niech sprzedaje L za 0,25-0,28 , ja mam cenę na dziś 1A 0,31 netto i bez problemu. Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego Jajczarek , każdy wytrzymał ? Nic Ci nie mówi nazwisko np.Rychlik lub Borkowski ? Gdyby było tak kolorowo to mimo przeinwestowania,ci panowie nadal by produkowali !! I sorry ale nie interesuje mnie praca 24 na dobę "wszystko sam" jak u Ciebie za marny grosz na jajku . Czy cena L, jest 30 czy 34 grosze to i tak oszołomy będą dostawiać lub zwiększać produkcję, licząc na duży zysk ! Także kto chce niech sprzedaje L za 0,25-0,28 , ja mam cenę na dziś 1A 0,31 netto i bez problemu. Pozdrawiam !

Przy cenie 25gr za 1A nie wierzę, że wystarczy na kolejny odchów. Niektórzy niech sobie sprzedają po 28gr. Ja ma cenę wyższą, bo mam koszty większe niż kol. Jajcarek. Wielcy producenci na kraju mieli 1gr na jajku i dziś ich nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie martw się o tych Panów bo oni są ustawieni. parę bań mają na swoje wydatki , a tobie daleko do nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Rychlik i Pan Borkowski zbankrutowali na własne życzenie, dlaczego nie bankrutuje Pan Wożniak Pan Mizgier i wielu innych większych hodowców, bo mają głowę na karuku do myślenia a nie do bawienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena za.... ilości paletowe, proszę nie mylić koszyki.

L - 0,29 / 30

M - 0,23 / 25

przetwórstwo 3.8 / 4.0 kg za 1kg

cena netto

PS.

panie cena, przecież sam rozwozisz - czasami trudno cię zrozumieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas też ceny podobne:

XL-0,34-35

L- 0,30 -31

M-25-26

ale M - ka i XL - tylko dla stałych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
L - 0,27

M- 0,23

XL - 0,32

Ciesz się i duś frajera. Jest szansa, że im bardziej będziesz go dusił to tym szybciej on upadnie..... A wtedy będziesz musiał przerzucić się na pietruszkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi