Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

JAJCZAREK !!!!! Jak mam mokry pysk to pamiętaj to nie deszcz tylko mi hodowcy plują w ryja.

Tak myślałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O jakich stratach mówimy, to ze się mniej zarobiło

- kto dołożył to może mało co i by się wyłożył

- nauczycie się tanio produkować

Tak tak jajczarku. Wystarczy zmielić zboże, dosypać mączki, która jest zakazana i jajko wychodzi 16 gr. A kredyty, które zaciągnąłeś na budowę kurników to pewnie spłaca za ciebie ciocia z Ameryki.

A tak trochę bardziej na poważnie. O czym Ty kurdre pierniczysz ? Ja już kilka razy na tym forum pokazałem dokładne wyliczenia. A gdzie są Twoje ? Ach, no tak. Boisz się, że Ci ktoś Twoje wielkie tajemnice ukradnie....

Wszyscy wiemy, że Twoją największą tajemnicą jest to, że do paszy sypiesz padlinę. Ale my tu mówimy o LEGALNEJ produkcji i jej kosztach.

My nie chcemy żebyś podawał od kogo i co kupujesz, tylko żebyś mniej więcej wyliczył kwotowo:

- koszt produkcji paszy

- koszt odchowu

- koszt amortyzacji

- koszty opakowań

- itp, itd.

A póki co Twoje gadanie jest dla mnie pustym gadaniem. Równie dobrze możesz napisać, że koszt produkcji wynosi 5 gr., albo 50 gr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie kto robi sam pasze ? po ile płacicie za zboże ?

570 / 580 zł netto

dzięki. to chyba ceny podobne w całym kraju i na wzrost raczej się nie zanosi bo rolnicy wychodzą z chowu świń. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lohman za to 93-94 % max

Raz tylko jeden miałem Lohmana. Przytrzymałem na świetle do 24 tyg., bo akurat

klatki montowałem i nie miałem gdzie wsadzić.

Zaczął od M-ki, za dwa tygodnie była sama L-ka, a potem przez całą nieśność miałem w ofercie samą XL i XXL. Masakra-nadwyżkę w cenie M-ki musiałem opylać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. Koło 68 tygodnia tak zleciał z nieśności, że na biegu musiałem sprzedać.

Jakbym przepierzył to by chyba XXXL znosił. A nie ma takich wytłaczanek na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi