Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 P. Leszkiewicz, za to ty i dwóch pańskich tu kolegów z forum macie jakieś fenomenalne ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Ceny stabilne 1a -32gr i 2 grosze w dół. Zejście za....... Stan magazynu 0 Z dowozem i brutto....- nie ma się czym chwalić, normalna cena jak u wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziemiaszymbark 0 Napisano 1 Grudnia 2014 http://tvn24bis.pl/informacje,187/gigant-upadl-ceny-jaj-poszly-w-gore,494137.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 No i pojechało 12p L-0,30 i 18p M-0,28 ceny netto . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hurtjajLMS 0 Napisano 1 Grudnia 2014 a kto ma taki ładny zestaw że pomieści 30 paletek na sobie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Grudnia 2014 W tamtym tygodniu ładowałem na ...... 30 palet po 30 skrzyń M-ki , zależy jaka wytłaczanka i jaki sort i wchodzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Cena chyba lekko w góre M- 0,30L-0.34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 1 Grudnia 2014 P. Leszkiewicz, za to ty i dwóch pańskich tu kolegów z forum macie jakieś fenomenalne ceny Jajczarku, znowu nie masz racji, jest to cena na fermie. Z dowozem mam drożej. Wiem, że chciałbyś mieć taką cenę jak my, ale musisz po prostu zmniejszyć produkcję i pomyśleć o zbycie… Mniej jaj = większa cena ( i do tego mniej roboty ) Magazyn -1 Jajka na magazynie już sprzedane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 W tamtym tygodniu ładowałem na ...... 30 palet po 30 skrzyń M-ki , zależy jaka wytłaczanka i jaki sort i wchodzi . I tu się muszę z panem ceną zgodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Wiem, że chciałbyś mieć taką cenę jak my, ale musisz po prostu zmniejszyć produkcję i pomyśleć o zbycie… Mniej jaj = większa cena ( i do tego mniej roboty ) Jajka na magazynie już sprzedane Wiecej jaj mniejsze koszty większy zysk na ilości . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 1 Grudnia 2014 Wiem, że chciałbyś mieć taką cenę jak my, ale musisz po prostu zmniejszyć produkcję i pomyśleć o zbycie… Mniej jaj = większa cena ( i do tego mniej roboty ) Jajka na magazynie już sprzedane Wiecej jaj mniejsze koszty większy zysk na ilości . Człowieku, jaką Ty szkołę kończyłeś ???? Powyżej pewnej produkcji koszty Ci nie maleją, a rosną ( chociażby koszty administrowania tym wszystkim ) chyba, że Ty wszystko ogarniasz, a znając Twoje wypowiedzi, napiszesz, że tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 P. Leszkiewicz, jest pan w dużym błędzie Ps.Szkołę taką skończyłem ze swobodnie daje sobie radę z ekonomią, najważniejsza jest praktyka z życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Słyszałem że w zagłębiu za L-0,34 nawet wołają a M-0,30 netto , czy to prawda ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Jakie masz zagłębie na myśli - u mnie węgiel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Słyszałem że w zagłębiu za L-0,34 nawet wołają a M-0,30 netto , czy to prawda ??? Tak to prawda i do tego 2 grosze do góry od 22.00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Panie Jajczarek, przy jakim poziomie produkcji zejdziesz Pan z kosztami do zera ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 1 Grudnia 2014 M-35L-40XL-45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Witam zainteresowanych tanim jajkiem zapraszam na targowisko Plac Dworcowy 1Gdynia 1b 8zł brutto 30 jaj , 2a 7.5zl brutto 30 jaj , 2b 5.40zł brutto 30 jaj dwóch sprzedawców Ferma Jaj ,,Bach'' i Jajka Miotk (Jajka sciółkowe z fermy z kartuz i jajka z fermy Kubiaczyk) więc można tanio sprzedawać na sztuki to gdzie te ceny w poznaniu czy w pomorskim jak na targowisku dla detalu 2b 17gr netto 2a 24gr netto 1b 0.255 netto a gdzie jeszcze ich zarobek i utzrymanie punktu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 1 Grudnia 2014 M-37L-42XL-47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Panie Jajczarek, przy jakim poziomie produkcji zejdziesz Pan z kosztami do zera ?? Nie widzę żadnego powodu do śmiania, ty wiesz swoje, ja swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 M-35L-40XL-45 Potwierdzam te ceny z naszego zagłębie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 XL - 0,30 / 0,50L- 0,28 / 0,35M- 0,24 / 0,33S- 0,18 / 25przemysł 1kg- 4,20zł / 5,20zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Taki mamy rozrzut cen na tym forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Witam zainteresowanych tanim jajkiem zapraszam na targowisko Plac Dworcowy 1Gdynia 1b 8zł brutto 30 jaj , 2a 7.5zl brutto 30 jaj , 2b 5.40zł brutto 30 jaj dwóch sprzedawców Ferma Jaj ,,Bach'' i Jajka Miotk (Jajka sciółkowe z fermy z kartuz i jajka z fermy Kubiaczyk) więc można tanio sprzedawać na sztuki to gdzie te ceny w poznaniu czy w pomorskim jak na targowisku dla detalu 2b 17gr netto 2a 24gr netto 1b 0.255 netto a gdzie jeszcze ich zarobek i utzrymanie punktu Jak się stawia kurnik nie mając zbytu, to tak się właśnie kończy. Mój wieloletni klient w czasie hossy stwierdził, że nie będzie już u mnie jaj kupował, tylko będzie je sobie sam produkował i cały zysk z produkcji i ze sprzedaży zostanie w jego kieszeni. Minęły 3 lata, i klient znowu bierze ode mnie jajka. Płacze tylko czasami, że przez te swoje pomysly z produkcją niemałych długow sobie narobił. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Wszystko tak pięknie wygląda, jak się patrzy na to z boku. Daję tym Panom "Producentom" jeszcze rok zanim ich koszty "zjedzą". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Jeśli wypośrodkujemy niżej podane przeze mnie ceny, wtedy wyjdzie nam aktualna cena jaka jest na większości ferm w każdym zagłębiu drobiarskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach