Jajczarek 0 Napisano 3 Lutego 2015 Tak dla przypomnienia p. Lesz.....12zl brutto to max co mnie kosztuje odchow do 20-stego tyg, a jak u Ciebie 😎 Jajczarku Mnie wychodzi 8zł, strasznie przepłacasz za odchów. 8zł za ośemio tygodniowe 😀😀😀😎 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 3 Lutego 2015 P. Leszkiewicz, 3-4 grosze przy milionach jaj rocznie to coś daje, przelicz😀😎Był już taki, co tak liczył. Dzisiaj pozostały po nim miliony ale długów za paszę, za kurki i za wytłaczanki (o kredytach nie wspominając). Zresztą był już taki nie jeden ... Lepiej z p. Lesz.....m byś się handlem zajął, jak wy przy obecnych kosztach stekacie to ja już nic nie rozumie, na waszym miejscu dawno bym zrezygnował z hodowli, handlując zawsze byście byli do przodu ( 5-10gr) bez ryzka 😜😜😎 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 3 Lutego 2015 W sieci kaufland są w sprzedaży jaja od pana Bor..... m -26gr ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaj_pol 0 Napisano 3 Lutego 2015 W sieci kaufland są w sprzedaży jaja od pana Bor..... m -26gr ) tez mnie sluchy dochodza ze Pan B. podobno staje na nogi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaj_pol 0 Napisano 3 Lutego 2015 W sieci kaufland są w sprzedaży jaja od pana Bor..... m -26gr ) tez mnie sluchy dochodza ze Pan B. podobno staje na nogi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Lutego 2015 staje na nogi a komornik z bankiem klatki sprzedaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 3 Lutego 2015 W sieci kaufland są w sprzedaży jaja od pana Bor..... m -26gr ) To nie są jaja Pana B. tylko Woźniaka, cała afera o te jaja a Kaufland wymyślił niezłe sprostowanie. Poprosiłem o atest tych jaj i dostałem taką odpowiedź z załącznikami od fermy Woźniak Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość z 2015-01-27. Od roku nie sprzedajemy jaj z FD Borkowski, w gazetce i w reklamie był błąd w druku, za który przepraszamy. Z działu zakupu otrzymaliśmy dokumenty do jaj, które były w promocyjnej sprzedaży z Fermy Drobiu Woźniak. W przypadku dodatkowych pytań lub uwag prosimy o kontakt z pracownikami Centrum Obsługi Klienta: telefonicznie, pod numerem 800 300 062 lub na adres: service@kaufland.pl Z wyrazami szacunku, Katarzyna Dąbrowska Centrum Obslugi Klienta http://www.kaufland.pl Kaufland - dla mnie w sam raz! Kaufland Polska Markety Sp. z o.o. Sp. k. ul. Szybka 6-10, 50-421 Wrocław wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 237036 prowadzonego przez Sąd Rejonowy Wrocław-Fabryczna we Wrocławiu VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego; NIP: 899-23-67-273 To , że Pan B. się odradza to kiepski żart, to nieprawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Lutego 2015 jajczarek mi odchów 80 tyś stado wychodzi 10,50 zł/szt a tobie 12 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 3 Lutego 2015 Przepraszam za kilka wpisów , ale tak się wkleiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 3 Lutego 2015 jajczarek mi odchów 80 tyś stado wychodzi 10,50 zł/szt a tobie 12 zł 11-sto tygodniowe 😀😀😎 Ps.Dodaj jeszcze ze na kupnej paszy 😜 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 4 Lutego 2015 Mi do 16-tego wychodzi około 11 zł na kupnej paszy.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 Mi 20 tygodnowe wychodzą około 12 zł brutto na własnej paszy. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 Co do cen jaj netto - stabilnie L 0,25 / 0,26M 0,22 / 0,23 Przetwórstwo 3,8 / 3,9 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 4 Lutego 2015 Co do cen jaj netto - stabilnie L 0,25 / 0,26M 0,22 / 0,23 Przetwórstwo 3,8 / 3,9 netto Coraz ciekawiej... Jeszcze oczko niżej i u Jajczarka chętnie zrobię zakupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 4 Lutego 2015 Nie mogę zrozumieć tych, co tak się cieszą ze spadków (?) cen na fermach. Ściągnijcie ceny jeszcze kilka groszy w dół, a za chwilę hodowcy znowu zaczną szukać zbytu na rynku na wlasną rękę i zaczną omijać pośredników (czyli nas). Póki co, na punktach od świąt Bożego Narodzenia nie opuściłem ceny ani o grosz. Za chwilę, jak hodowcy zaczną szukać zbytu poza pośrednikami, zaczną się podjazdy, obniżki, promocje itp. I znowu zacznie się nerwówka, szarpanina i ogólna destabilizacja rynku. I płacz niektórych moich kolegów, że oni nie mogą więcej płacić za jajko, bo im jakiś hodowca na punkty podjeżdża i taniej oferuje. A przed świętami znowu będzie, że na fermach jest drożej niż na sklepach. Zgroza. Sami rozwalamy ten rynek. W tej chwili sprzedaje kilkanaście palet tygodniowo. Wiem, że to może i dla niektórych niezbyt wiele (a dla Jajczarka to nawet nie żaden hurt). Płacę 0.26 za L. Wiem, że mógłbym przetrzymać swoich dostawców, pojechać i kupić gdzie indziej. Na pewno po tygodniu by mi spuścili cenę. Tylko co mi to da ? Dziś zarobię 2 grosze więcej na jajku a jutro będę się szarpał o punkty, bo mój dostawca będzie zmuszony albo samemu wyjść na rynek, albo ograniczyć produkcję (co też nie będzie mi na rękę) ? Dzisiaj może i przepłacam, ale i tak dobrze na tym wychodzę, a moi dostawcy póki co też są zadowoleni. Pozdrawiam normalnie handlujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 4 Lutego 2015 dziękuję za pozdrowienia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Lutego 2015 Kol. hodowcy brać handel w swoje ręce po co nam tacy jak biedrona i jajczarek którzy zaniżają ceny , jeszcze jajczarek wymyśla te niskie koszty a skupuje sam jaja za bezcen . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 4 Lutego 2015 pojechałeś........... powodzenia przecież żyje bez ciebie i odwrotnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 Kol. hodowcy brać handel w swoje ręce po co nam tacy jak biedrona i jajczarek którzy zaniżają ceny , jeszcze jajczarek wymyśla te niskie koszty a skupuje sam jaja za bezcen . ciśnienie ci rośnie- jesteś zero konkurencyjny, wszystko masz drogo i dlatego zajmij się handlem z tego co piszesz najlepiej ci to wychodzi (miejmy nadzieje ze nie kłamiesz ). Proponuje, do kup pare busów i będziesz gość na trzy litery.😝😜😎 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 w tych cenach całe tiry można ładować, hodowcy aż prosząPs.nie wszyscy maja taka smykałkę do handlu jak nasz busikowiec 😄😝😜😎 L 0,25 / 0,26 M 0,22 / 0,23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Lutego 2015 jajczarek siadaj na jaja i wysiaduj będziesz miał jeszcze niższe koszty , stary pierniku ile to już lat masz 70 kilka i co dalej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 Nawet nie wiesz co odpisać.😜Ps.Zamień kalkulator na stare liczydło, wtedy nauczysz się porządnie rachowac. 😝 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 4 Lutego 2015 wysiaduj te jaja stary kapciu do grobu i tak nie zabierzesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lutego 2015 Bardzo śmieszne, 😀😎- przecie więcej od ciebie nie można wymagać 😜 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 5 Lutego 2015 czy od poniedziałku 2 oczka do dołu...? czy utrzyma się cena...? to jest pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach