nukito 0 Napisano 1 Czerwca 2015 No to JAJECZNY podaj region gdzie te jaja po 0,20 gr L. Niska cena ma to do siebie że jest tylko w teorii. Jak przychodzi do zakupu i szukasz jaja to sobie możesz poopowiadać o 0,20 groszach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMA2012 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Potwierdzam: L- 0,24 NETTOM - 0,22 NETTO 3,5/KG. PRZETWÓRSTWO... A BĘDZIE PŁACIĆ WYŻESZJ;) A MAŁE FERMY JAK ZWYKLE ZASPANE... OBUDZCIE SIE BO BĘDZIE ZA PÓŻNO;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Czerwca 2015 To jest dopiero początek podwyżek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Handlarze płacą po 22/23 netto i proszą, żeby im na przyszły tydzień zostawić. Ale ile to przy okazji się nie naopowiadają, że na miejsce to im po 20 gr netto przywożą, i że jajka tyle, że nie wiadomo co z nim robić..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 1 Czerwca 2015 a Biedronek wyjechał z naszego kraju na zawsze ? jakoś smutno jak się nie udziela Yoyo a mówią Ci Twoi odbiorcy że oni na stałe itd itp ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Jajczarek zapytaj się FERMY2012 po ile sprzedaje jajecznemy chyba ze zerwał kontakt powód niska cena i bierze od jego sąsiada ale lepiej aby Kolega FERMA2012 się wypowiedział na ten temat po ile sprzedaje jemu brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 1 Czerwca 2015 kto brał całym rokiem i głupot nie pier... to teraz ma towar a ci co skakali z kwiatka na kwiatek to z konwalijką będą stać na ryneczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 1 Czerwca 2015 kto brał całym rokiem i głupot nie pier... to teraz ma towar a ci co skakali z kwiatka na kwiatek to z konwalijką będą stać na ryneczku100% racji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Panowie prawda jest taka że masa ferm jeszcze sprzedaje M-kę po 0,18 a L- 0,20 i nie podnoszą ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Panowie prawda jest taka że masa ferm jeszcze sprzedaje M-kę po 0,18 a L- 0,20 i nie podnoszą ???Podnoszą, podnoszą.... Podzwoniłem dzisiaj po kraju i w zasadzie u wszystkich szykują się podwyżki. Wbrew pozorom, mniejsze fermy stoją bez towaru a na większych jajo schodzi na bieżąco..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 1 Czerwca 2015 jestcenanimaceny jeśli przeszkadzają ci te fermy bo tanio sprzedają to daj namiary tym co chetnie zaplaca wiecej i po krzyku a nie żale wylewasz na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Czerwca 2015 Gdzie wylewam te żale ??? pisze jak jest a sprzedaje L po 0,24 gr , tylko jak tu podnosić jak inni nie podnoszą , mało tego M-kę na cukiernie po 0,19 dostarczają 6 skrzynek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nukito 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Nie ma co się dziwić "małym fermą" - lada moment skończy się całkowicie handel detaliczny ,a oni głównie tam dają. I nawet jak cena szurnie w górę to tacy mali się nie dopchają do dużych transakcji gdzie obecnie odbywa się największy handel. Jak masz 4 palety dziennie towaru to ile będziesz zbierał przysłowiowego tira ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMAJAJ 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Ceny na dziś dla stałych dużych odbiorców:M-0,22L-0,24Dla nowych +2 grosze Z dnia na dzień pewnie zdrożeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Przez telefon już nie takie rzeczy słyszałem... A telewizja też kłamie. Póki co na szczęście dla stałych co regularnie jaja odbierają L-0,20 i M-0,18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 2 Czerwca 2015 ajeczny PostWysłany: Wto Cze 2 10:26 GMT 2015 Temat postu:Przez telefon już nie takie rzeczy słyszałem... A telewizja też kłamie. Póki co na szczęście dla stałych co regularnie jaja odbierają L-0,20 i M-0,18. ale (słowo zostało usunięte).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Serwis przeciążony, zapraszamy za chwilę.Site overloaded. Please try again later. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 2 Czerwca 2015 Przez telefon już nie takie rzeczy słyszałem... A telewizja też kłamie. Póki co na szczęście dla stałych co regularnie jaja odbierają L-0,20 i M-0,18.widac Panie Adamie ze dalej doisz poczekaj a sytuacja jak zawsze sie zmieni i bedziesz plakal czemu nkit nie chce przed samymi swietami jaj tobie dawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 2 Czerwca 2015 czy mi sie wydaje czy ostatnio serwer na forum pada tyle odwiedzin a tak malo nowych wpisow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Czerwca 2015 Czy to pan Adam z Nysy ??? widzę że wszyscy już go znają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 3 Czerwca 2015 Pan Adam jest the best i wszyscy go znają ):):):):):):))))):):):)):)):)):):))))jaki ten świat jest mały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMA2012 0 Napisano 3 Czerwca 2015 Panowie i Panie: Przetwórstwo płaci już 4zł/kg Straszne braki na fermach..... ssanie od początku tygodnia!!!! ręka na pulsie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 3 Czerwca 2015 Pan Adam coś zamilkł chyba znowu szuka jaj oczywiście stała współpraca hahahahaha(za psie pieniądze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 3 Czerwca 2015 Znam wielu uczciwych handlowców (żeby nie napisać handlarzy), którzy uczciwie handlując, powoli z roku na rok pomnażają swój majątek (czasami całkiem niemały). Z niektórymi współpracuję już 30 lat ! Nigdy nie podniosłem im ceny z dnia na dzień więcej niż 2 grosze ( i to z wcześniejszym uprzedzeniem). Ale i nigdy nie usłyszałem od nich złego słowa na mój temat z powodu podwyżki. Zamiast tego zawsze słyszałem „Nie ma sprawy. Cena towaru rośnie- to i ja u swoich odbiorców postaram się ją podnieść”. Ale i z drugiej strony- moi stali klienci nigdy nie zostali bez towaru. W czasie, gdy cena L-ki skoczyła na 50 gr., ja dla stałych klientów miałem duuużo niższą cenę, a to dlatego, że oni nie byli w stanie tak szybko podnosić cen u swoich klientów. Symbioza trwa i mam nadzieje, że będzie trwała jeszcze długo.Niestety, nasza branża daje możliwości tym, którzy chcą dorobić się szybko, nie spoglądając na straty innych. Cwaniaczków jest dużo. Ale prawdziwych handlowców niewielu. A najgorsi są Ci, którzy obiecują stałą współpracę i wygryzają Cię z Twoich własnych punktów Twoim własnym towarem 3-5 groszy taniej !!!!!!!!!!! Tfu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach