nukito 0 Napisano 18 Grudnia 2015 Oj Yoyo - to na co się powołałaś jest w takiej oto systematyce prawnej: Rozdział 5 Warunki weterynaryjne wymagane przy pozyskiwaniu jaj konsumpcyjnych. czyli Yoyo zinterpretował że "może" to znaczy nie może gdzie indziej ? Czy jednak co nie zabronione do dozwolone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 18 Grudnia 2015 Po chłopsku na sortowni można ściągnąć jaja z kurnika i je przesortować ale nie zapakować w wytłaczanki detaliczne , do tego jest potrzeba pakownia .Takie mamy przepisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nukito 0 Napisano 18 Grudnia 2015 Urzendasy mają poważny problem jak się okazuję że sortownica zapięta pod "poprzeczny" może wkładać w 30 stki jaki detaliczne 10. Zagwozdka jak ch.. Że aż trzeba zastosować inny przepis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 18 Grudnia 2015 Hej nukito O tym, kto ma prawo pakować i etykietować jaja mówi przywołane przez jajecznego ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r. A rozporządzenie jest wiążącym aktem prawnym i musi być stosowane w całości na całym obszarze UE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 20 Grudnia 2015 Ostatnia prosta w tym maratonie. Jakie mamy ceny w Polsce ? P.S.Jest trochę zapytań z poza kraju. To chyba efekt słabej złotówki.... P.S.Co się dzieje z Jajczarkiem i z Biedronkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 21 Grudnia 2015 L- 0.32 M - 0.26 Export od 5 stycznia potężny. A co się dzieje z nickami? NIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 21 Grudnia 2015 L- 0.32 M - 0.26 Export od 5 stycznia potężny. A co się dzieje z nickami? NIC Jeśli płacisz za "L" 0,32 netto to jedyny export jaki możesz wykonać to z magazynu na targowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Styczeń nie bedzie zły.Export rusza,są kontrakty nawet do maja.Cenka powinna się utrzymać. Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 21 Grudnia 2015 L- 0.32 M - 0.26 Export od 5 stycznia potężny. A co się dzieje z nickami? NIC Jeśli płacisz za "L" 0,32 netto to jedyny export jaki możesz wykonać to z magazynu na targowisko Ja mówię ile płacę? Podaję ceny rynkowe, ale już paletowe. A z tymi targowiskmi...to taka rozumiem ,prostacka forma poniżenia? Co mogę powiedzieć jeżeli targowisko obsługuje...to pewnie te w Bangkoku. Wesołych świąt Panowie ... Hodowcom życzę brak awarii w tym okresie i rzetelnych pracowników. Magazynów pustych nie życzę po coś wysyłać w świat trzeba, w styczniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Grudnia 2015 Jajczarek życzy Wam wszystkim z okazji Świąt Bożego Narodzenia ..... nadziei – by nie opuszczała,radości – by rozweselała,miłości – by obrodziła,dobroci – by zawsze była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 23 Grudnia 2015 Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia pełnego stołu ,pełnego konta i żadnych zmartwień życzy Biedronka..... p.s.każdego dnia czytałam ale nie pisałam .....m-0,20....WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 24 Grudnia 2015 biedronka PostWysłany: Sro Gru 23 12:08 GMT 2015 Temat postu: Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia pełnego stołu ,pełnego konta i żadnych zmartwień życzy Biedronka..... Wink Wink p.s. każdego dnia czytałam ale nie pisałam ..... m-0,20.... WESOŁYCH ŚWIĄT dobreeeee...facet podający się za kobiete może Ty jesteś Conchita ??? WESOŁYCH DLA WSZYSTKICH I SMACZNYCH JAJECZEK W SÓRÓWECZKACH U TEŚCIOWYCH :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 24 Grudnia 2015 biedronka PostWysłany: Sro Gru 23 12:08 GMT 2015 Temat postu: Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia pełnego stołu ,pełnego konta i żadnych zmartwień życzy Biedronka..... Wink Wink p.s. każdego dnia czytałam ale nie pisałam ..... m-0,20.... WESOŁYCH ŚWIĄT dobreeeee...facet podający się za kobiete może Ty jesteś Conchita ??? WESOŁYCH DLA WSZYSTKICH I SMACZNYCH JAJECZEK W SÓRÓWECZKACH U TEŚCIOWYCH :p To ja życzę koledze ... książek pod choinkę. Bo gdyby czytał wiedziały że BIEDRONKA to chrząszcz z rodziny biedronkowatych A i jeszcze jedno ....jak można napisać SÓRÓWKACH ? Dla mnie szok.. Co ta nasza branża skrywa. Najlepszego Panowie i Panie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 27 Grudnia 2015 królik posłuchaj no....1.napisałem SÓRÓWECZKACH NIE SÓRÓWKACH (powinno być suróweczkach, ok pomyliłem się2.popatrz na swoją składnie bo wogóle nie mogę zrozumieć : bo gdyby czytał wiedział że biedronka..... o co ci tu chodzi ???? to jest dopiero szok 3.książki bardziej przydadzą się tobiemoje dzieci mogą ci pożyczyć z języka polskiego jak poprawnie składać zdania pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 27 Grudnia 2015 Angielskiego się ucz bo eksport trzeba robić. Ale komu ja to mówię. Sóróweczka we łbie Cena na pon . Bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FERMA2012 0 Napisano 28 Grudnia 2015 NIESTETY CENY LECĄ W DÓŁ....;-(2,9- 3,10/KG. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w 2016 roku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 28 Grudnia 2015 m-0,18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 28 Grudnia 2015 królik jak chcesz to mogę cię zapisać na naukę angielskiego ?!?!?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 28 Grudnia 2015 biedronka PostWysłany: Pon Gru 28 14:34 GMT 2015 Temat postu: m-0,18 Shocked CENTÓW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Grudnia 2015 M-ka 0,25 -26 gr na eksporcie to biedrona 7-8 gr chcesz przytulić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 28 Grudnia 2015 przytulić to ja moge......ceny jaj spadną do ceny kur na ubojni czyli 10-30 gr./kg. a więc osiągną dno ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Grudnia 2015 Ceny żywca już rosną bo Zalewo zaczęło już bić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Grudnia 2015 Kto ma pakownie i wysyła eksport to kasuje po 0,25-26gr za M-kę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 28 Grudnia 2015 sami wróżbici Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 29 Grudnia 2015 A po co komu pakownia? Do Afryki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach