Demiurg 0 Napisano 13 Maja 2016 Nie wiem jak u was u mnie "zapasy" to dzisiejsza produkcja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 13 Maja 2016 Dzwonią i próbują wyrwać jeszcze po niskiej cenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 13 Maja 2016 biedronka PostWysłany: Pią Maj 13 14:39 GMT 2016 Temat postu:biedronka -codziennie niskie ceny....... byłem na tygodniowym urlopie w Hiszpanii Razz Razz chyba przy zbieraniu cytrusów..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 13 Maja 2016 masz racje to ciebie widziałem w podartych butach na parkingu hotelowym jak pomarańcze roznosiłeś za 2 EURO ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 14 Maja 2016 hodowcy, którzy sprzedają jaja na bieżąco zapasów mogą nie mieć (wiadomo dla czego) L - 0,15 / 0,16M - 0,11 / 0,13przemysł 2 / 2,2 zł kg psjeszcze trochę musimy poczekać na prawdziwy bum, jak na razie jest to sztuczne nakręcanie ceny - za szybko, ten kryzys powinien potrwać co najmniej 3-5 m-cy wtedy cena byłaby rewelacyjna, a tak bedzie się pie.....ć, nie wiem ile, ale moim zdaniem będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 14 Maja 2016 Przy tej cenie to i tak dokładka... plus chociaż taki że dokłada się mniej... bądź co bądź kury starej się nie opłaca trzymać ani przepierzać... tym bardziej że się ona już u większości spłaciła. A ubojnie (przynajmniej niektóre) to swoje aktualnie próbują wyrwać stosując wszelkiej maści triki marketingowo/PRowe I opowiadają dyrdymały... Pośrednicy to samo...Czy sztucznie to nakręcone - takie wrażenie mam i ja.... albo nie wiemy o czymś bardzo istotnym. Tym bardziej że się słyszy różne rzeczy i nic ze sobą nie "gra i koliduje" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 14 Maja 2016 Jajczarek więcej kur niższe koszty prawda to jest twoje zdanie , pan W karmi kury raz dziennie ciekawe dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 14 Maja 2016 Może przepierza ... U niego zawsze inaczej niż u reszty... to taki branżowy kot "zawsze ląduje na cztery łapy"Generalnie to równanie jest prawdziwe... ale tylko do pewnego momentu, przy pewnej skali X koszty nie spadają a rosną. Dlatego w normalnych warunkach w przypadku dekoniunktury molochy zawsze pierwsze plajtują... bo są mniej "elastyczne" to wynika z podstaw teorii zarządzania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 14 Maja 2016 Jajczarek więcej kur niższe koszty prawda to jest twoje zdanie , pan W karmi kury raz dziennie ciekawe dlaczego ? P. Demiurg trafnie ci odpowiedział (przepierza) ps.módl się o zdrowie bowiem nawet cud nie poprawi ci rozu....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 14 Maja 2016 nic dodać nic ująć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yayo 0 Napisano 14 Maja 2016 To uczucie gdy masz pełną produkcje, magazyn pusty a ty zastanawiasz się czy dokupić jaj bo cena jest tak niska że, boisz się wpadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 14 Maja 2016 Przepierzanie a brak paszy to dwa różne pojęcia , 30 tygodniowe kury przepierzać ? no to chyba słaby start miały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
repo 0 Napisano 14 Maja 2016 Na Bieżuniu dzisiaj M 14 ,L 16 netto od poniedziałku 2gr do góry na L ,1gr na M towaru brak . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 14 Maja 2016 Ale krew zalewa to biedronke, widac to po jego wpisach. Życie musiało go nieźle wyruc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 14 Maja 2016 Ale krew zalewa to biedronke, widac to po jego wpisach. Życie musiało go nieźle wyruc.... Hej, ludzie ! Z czego się tak cieszycie ? Cena w dużym hurcie to nadal DNO. Skoczyło co prawda do góry, ale to w dalszym ciągu dokładka !!! Mnie trochę ratuje mniejszy hurt i własna dystrybucja, ale są tacy, którzy nie mają swoich pakowni. Przy obecnych cenach to jest dla nich ostra jazda w dół bez trzymanki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 15 Maja 2016 Ale krew zalewa to biedronke, widac to po jego wpisach. Życie musiało go nieźle wyruc.... Hej, ludzie ! Z czego się tak cieszycie ? Cena w dużym hurcie to nadal DNO. Skoczyło co prawda do góry, ale to w dalszym ciągu dokładka !!! Mnie trochę ratuje mniejszy hurt i własna dystrybucja, ale są tacy, którzy nie mają swoich pakowni. Przy obecnych cenach to jest dla nich ostra jazda w dół bez trzymanki !Spokojnie na przyszlotygodniowych podwyzkach sie nie zatrzyma ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 15 Maja 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 15 Maja 2016 Widzicie koledzy siedzi tu na forum taki niedorozwój i cieszy się krzywdą hodowców , nigdy nie dołożył do jaja ani grosza to się wyśmiewa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 15 Maja 2016 Ale krew zalewa to biedronke, widac to po jego wpisach. Życie musiało go nieźle wyruc.... Hej, ludzie ! Z czego się tak cieszycie ? Cena w dużym hurcie to nadal DNO. Skoczyło co prawda do góry, ale to w dalszym ciągu dokładka !!! Mnie trochę ratuje mniejszy hurt i własna dystrybucja, ale są tacy, którzy nie mają swoich pakowni. Przy obecnych cenach to jest dla nich ostra jazda w dół bez trzymanki !Spokojnie na przyszlotygodniowych podwyzkach sie nie zatrzyma ! No ja bym tego taki pewny nie był... w dużym hurcie cena powoli się podnosi... mały jak brał tak bierze jeśli chodzi o poziom zejścia. A bez zwiększonego popytu... to cena zatrzymać się zaraz może, oby na poziomie 0,20 za M , ale to marzenie ściętej głowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 15 Maja 2016 Biedrona nastepnym razem jak bedziesz jechal na urlop to bierz chociaż 2 tygodnie, bo tydzień terapi to zamalo. Pozdrawiam oraz życzę miłej niedzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 15 Maja 2016 Ale krew zalewa to biedronke, widac to po jego wpisach. Życie musiało go nieźle wyruc.... Hej, ludzie ! Z czego się tak cieszycie ? Cena w dużym hurcie to nadal DNO. Skoczyło co prawda do góry, ale to w dalszym ciągu dokładka !!! Mnie trochę ratuje mniejszy hurt i własna dystrybucja, ale są tacy, którzy nie mają swoich pakowni. Przy obecnych cenach to jest dla nich ostra jazda w dół bez trzymanki !Spokojnie na przyszlotygodniowych podwyzkach sie nie zatrzyma ! No ja bym tego taki pewny nie był... w dużym hurcie cena powoli się podnosi... mały jak brał tak bierze jeśli chodzi o poziom zejścia. A bez zwiększonego popytu... to cena zatrzymać się zaraz może, oby na poziomie 0,20 za M , ale to marzenie ściętej głowy... Spokojnie do 0.20 gr za Mke doleci... powoli do mas trafiaja sluchy o trudnej sytuacji u Pana W. Slyszeliscie cos na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 15 Maja 2016 Ja tam czuję że pewnie jakieś plotki i dyrdymały ludzie opowiadają... Jak on ma katar co cała branża na grypę choruje... tfu tfu jeszcze AI w PL brakuje do kompletu zniszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 16 Maja 2016 Witam. Dzisiejsza sprzedaz : + 0.02gr szt/ kazdy sort oprocz zerowki/bolka, na tym + 0.03gr szt. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 16 Maja 2016 To L-ke juz po 20 sprzedajesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antek3434 0 Napisano 16 Maja 2016 jasne po 30gr ale na targu heheceny stabilnel 13-14m 10-11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach