pawelsax 0 Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam mam jumza z lat 70 gdy chce wlaczyc wałem wom to zgrzyta i nie chce wejsc chyba ze mocno sie zapre to jakos sie wlaczy ale nie reaguje na sprzegło co jest nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jumz 0 Napisano 19 Sierpnia 2011 witam, wyreguluj II stopień sprzęgła. a czy na zgaszonym silniku możesz włączyć wałek normalnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelsax 0 Napisano 19 Sierpnia 2011 tak nawet na niepodpietym sprzecie np kosiarka rotacyjna mozna wałek właczyć ale gdy podepne kosiarke juz nie moge tylko zgrzyta Jak wyregulować ten II STOPIEŃ KTÓRYMI ŚRUBAMI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jumz 0 Napisano 20 Sierpnia 2011 witam. pomiędzy łapkami masz tam takie śróby ze sprężynkami. wkręć je tak po 3 razy, będzie słychać za każdym obrotem takie pyknięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelsax 0 Napisano 20 Sierpnia 2011 dzieki za porade ale poradziłem sobie sam ,jeszcze raz dziekuje faktycznie trzeba było wkrecic te sruby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach