boria30 0 Napisano 6 Września 2011 Witam,jestem w tym temacie zielony,dlatego proszę wybaczyć może naiwne pytania.Kupiłem Case 5150 z turem mileux i jest tam problem z trzecią sekcją,nie działa,widać że było tam grzebane z inst.el.np w dżoju jest podłączenie tylko do jednego przycisku na moją głowę muszą być podłączone obydwa,musi dochodzić do nich napięcie i po naciśnięciu guzika prąd powinien otwierać zawór...może mi ktoś pomóc???Proszę bo nie stać mnie teraz na fachowców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 6 Września 2011 powinno chyba dzialac tak ze naciskasz guzik i na nacisnietym ruszasz dzojem na boki, a drugi guzik jest od czego innego. niech mnie ktos poprawi jak sie myle. Na poczatek zobacz czy prad do guzika doplywa i czy wyplywa do elektrozaworu, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 7 Września 2011 OK! masz rację,posiedziałem pomyślałem,zerwałem ten kawałek instalacji i tak jak mówisz,drugi guzik jest pewnie do gniazda na przodzie tura,a tu jest proste masa ma być puszczona bezpośrednio a napięcie przez guzik i przy naciśniętym guziku ruchami na boki joystikiem pracuje trzecia sekcja....dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach