wonski32 0 Napisano 11 Września 2011 witam, mam problem z moja kosiarka bo grzeje sie rama glowna a najbardziej goracy jest walek z kolem pasowym i nie wiem jaka jest tego przyczyna... bardzo prosze o rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wonski32 0 Napisano 11 Września 2011 a posiadam kosiarke famarol z105/1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 11 Września 2011 Witam.Jeżeli dobrze zrozumiałem,to chodzi o ten wałek co przekazuje napęd na skrzynię(małe koło pasowe). Pierwsze to bym sprawdził czy koła współpracujące są w jednej płaszczyżnie ,drugie czy właściwy profil rowków na pasek,następnie czy łożysko oraz koła zębate nie są za ciasno spasowane( najprawdopodobna przyczyna grzania się w tym przypadku).Zakładam że jest to nowa kosiarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wonski32 0 Napisano 11 Września 2011 dziekuje za rade- posprawdzam te rzeczy i mam nadzieje ze znajde przyczyne. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wonski32 0 Napisano 11 Września 2011 a jeszcze mam pytanie z innej beczki odnosnie termostatu w ursusie c 360-jak wyglada tulejka(jaka ma srednice) do niego bo przeczytalem ze brak termostatu mozna zastapic tulejka i zapobiega to grzaniu sie silnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach