Skocz do zawartości
Ulan

Mieszalniki pasz dla zwierząt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! zamierzam rozbudować paszarnie, w zwiazku z tym mam pytanie:

jakiej firmy mieszalniki polecacie i z jakim wyposażeniem?

Do tej pory mam mieszalnik z BINa, ale bardzo mnie wkurza, bo pomimo że ślimak działa normalnie to pasza wiesza sie na ściankach - mieszalnik ma 3 okienka, a pasza przemieszcza sie tylko w części górnego. Jak sie puknie to chwile leci ok a potem znowu staje. Podejrzewam że ścianki zrobiły sie szorstkie i przez to nie chce "lecieć". Można coś z tym zrobić? Mam go dopiero 3 rok :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jest cały czas włączony to sie worek urywa pod koniec zawsze. Do tej pory robiłem tak ze włączałem podczas śrutowania na minute co 10-15 minut i było ok. Wewnątrz mieszalnika jest też możliwosc regulacji - odsłonięcia większej części ślimaka- zwiekszyłem i też nic. Już nie wiem co mam z tym badziewiem zrobić :/ Zabiera mi to całą przyjemnosc z robienia paszy.

Jeszcze może naciagne bardziej pasy, poza tym nie mam koncepcji co wiecej mozna zdziałać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie sie wiesza pasza jak niemam włonczonego mieszalnika podczas srutowania, przetrzep ten worek co jakis czas i będzie git ja mam worki trzy podwieszone do sufitu i z nich ten pył sam wpaduje do mieszanika niewiem jak ty to masz rozwiązane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi