Ulan 0 Napisano 20 Września 2011 Witam! zamierzam rozbudować paszarnie, w zwiazku z tym mam pytanie: jakiej firmy mieszalniki polecacie i z jakim wyposażeniem? Do tej pory mam mieszalnik z BINa, ale bardzo mnie wkurza, bo pomimo że ślimak działa normalnie to pasza wiesza sie na ściankach - mieszalnik ma 3 okienka, a pasza przemieszcza sie tylko w części górnego. Jak sie puknie to chwile leci ok a potem znowu staje. Podejrzewam że ścianki zrobiły sie szorstkie i przez to nie chce "lecieć". Można coś z tym zrobić? Mam go dopiero 3 rok :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Września 2011 musisz mieć włonczony mieszalnik od poczatku śrutowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 21 Września 2011 jak jest cały czas włączony to sie worek urywa pod koniec zawsze. Do tej pory robiłem tak ze włączałem podczas śrutowania na minute co 10-15 minut i było ok. Wewnątrz mieszalnika jest też możliwosc regulacji - odsłonięcia większej części ślimaka- zwiekszyłem i też nic. Już nie wiem co mam z tym badziewiem zrobić :/ Zabiera mi to całą przyjemnosc z robienia paszy. Jeszcze może naciagne bardziej pasy, poza tym nie mam koncepcji co wiecej mozna zdziałać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 21 Września 2011 umnie sie wiesza pasza jak niemam włonczonego mieszalnika podczas srutowania, przetrzep ten worek co jakis czas i będzie git ja mam worki trzy podwieszone do sufitu i z nich ten pył sam wpaduje do mieszanika niewiem jak ty to masz rozwiązane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach