Skocz do zawartości
Bart

Opinia o ciągnikach CASE - zapraszam do wypowiedzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli dokrecisz srube do regulacji cisnienia maksymalnie to zdrowa pompa poda 400 atm az silnik zgasnie.W pompie trzeba wymienic tarcze ktora jest zaworem ssaco-tloczacym bo tloczki sie nie zuzywaja praktycznie a tarczy nigdzie taniej niz za 1000 nie dostaniesz no i jeszcze kwestia wymiany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chylę czoła przed Twoją wiedzą w temacie , nie wiem czy jesteś użytkownikiem CASE, czy naprawiasz te sprzęty, ale szacuneczek.

Sprawę pompy muszę na chwilę odłożyć (mam rozgrzebaną budowę), ale śledzę temat i postaram się pisać co i jak.

Przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa- z przedniej piasty, od strony zewnętrznej jest dekiel okrągły przykręcany na klucz imbusowy, u ojczulka odchodzi od obudowy ok 1mm (można go dobić gumowym młotkiem) spod dekla wysącza się gęsty olej lub rzadki smar, ma ktos pomysł co się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RECHU !!!

Mam taki problem W IH 845 xl . dźwignia od załaczania przedniego napędu luzno chodzi. napęd nie załaczało , rozebrałem ta przekładnie no i sa tam jakieś porozrywane pierścienie i pierscienie z grzebieniami . nie mam katalogu i nie wiem co i jak tam ma byc . poradx cos , może Ty naprawiasz takie rzeczy ? w tobie jedyna nadzieja. Z góry dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mialem jeszcze z tym do czynienia chociaz widze w ciagnikach,ze na zachodzie ludzie to rozbieraja bo jest na silikon skrecane.Musisz znalezc kogos kto zna podstawy mechaniki zeby zerknal na to (mechanicznie wlaczane to filozofi zadnej nie ma chyba).Jezeli sa grzebienie na tarczach po zewnetrznej to musza byc rowniez na przekladkach wewnatrz,kosz sprzeglowy,sprezyny dociskowe,wysprzeglik...

Jestem w bledzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RECHU !!!

Mam taki problem W IH 845 xl . dźwignia od załaczania przedniego napędu luzno chodzi. napęd nie załaczało , rozebrałem ta przekładnie no i sa tam jakieś porozrywane pierścienie i pierscienie z grzebieniami . nie mam katalogu i nie wiem co i jak tam ma byc . poradx cos , może Ty naprawiasz takie rzeczy ? w tobie jedyna nadzieja. Z góry dziekuje.

zarejestruj sie i bedziesz miał dostep do katalogów

http://www.caseih.com/parts/parts.aspx?navid=411&RL=PLEU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie i byłabym zobowiązana gdyby ktoś zechciał mi podpowiedzieć coś na ten temat. A mianowicie jestem zainteresowana kupnem ciągnika CASE JX90 i szukam informacji na temat zużycia paliwa w różnych pracach polowych, na różnych gruntach oraz w transporcie przez w/w ciągnik. A ponad to byłabym wdzięczna za wszystkie informacje dotyczące jego ekonomicznej eksploatacji oraz pracy, w ogóle wszystkiego co warto wiedzieć przed jego zakupem. Serdecznie dziękuję za pomoc. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam problem z moim małym CASE.silnik ok pompa po naprawie głównej wtryski ok filtry tez a ja mimo tego ze nie ma mrozu bez podgrzania świecy na zimnym silniku nie moge płynnie odpalic a po rozruchu przydymia !!na ciepłym pali na dotyk.czuje tez ze nie osiaga pełnej mocy.co sie dzieje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Panowie prosze o wasze opinie na temat używkowania i jak sie sprawuje oraz jakie jest średnie spalanie case'a 4210. Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam katalogi części zamiennych do ciągników i innych maszyn marki CASE.

Katalogi są w angielsko-polskiej wersji językowej.

Mogę wysłać przykładową stronę do wglądu.

informacje; katalogi_maszyn@interia.pl

Tel. 698145380.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
panowie mam problem z moim małym CASE.silnik ok pompa po naprawie głównej wtryski ok filtry tez a ja mimo tego ze nie ma mrozu bez podgrzania świecy na zimnym silniku nie moge płynnie odpalic a po rozruchu przydymia !!na ciepłym pali na dotyk.czuje tez ze nie osiaga pełnej mocy.co sie dzieje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wszystko jest dobre to szukaj w zaplonie,moze jak pompe wyjmowales to zembatke przestawiles. A w pracy nie lapie temperatury? zawory slychac?

A sprawdzales luzy zaworowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperature lapie i to szybko.na ciepłym nie przydymia.luzów nie sprawdzałem.jak regenerowali głowice to mieli tez robic zawory.moze cos zje.. tzn zle zrobili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A napisz jeszcze czy glowice w pompie wtryskowej wymieniali bo moze nie trzyma cisnienia sekcja i musi pokrecic zeby nabic a gdy dostaje cieplego powietrza to i na starej zimny powinien zapalac.Jesli pompy jestes pewny to pokrec nia do silnika i na zewnatrz moze zaplon zle ustawiony.

Moim zdaniem zle pompa zrobiona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompa jest napewno ok bo sprawdzałem ja w dwóch róznych firmach.głowica jest nowa.próbowałem przestawiac zapłon na pompie na sto sposobów ale bez zmian.mam podejrzenie ze cos z głowica co ty na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RECHU !!!

Jak sie z tym napedem uporales ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pompa jest napewno ok bo sprawdzałem ja w dwóch róznych firmach.głowica jest nowa.próbowałem przestawiac zapłon na pompie na sto sposobów ale bez zmian.mam podejrzenie ze cos z głowica co ty na to?

Wlasnie naprawiam takiego case i mam ten sam problem.

Pompa zrobiona,tloki,tuleje,wtryski nowe,glowica zrobiona a on nie chce zapalac.

Rozebralem rozrzadz,trzy godziny krecilem zeby na znaki sie ustawil,niby jest dobrze a bez podgrzania nie odpali.Obok stoi drugi taki sam i podczas przymrozkow na dotyk bez grzania

Intensywnie mysle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RECHU !!!

Jak sie z tym napedem uporales ?

znalazłemodpowiedniego mechanika . coś było wywalone bo był jakis pierścien i coś jakby łozysko igiełkowe ale było tak zmiażdzone ze nie wiadomo o dokładnie co to jest bo w katalogu nic takiego nie ma . cuda ?. napewno rozwalone było zabezpieczenie singera. zalozylismy , ale jeszcze brakowało jakies 2 mm zeby po włączeniu napędu tarczki na tyle mocno docisnęły żeby przekazac napęd, więc dorobiliśmy dystans taki jak tarczka i na razie gra. na sucho bo nie wyjeżdżałem w pole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie naprawiam takiego case i mam ten sam problem.

Pompa zrobiona,tloki,tuleje,wtryski nowe,glowica zrobiona a on nie chce zapalac.

Rozebralem rozrzadz,trzy godziny krecilem zeby na znaki sie ustawil,niby jest dobrze a bez podgrzania nie odpali.Obok stoi drugi taki sam i podczas przymrozkow na dotyk bez grzania

Intensywnie mysle...

Sprawdz kompresje, jeśli jest niska będą kłopoty z odpalaniem na zimno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam szanowne grono. Mój sąsiad ma traktor International herverst( lub herverstar nie wiem jak dokładnie się pisze tę nazwę) 745 F szuka do niego katalogu części i instrukcji napraw. Słyszałem że international to ta sama marka co Case , może posiada ktoś te materjały. Chce on też dokupić do niego przedni napęd, jeśli ktoś wie gdzie można to kupić albo od czego pasuje taki napęd o napiszcie. Dzięki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie! jestem nowy na forum. Niedawno zakupiłem case 5120 i chciał bym sie dowiedziec czy w tym modelu sprzegło powinno brac prawie u samej góry?? czy poprostu juz sie mi skonczyło sprzegło lub jest zle wyregulowane. bardzo prosze o pomoc i zgóry dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stracił sie mi pierwszy półbieg w case 5120. Co moze byc tego przyczyną??

Stracil?

Sprawdz czy prąd dochodzi do elektromagnesu z przodu pompy olejowej.Albo lepiej zawolaj elektryka.Odlacz cztery wtyczki

,odpal ciagnik i sprawdz czy we wszystkich jest prąd.Jesli jest to mogl sie elektrowlacznik spalic i nie otwiera przeplywu oleju na dany polbieg.

Albo zaprowadz do serwisu bo tu każdy chce wszystko sam naprawiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam katalogi części zamiennych do ciągników i innych maszyn marki CASE IHC - TANIO!

Katalogi są w angielsko-polskiej wersji językowej na płycie CD w formacie PDF.

Mogę wysłać przykładową stronę do wglądu.

informacje; katalogi_maszyn@interia.pl

Tel. 698145380.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co mozecie powiedziec o ciagniku case CS 94. Miał ktos juz doczynienia z takim modelem? Czy moze mi ktos powiedziec jak sie spisuje ten ciagnik i czy warto kupic ten model?? Z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi