boria30 0 Napisano 18 Września 2011 Witam!...proszę,podpowiedzcie mi jaki pług dobrać do Case 5150-125km,raczej myślę o pługu używanym,może ktoś ma doświadczenie z tym lub podobnym ciągnikiem,co ten ciągnik potrafi.U mnie gleby raczej ciężkie trochę górek,nie wiem czy wywrotkę czy zagonowy...podobne pytanie odnośnie agregatu ścierniskowego,czy raczej gruber czy może talerzówka,jakiej szerokości mi ten traktor poradzi?..do tej pory prawie 50 ha ornego robiłem ursusem 80-masakra!,także nie mam doświadczenia.Jeśli ktoś potrafi trochę mnie oświecić,to z góry dziękuję!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 4 Października 2011 Czy zagląda tu czasem ktoś kto miał podobny problem i sobie z nim poradził....otóz przestała mi działać hydraulika.Nie działa wspomaganie kier,tuz,ładowacz czołowy no i przede wszystkim ciągnik nie rusza....jakby zupełnie nie działała pompa.Olej jest nowy,filtr czysty,ale zaczęła swiecić kontrolka najpierw czerwona na środku deski(..myślę że właśnie od ciśnienia oleju w hydraulice)a teraz Swieci jeszcze pomarańczowa z lewej strony z zębatką.Nie mam instrukcji obsługi.Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć,czy to jakieś sprawy z elektryką czy raczej czysto hydr....?PROSZĘ!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes1597156717 0 Napisano 9 Października 2011 Jeśli chodzi o oleje to są dwa silnik i skrzynia. A co do oleju do skrzyni to ten olej napędza wspomaganie kierownicy, most skrzynie, hamulce i hydraulike zewnętrzną wrazie pytań dzwoń 696980635 Grzesiek aha i wlewa się z tyłu nad zaczepem ja leje FUSH półsyntetyk hydrauliczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 14 Października 2011 Witam Grzesiek!Dzięki za każdą podpowiedż,każdą sugestię!U mnie na razie ten traktor stoi,nie miałem czasu żeby nim się zająć...ani kasy na serwis!Zbieram sugestie i pieniądze na naprawę.Podobno w środku jest drugi filtr ssawny i usłyszałem też podpowiedż że może on być przypchany i że dzieje się tak czasem np kiedy zużyje się amortyzator łączący silnik ze skrzynią lub jak jeżdzi się na zaciągniętym ręcznym,wymieniłem filtr ten wkręcany i rzeczywiście po zlaniu z niego oleju było sporo opiłków....ja tym traktorem pracowałem może miesiąc,wcześniej pracował we francji,u mnie pracował z turem dzwigał bele siana,słomy,może pompa była już wypracowana a może i posypał się ten amortyzator....jak się dowiem to podzielę się tą wiedzą na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebawet 0 Napisano 16 Października 2011 Co sądzicie o DJ 5090G zastanawiam się nad nim albo nad CASE Quantum są w podobnych cenach i nie wiem który wybrać. Prosze o wasze opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 17 Października 2011 ...ja tylko mogę podpowiedzieć,że samą maszynę można kupić tanio ale są one wysłużone już na zachodzie a naprawy,co widzę u siebie są piekielnie drogie!!!!!Mało jest tych ciągników,przynajmniej w mojej okolicy i nie myślę tu o tym konkretnym typie ale ogólnie o CASE,ja się porwałem ale zaczynam żałować!... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacenty-J3 0 Napisano 25 Października 2011 Witam Mam pytanie do posiadaczy ciągników case. Nie dawno kupiłem ten ciągnik i sprzęgło bardzo wysoko bierze nie wiem czy to naturalne czy jest to wynikiem zurzycia czy regulacji .Wszystko jest sprawne tylo to mnie niepokoi muszę sprzęgło powoli puszczać bo ciągnik raptownie zryw do przodu Z góry dziękuję za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 27 Października 2011 ja mogę tylko dodać,że u mnie było dokładnie tak samo,trzeba wiele wyczucia żeby udało się ruszyć łagodnie,,,,ale mój ciągnik na razie stoi,wciąz czeka na naprawę,także teraz się tym nie martwię,ale z chęcią przeczytam jakąś podpowiedż... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 27 Października 2011 witamJak kogoś to interesuje to mogę się podzielić opinia o CASE MAXXUM 130 multicomtrollerJest to traktor 4 culindrowy common rail. traktor bardzo wygodny i zwrotny (musiałem zwiększyc skret kół).Nie wiem czy to zasada ale jako nowe strasznie dyżo palą. Z pługiem zagonowym Unia 5x35 + brona średnia wychodziła około 18 litrów na hektar. Po roku i po przepracowaniu 500 godzin z lemkenem obrotowym 4x45 średnia spadła do 14-15 litrów na hektar (przy mocnej suszy). Przy kawałkach 2-3 hektarowych, przy dużych areałach spalanie może spaść 11-12 litrów. Traktor z lemkenem jechał około 11 km/h 1700 obr/min. Pracuje też z brona talerzową unia Ares tx 3m waga 3 tony pali okoł 8 litrów na hektar przy głębokości pracy 15 cm.reasumując : kupując taki traktor od razu trzeba kupić do niego sprzęt. Dla tych ciągników nie jest ważne czy ciągną 4x40 cm czy 5x40cm spalą tyle samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 27 Października 2011 ja mogę tylko dodać,że u mnie było dokładnie tak samo,trzeba wiele wyczucia żeby udało się ruszyć łagodnie,,,,ale mój ciągnik na razie stoi,wciąz czeka na naprawę,także teraz się tym nie martwię,ale z chęcią przeczytam jakąś podpowiedż...sprawdz przekazniki przy kierownicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 27 Października 2011 Dzięki Panowie za to że włączyliście się do tematu...a jeśli przekażniki to dokładnie gdzie ich szukać?...i jak sprawdzic taki przekażnik?czy lepiej zawołać elektryka?....może któryś z Was ma gdzieś jakiś sprawdzony zakład gdzie zrobią regener.pompy hydraulicznej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 27 Października 2011 regeneracje to w tucholi.przekazniki po prawej stronie kierownicy.zdejmij ten plastik tam sa takie cztery.kupisy je nawet w motorzyaczjnzm.wyjmij i zakladaj po kolei.moze cos drgnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 27 Października 2011 Dzięki!spróbuję,domyślam się że chodzi o te przekażniki przy bezpiecznikach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacenty-J3 0 Napisano 28 Października 2011 Ale niech mi ktoś odpowie jaki związek mają przekażniki ze sprzęgłem czy ja może coś żle pojmuję ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 30 Października 2011 ...ja raczej myślę.że nie ze sprzęgłem ale może być któryś od hydrauliki,ale sprawdziłem i wszystkie są dobre a moja hydraulika ani drgnie,chyba muszę jednak zainwestować w nową pompę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 30 Października 2011 a sprawdzales pompe ile daje?wiesz to nie jest tania rzecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 30 Października 2011 ...ja raczej myślę.że nie ze sprzęgłem ale może być któryś od hydrauliki,ale sprawdziłem i wszystkie są dobre a moja hydraulika ani drgnie,chyba muszę jednak zainwestować w nową pompę....Raczej wątpię żeby pompa tak od razu siadła. Przejrzyj katalog i zwróć uwagę na filterki w zaworach.Możliwe że któryś jest zapchany,lub napęd pompy jest uszkodzony.Wklejam link do konkretnej strony,tylko nie wiem czy się wyświetli. javascript:%20ChangeFigure(222512,4676); Do katalogu wejdziesz z tej strony http://www.caseih.co.nz/default.asp?sid=74&cid=1638872565&aid= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek260885 0 Napisano 2 Listopada 2011 witam posiadam case 5120 zauwarzyłem zwiekszający sie stan oleju w silniku poziom płynu chłodzacego jest w normie jaka morze byc przyczyna zwiekszania sie poziomu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 2 Listopada 2011 witam posiadam case 5120 zauwarzyłem zwiekszający sie stan oleju w silniku poziom płynu chłodzacego jest w normie jaka morze byc przyczyna zwiekszania sie poziomujaką masz pompę wtryskową, jak smarowaną?? może paliwo dostaje się do oleju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek260885 0 Napisano 2 Listopada 2011 pompa bosza jest zapewne wirowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 2 Listopada 2011 witam posiadam case 5120 zauwarzyłem zwiekszający sie stan oleju w silniku poziom płynu chłodzacego jest w normie jaka morze byc przyczyna zwiekszania sie poziomu pompa wtryskowa puszcza paliwo przez uszczelniacz trzeba pompe wyjmowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 3 Listopada 2011 witam posiadam case 5120 zauwarzyłem zwiekszający sie stan oleju w silniku poziom płynu chłodzacego jest w normie jaka morze byc przyczyna zwiekszania sie poziomu pompa wtryskowa puszcza paliwo przez uszczelniacz trzeba pompe wyjmowacbardzo prawdopodobne, raczej z wyjęciem nie będzie problemu, ja w NH odpowiednik JX wyjmowałem i nic w tym trudnego niema, trzeba tylko ściągacz dorobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek260885 0 Napisano 4 Listopada 2011 a morzezsz napisac coś o tym ściągaczu w jaki sposób ja ściągałes i zastanawiam sie czy moga ciec wtryskiwacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Listopada 2011 a morzezsz napisac coś o tym ściągaczu w jaki sposób ja ściągałes i zastanawiam sie czy moga ciec wtryskiwacześciągacz składa zię z płaskownika z trzema otworami i 3 śrub, w koło zębate wkręca się z drobnym gwintem, trzeba jeszcze na kole zamachowym ustawić GMP i na kole pompy znaki, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek260885 0 Napisano 4 Listopada 2011 morzesz rozwinac skrut GMP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach