małypolski 0 Napisano 2 Października 2011 W mojej okolicy sporo ludzi suszy całe rośliny. Zastanawiam się jaka morze być wartość takiej paszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 3 Października 2011 I potem to śrutują?Uważam to osobiście za bezsens. Stare polskie (?) przysłowie mówi JAK PIES NIE MA CO ROBIĆ TO J..CA SOBIE LIŻE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małypolski 0 Napisano 4 Października 2011 nie każda technologia sprawdza się w każdych warunkach. Ale pomijając to, co tracom i ile. A morze zyskujom? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małypolski 0 Napisano 4 Października 2011 nie każda technologia sprawdza się w każdych warunkach. Ale pomijając to, co tracom i ile. A morze zyskujom? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 5 Października 2011 Przecież wtedy to tylko kolba ma jakąś wartość, reszta to słoma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenon 0 Napisano 5 Października 2011 Czy któryś z was uzywa czasami mózgu wspomagając się kalkulatorem ?????Koszty suszenia i kiszenia są niebotycznie różne, a suszenie na słońcu raczej nie wchodzi w grę ( nie wyschnie a namnoży się pleśni, grzybów etc tak że mykotoksyny rozsadzą watrobę kazdemu bydlakowi)Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 5 Października 2011 A może niech kolega napisze co Ci ludzie robią z tą wysuszoną kukurydzą.A przy okazji o jakich powierzchniach mówimy.Może to jes 5 arów, które potem obrywają. Też widziałem jak ludzie obrywają kolby i wieszają na stodole do doschnięcia. Ale to tak bardziej dla kilku kur albo gołębi.Ot taka ciekawostka, a nie technologia żywienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małypolski 0 Napisano 7 Października 2011 Ziarno-śruta reszta-sieczka i jako " danie głuwne" dla krówek. Areały faktycznie niewielkie, ale ja mam podobne. Pewien Jegomość twierdzi że po obniźeniu masy plonu,procentowy udział cukru wzrośnie(???).I to jest zagadka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 8 Października 2011 Koszty suszenia i kiszenia są niebotycznie różne, a suszenie na słońcu raczej nie wchodzi w grę ( nie wyschnie a namnoży się pleśni, grzybów etc tak że mykotoksyny rozsadzą watrobę kazdemu bydlakowi) Jakoś przez wieki liudzie suszyli kukurydzę na słońcu i się dało więc czemu teraz nie może sobie ktoś wysuszyć jak ma na to ochotę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach