jar_mro 0 Napisano 27 Marca 2017 400zł za m2 tak wyszło miej ?? czy więcej ?? orientacyjnie ile jeśli to nie tajemnice dziekuje za odp ok.plus działka,projekt,uzgodnienia,media,sprzęt,ogrodzenie droga dojazdowa,droga wewnętrzna,zbiornik na deszczówkę,magazyn sprzętu,magazyn słomy,magazyn chemii i medykamentów,pomieszczenie socjalne z toaletą,pokój dla lekarza weterynarii,chłodnia na padlinę i jeszcze wiele drobniejszych wydatków.Powodzenia w inwestycji. Witam, Czy możesz podać czy jest jakieś rozporządzenie mówiące o obowiązkowym pokoju dla lekarza? Przyznam, że nie spotkałem się z czymś takim. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 14 Maja 2017 sprzedam kurnik 1200m2,dom wolnostojacy 21om2,dzialka 1,52ha,media,dobry dojazd,zach-pomorskie,sławno 788 785 348 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia1992 0 Napisano 20 Września 2017 Nie chciałam pisać wcześniej żeby nie zapeszyć, ale jakiś czas temu firma Fermo wyposażała nasz kurnik. Zdecydowaliśmy się na automatyczne linie pojenia i karmienia i muszę przyznać że jesteśmy pod wielkim wrażeniem! Jeśli ktoś chce mieć nowoczesny, energooszczędny kurnik z dobrym wynikiem produkcyjnym ja bardzo polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik05 1 Napisano 20 Września 2017 Ale autoreklama Fermo zdecydowanie nie polecam!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia1992 0 Napisano 21 Września 2017 Wydaje mi się że reklama nie jest im potrzebna bo w moich okolicach to praktycznie każdy kurnik robili bo na silosach widzę logo. Ale myśl sobie jak chcesz koguciku Ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy a jestem stosunkowo młodą osobą która dostała gospodarstwo po rodzicach i takie rozwiązania spełniają w pełni moje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 0 Napisano 21 Września 2017 Kiepski naganiaczu, a co maja wspólnego linie pojenia i karmienia z energooszczędnością obiektu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doman96b6 0 Napisano 19 Kwietnia 2018 Poleci ktoś firmę zajmująca się wyposażaniem kurników tj.linia karmienia,pojenia ,ogrzewanie itd z,, woj.ŁÓDZKIEGO,okolice Łęczycy,Kutna,Strykowa,Łodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 4 Maja 2018 Każda profesjonalna firma będzie dobra co zajmuje się tym latamija wyposażam fermy w Big Dutchman i nie mam ze sprzętem problemównie wiem jak inne firmy ale ich komputer klimatyczny Viper jest bardzo dobryrzucasz kamerę przed wyświetlacz i masz kupę danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 9 Października 2018 kurnik 1200m2 dom parterowy dzialka 1,5ha sprzedam pomorze nie drogo 788 785 348 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2019 Witam, jak sprawują się nagrzewnice winterwarm z serii dxc? Jakieś opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 11 Października 2019 nagrzewnica dxc wind. jest dobra ,użytkuje je od 4 lat i zero problemów . Cicho pracuje , łatwo się czyści .U mnie chodzi na propanie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 11 Października 2019 mam pytanie czy ktoś mierzył częstotliwość oświetlenia na kurniku ( nie chodzi tu o natężenie światła w lux tylko o Hz ) .Na potrzeby certyfikacji fermy należy to pomierzyć . Oświetlenie ma być >niż 160Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2019 Witam, Chcialbym zaczerpnąć waszej opini związanej z budową kurnika od podstaw ( 50 tys. ), interesuje mnie przede wszystkim koszt budowy i wyposażenia, czy jest możliwość dostania jakiegoś dofinansowania z uni na ten cel, formalnośći z tym związane, jeśli można to też opinie na temat czy warto budować w nadziei na lepsze czay w tej branży czy też nie? Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam:)Też się ostatnio zastanawiałam, dają jakieś dofinansowania? Jeśli tak, to, jak trudno je dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajkownik 0 Napisano 24 Lutego 2020 Szukam porady odnośnie wymiany posadzki na hali produkcyjnej.Ktoś borykał się z tym problemem ? Czy trzeba skuć do zera (lub pokruszyć) i wylać nową, czy nadlać jakąś określoną warstwę na starą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goliathus 0 Napisano 24 Lutego 2020 Szukam porady odnośnie wymiany posadzki na hali produkcyjnej.Ktoś borykał się z tym problemem ? Czy trzeba skuć do zera (lub pokruszyć) i wylać nową, czy nadlać jakąś określoną warstwę na starą ? Lepiej skuć i na to nadać jakieś 5 cm wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hektor88 0 Napisano 26 Lutego 2020 Szukam porady odnośnie wymiany posadzki na hali produkcyjnej.Ktoś borykał się z tym problemem ? Czy trzeba skuć do zera (lub pokruszyć) i wylać nową, czy nadlać jakąś określoną warstwę na starą ? Zrób delikatne spadki ...bo jak za mocne spadki będą to torf będzie się suwać do środka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 26 Lutego 2020 Nadlać trzeba minimum 10 cm bo mniej będzie pękać. No chyba ze w papciach będzesz gnój wywozic taczką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R2 0 Napisano 27 Lutego 2020 Zależy co masz pod stara posadzką i jak Wysoki jest i stary jest budynek.Nie ma dobrej porady nie znając tych warunków. Można tez nadlać jeśli wloty nie są zbyt nisko.10 cm ze zbrojeniom rozproszonym i zatarcie posadzki.Nie zapomnij o kanalizacji.Dobre zatarcie posadzki to łatwiejsze i szybsze mycie i szybsze wysychanie.Dodatkowo skuteczniejsza dezynfekcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Marca 2020 Ja proponowałbym nadlać, tak jak kolega niżej - 10cm, inaczej pojeździsz trochę ładowarką i może pękać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 17 Marca 2020 Ostatnio robiłem posadzkę i: jak najbardziej nadlać bo wtedy będzie mocniejsza na starej jaka by nie byłaja gdzieniegdzie musiałem podnieść poziom o 15cmobiekt równałem z 4 dni w 3 osobyporobiłem spusty kanalizacyjne i firma mi zrobiła resztęspadki do środka na folii lalijestem mega zadowolony z efektu, wzięli chyba z 20PLN za m2 (sama robocizna) najlepiej 1% spadku zrobić resztę wloty, c.o. trzeba przerobić lub zabezpieczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_s69 6 Napisano 22 Czerwca 2022 Drobiarstwo jest wyłączone z dopłat Unijnych. Można za to wziąć kredyt w Banku. Tu nie ma ograniczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemik1 0 Napisano 18 Kwietnia SprzedAm gniazda automatyczne do zbioru jaj firmy volito i sprzęt do kurnika Tel .601581421 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach