Stachu 0 Napisano 28 Maja 2010 Witam, nie ma tematu dot. paszociągów mam pytanie do hodowców reprodukcji czy mają może paszociąg Roxell Kixoo jakie są wyniki, jakie plusy oprócz automatycznego zasypu, czy lepiej zostać przy starym łańcuchowy.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl dużo ogłoszeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 8 Czerwca 2010 Witam już wcześniej rozmawialismy o halach łukowych mam wstępy kosztorys na hale typu iglo ocieplenie z włokna celulozowego 348zł/m2 firma nazywa sie iglobud. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
microgear51qb 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Sprzedam agregat prądotwórczy produkcji grudzień 1989 Diesel...silnik IFA moc 48KW 60 KV ... stan bardzo dobry odpala nawet po dłuższej przerwie, bezproblemowo w zimie , agregat jest zabudowany na kołach 1600 motogodzin, cały czas był garażowany przeznaczenie - zespół przystosowany do ciągłego zasilania energią elektryczną odbiorników siłowych i oświetleniowych, rozruch elektryczny, ma jeszcze oryginlne plomby nigdy nic nie było majstrowane przy silniku ani prądnicy POLECAM cena do negocja bones19@interia.pl tel 604113958 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarius 0 Napisano 15 Lipca 2010 wyposazał ktos ostatnio ferme jaka firme mozecie polecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 15 Lipca 2010 ja plecam firme Hodowca ze Straszyna fachowe doradztwo i serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 19 Lipca 2010 Odnośnie hal łukowych to jest to całkiem ciekawy wynalazek ale od razu nasuwają się pewne wątpliwości. Po pierwsze jeśli jest to lekka konstrukcja dachu to do czego umocować system paszowy z windą? Linie wodne są lekkie więc tu problemu nie ma. Podobny natomiast występuje w przypadku chęci ogrzewania tej hali. W jaki sposób zamontować tradycyjne centralne, nagrzewnice wodne czy gazowe? Oczywiście sposób zawsze się znajdzie jakiś ale czy nie będzie to już rzeźbienie? No i jeszcze koszt eksploatacji obiektu w zimę. Jak rozumiem jest dobrze izolowany ale jak wiemy nawet na solidnie docieplonych dachach dwuspadowych w zimę lubi zalegać warstwa śniegu tworząc dodatkową izolację co ma niebagatelne znaczenie. Tutaj śnieg nie może leżeć nawet minuty bo wszystko by się złożyło jak domek z kart. A ponadto przy tradycyjnym systemie wloty powietrza to im większe tym więcej "zaoszczędza" się materiału a tu trzeba wycinać i wyrzucać coś za co się słono płaci. Na koniec jeszcze pytanie o trwałość. Producent gwarantuje 10 lat. Jak dla mnie to mało bo sam mam budynki doinwestowane i remontowane które mają już 36 lat i dobrze się w nich hoduje. Tu ewentualnie jeśli zawodziłaby izolacja to jedynie natrysk poliuretanu bo nie wyobrażam sobie w obecnych warunkach ekonomii produkcji amortyzować budę na 10 czy 15 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baster 0 Napisano 23 Lipca 2010 A w jaki sposób planujecie ogrzać taką halę 1000m2 ?! Czy robicie kurniki z opcją wolowybiegową?! Znalazłem stronę z różnymi sposobami chowu kur : http://www.bigdutchman.de/Home.21.0.html?&L=4__________________________wynajem maszyn budowlanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 24 Lipca 2010 Z hali łukowej śnieg zjedzie o wiele szybciej niż z tradycyjnej dwuspadowej.A po co miałby zalegać?No i niekoniecznie trzeba budować hale łukowe tylko z prefabrykowanej blachy która jest już w kształcie łuku bez żadnej konstrukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarius 0 Napisano 29 Grudnia 2010 jaka propozycja na tania i dobra podbitke(ocieplenie) na fermie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 30 Grudnia 2010 mocno chcesz ocieplać?? Jaka duża hala?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sarius 0 Napisano 3 Stycznia 2011 chce tak ocieplic zeby spelnialo swoje zadanie i bylo mozliwie jak najtansze jakie ocieplenia dachów macie na swoich fermach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maksio 0 Napisano 11 Stycznia 2011 styropian, tylko że myszy go wcinają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 11 Stycznia 2011 wełna jeśli masz podsufitkę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZDZ 0 Napisano 31 Stycznia 2011 WitamChciałbym postawić wiatę, budynek którego przeznaczeniem będzie składanie słomy jak najtańszym kosztem. Może ma ktoś jakieś propozycje, pomysły? Znalazłem w internecie http://allegro.pl/hala-namiotowa-namiotowe-10x20x3-plyta-warstwowa-i1428661137.html Czy ma ktoś podobną halę?Czy może ktoś więcej powiedzieć o tej hali?Czy jest warta kupna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 31 Stycznia 2011 szkoda budować lepiej prasuj słomę w folie, fakt prasa droga ale może ktoś u Ciebie na wsi ma nową prasę Case lub New Holland http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?app=gallery&module=images&img=240438&total=12&st=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monterRoxell 0 Napisano 14 Marca 2011 Witam, do igla panowie windy nie zamotujecie, jedyne co to system klatkowy albo wybieg. Z doświadczenia wiem ze mało kto igla stawia, prawdopodobnie przez wysokie koszty eksploatacyjne i niższą trwałość w porównaniu do standardowych hal. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 14 Marca 2011 Witam, do igla panowie windy nie zamotujecie, jedyne co to system klatkowy albo wybieg. Z doświadczenia wiem ze mało kto igla stawia, prawdopodobnie przez wysokie koszty eksploatacyjne i niższą trwałość w porównaniu do standardowych hal. Pozdrawiam Może jaśniej. Pisząc iglo masz na myśli halę łukową??Jeśli tak, to trochę bzdolisz kolego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monterRoxell 0 Napisano 17 Marca 2011 Wiec zapoznałem się głębiej z tematem hal łukowych, jeżeli jest na porządnym stelażu to oczywiste ze można, moje niedopatrzenie. Tylko raz budowałem instalacje w kurniku łukowym, tam akurat nie było możliwości z powodu na lekka konstrukcje. Zauważ ze jedna sekwencja np. Vitoo o długości około 80 m wazy około tony, bridomat więcej, bez paszy wiec jest co wisieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 17 Marca 2011 Co za instalacje budowałeś w tej hali łukowej skoro jednak nie było możliwości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monterRoxell 0 Napisano 18 Marca 2011 ja robiłem tam Flex Auger z silosów do wagi i doprowadzenie do brido. Inna firma zajmowała się klatkami, łuki przypominały bardziej namiot niż hale, aż żałuje ze zdjęć nie zrobiłem z tej farmy. A czemu kolego tak pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 19 Marca 2011 Z ciekawości kolego. Podobaja mi się hale łukowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monterRoxell 0 Napisano 19 Marca 2011 na moich terenach rzadko stosowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chwedo5 0 Napisano 19 Marca 2011 Na twoich terenach Olsztyn i okolice pewnie kurniki powstaja z płyt lub normalnie pustak. Chciałbym sie dowiedziec z czego lepiej budowac czy pustak czy plyta?? pewnie i jednej i drugiej rzeczy sa plusy i minusy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 19 Marca 2011 Suporeks 36 mm czyli coś co już raczej nie trzeba ocieplać, Z tego się teraz buduje kurniki. Koło mnie powstaje 2 mln na nioskę w tej technologi. Brojler to samo. Dawne 24 mm chyba już wychodzi ze względu na koszty ogrzewania brojlerowi. Do tego konstrukcja stalowa dachu, płyta obornicka jako podsufitka oraz blacha jako pokrycie dachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach