rafal1991 0 Napisano 15 Marca 2012 Witam. Mam zamiar postawic w tym roku kurnik na 40 tys brojlerow i mam pytanie czy opłaca sie wejsc na Vat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł.m. 0 Napisano 2 Kwietnia 2012 Niskie stawki ubezpieczeń ferm drobiu... PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE UBEZPIECZEŃ BUDYNKÓW NIEPALNYCH,PRZY PŁATNOŚCI JEDNORAZOWEJ :suma ubezp.200 000/320....300 000/480...400 000/650...500 000/810...600 000/970....700 000/1100..800 000/1290... Przy większej sumie ubezpieczenia ,lub liczbie ferm -dodatkowe zniżki !!! ZADZWOŃ LUB NAPISZ - zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne. WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!!!UBEZPIECZAMY WYPOSAŻENIE W KURNIKACH !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam zamiar zmienić docieplenie sufitu na kurniku. Co moglibyście mi doradzic?? Jakie jest najlepsze i w miare nie drogie docieplenie?? Ktore jest najlepsze bo znam rożne docieplenie typu: plyta poliuretanowa( z obu stron laminat aluminiowy), płyta obornicka (z obu stron blacha a w srodku poliuretan), wełna mineralna i od spodu blacha przybita, a może natrysk z 1 cm pianka poliuretanowa?? Moze ktos ma ktores z tych rozwiazanie i mogłby sie wypowiedziec?? Właśnie jestem po remoncie dachu.Zostały krokwie i deski. Przestrzenie między krokwiami wyłożyłem folią metalizowaną STROTEX AL90 dociepliłem wełną 10cm i położyłem membranę.Folię i membranę posklejałem taśmą dwustronną.Efekt:Temperatura otoczenia około 10 stopni.Po 3 godzinach palenia w centralnym na kurniku 25 stopni.Po 12 godzinach palenia 35 stopniNa piecu 75 trzymane było.Efekt w porównaniu z dociepleniem wiórami jak to kiedyś bywało niesamowity.A jeszcze dachu nie pokryłem blachą co zapewne zwiększy szczelność.W sobotę bardzo wiało i mi się membrana porozklejała w wielu miejscach, ale i tak to nie miało większego wpływu na temperaturę na obiekcie (spadek o 1 stopień). Zazwyczaj nie mogłem dogrzać obiektu. Ale jeśli tak nie możesz to proponuję płytę warstwową wypełnioną pianką poliuretanową 8cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam. Mam zamiar postawic w tym roku kurnik na 40 tys brojlerow i mam pytanie czy opłaca sie wejsc na Vat? Hehehehehe, jeszcze nie widziałem żeby ktoś wchodził na Vat. Musi to być niesamowite przeżycie .... -:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mal 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Mam zamiar postawic w tym roku kurnik na 40 tys brojlerow i mam pytanie czy opłaca sie wejsc na Vat? Hehehehehe, jeszcze nie widziałem żeby ktoś wchodził na Vat. Musi to być niesamowite przeżycie .... -:) tak opłaca się ,poradź się jeszcze księgowej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal1991 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 ok dzieki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 5 Maja 2012 Nie wiem czy się opłaca czy nie ale ja wszedłem i się zapewne o tym przekonam.Jak na razie remonty więc zwrot, a co dalej??Wiem że z hodowli ogólnie dokładka.Ale ja podchodzę do tego tak:lepiej zarobić z rzutu na czysto z 30 k PLN i zapłacić VAT Albo nie zarobić nic i dostać zwrot na przeżycie bo tak ogólnie to wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrekg 0 Napisano 22 Maja 2012 Witam jako nowy uzytkownik forum chce sie przywitac. Mam tez pytanie a mianowicie czy ktos z forumowiczow budowal kurnik na palach i jak to wyglada.co ile przy lawach fundamentowych mozna dawac strzemiona do zbrojenia pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daru35 0 Napisano 31 Maja 2012 Wynajmę tanio kurnik 1200m2 w pełni wyposażony do produkcji brojlera lub odchówki nowe linie paszowe i wodne, nowy silos 18t. zaplecze socjalne w pełni wyposażone obok kurnika . okolice Buska zdroju woj Świętokrzyskie .tel 663-950-192.Darek.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suzej 0 Napisano 13 Czerwca 2012 Wynajmę tanio kurnik 1200m2 w pełni wyposażony do produkcji brojlera lub odchówki nowe linie paszowe i wodne, nowy silos 18t. zaplecze socjalne w pełni wyposażone obok kurnika . okolice Buska zdroju woj Świętokrzyskie .tel 663-950-192.Darek.Pozdrawiam A jaka orientacyjna cena? Fotki można też tu wkleić żeby się zorientować.___dobra strona z taniutkimi kredytami http://tanikredytgotowkowy.com.pl/ <- tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chwedo5 0 Napisano 5 Lipca 2012 WitamMógłby mi ktoś polecic firme lub konkretna osobe ktora by wykonala konstrukcje stalowa na dach, bo przymierzam sie ze zmiana dachu z drewnianego na metalowy. Jak ktoś budował i ma do polecenia taka osobe to bym prosil o kontakt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 6 Lipca 2012 Witam jako nowy uzytkownik forum chce sie przywitac. Mam tez pytanie a mianowicie czy ktos z forumowiczow budowal kurnik na palach i jak to wyglada.co ile przy lawach fundamentowych mozna dawac strzemiona do zbrojenia pozdrawiam Oj stary jak masz taki grunt to radzę zrobić porządne badania i projekt. Ja osobiście mam kurnik postawiony na starorzeczu i się zapadł z 30cm Więc nie rób tego na ślepo bo nie wiesz co jest w gruncie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PASIKONIK1 0 Napisano 7 Lipca 2012 podaj jaki masz szeroki kurnik i kiedy chcesz wymienic ten dach? oraz gzie posiadasz ten budynek? Moze będe Ci mógł cos ciekawego zproponowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chwedo5 0 Napisano 8 Lipca 2012 Kurnik ma dokladnie 16,48 metra w osi sciany. kurnik jest w woj mazowieckim 20 km za Siedlcami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł.m. 0 Napisano 16 Lipca 2012 Niskie stawki ubezpieczeń ferm drobiu... PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE UBEZPIECZEŃ BUDYNKÓW NIEPALNYCH,PRZY PŁATNOŚCI JEDNORAZOWEJ :suma ubezp./składka-200 000/320....300 000/480...400 000/650...500 000/810...600 000/970....700 000/1100..800 000/1290........i.t.d. Przy większej sumie ubezpieczenia ,lub liczbie ferm -dodatkowe zniżki !!! ZADZWOŃ LUB NAPISZ - zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne.WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!!!UBEZPIECZAMY WYPOSAŻENIE W KURNIKACH !!!!TEREN CAŁY KRAJ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 10 Października 2012 A jak teraz robi się posadzki ? Obecnie mam posadowioną poniżej gruntu. Czy to ma jakiś wpływ na mikroklimat na hali ? W zasadzie nie mam problemów z letnimi upałami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca broilerow 0 Napisano 11 Października 2012 A jak teraz robi się posadzki ? Obecnie mam posadowioną poniżej gruntu. Czy to ma jakiś wpływ na mikroklimat na hali ? W zasadzie nie mam problemów z letnimi upałami. mysle ze jesienia i zimą ciągnie przez posadzke wilgoc chyba ze masz super zaizolowana teraz raczej robi sie posadzke ponad poziomem ziemi i dobrze zaizolowana warstwa papy lub foliii no i najlepiej byloby ja wszlifowac na gladko zeby nie bylo takich problemow jak ja mam ze skrobaniem hali po rzucie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 12 Października 2012 Miałem na tej hali nioski w klatkach i wilgoć raczej mi nie przeszkadzała, ale teraz muszę ją wyremontować i będą kury na ściółce więc chyba podniosę jak ma wilgoć wchodzić. Orientuje się ktoś jaka jest procedura odbudowy zawalonej hali? Najpierw zawalił się dach pod śniegiem ze 3 lata temu. Teraz musiałem rozebrać ściany, bo pustak żużlowy szlag trafił w zasadzie same się poprzewracały. Muszę jakieś pozwolenia na budowę załatwiać, albo zgłoszenie, żeby postawić na starym fundamencie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 9 Listopada 2012 Witam znajde tu życzliwego hodowce gęsi który podpowie mi conieco o tej hodowli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel 7791 0 Napisano 20 Listopada 2012 Miałem na tej hali nioski w klatkach i wilgoć raczej mi nie przeszkadzała, ale teraz muszę ją wyremontować i będą kury na ściółce więc chyba podniosę jak ma wilgoć wchodzić. Orientuje się ktoś jaka jest procedura odbudowy zawalonej hali? Najpierw zawalił się dach pod śniegiem ze 3 lata temu. Teraz musiałem rozebrać ściany, bo pustak żużlowy szlag trafił w zasadzie same się poprzewracały. Muszę jakieś pozwolenia na budowę załatwiać, albo zgłoszenie, żeby postawić na starym fundamencie ? Jakbym ja miał taką sytuację to bym to odtworzył po cichu no chyba że masz niewdzięcznych sąsiadów to raczej zrób projekt, weź firmę i z głowy.Oczywiście będziesz musiał zrobić badanie wytrzymałości starego fundamentu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 21 Listopada 2012 SPRZEDAM--- 4 NITKI PASZOWE 95M, 5 NITEK POIDŁA KROPELKOWE 95M ,POPRZRCZKA-fLEX, WENTYLATORY DACHOWE 8SZT ZE STEROWNIKIEM, 2 SZCZYTOWE 1,5X1,5, FIRMY BID DUTCHMAN, 2 SILOSY 10TONOWE , AGREGAT PRADOTWORCZY 21KW----- 788 785 348 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł.m. 0 Napisano 26 Listopada 2012 NISKIE STAWKI UBEZPIECZEŃ FERM DROBIU !!!! UBEZPIECZENIE DOMÓW I BUDYNKÓW ROLNYCH!!UBEZPIECZENIE W POLISIE BIZNESOWEJ I ROLNEJ !!!!DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ.ZADZWOŃ LUB NAPISZ-- zibi26a@wp.pl..605 900 969 lub 713166857. ZAKRES :pożar,uderzenie pioruna,eksplozja,implozja,uderzenie lub upadek statku powietrznego,terroryzm,dym i sadza,uderzenie pojazdu mechanicznego,fala dźwiękowa,silny wiatr i grad,żywioły,zalanie i pękanie mrozowe.SĄ DOSTĘPNE INNE MODUŁY JAK-np. przepięcie,stłuczenie szyb i inne. WYSTAWIAMY CESJE BANKOWE POD KREDYT!!!UBEZPIECZAMY WYPOSAŻENIE W KURNIKACH !!!!TEREN CAŁY KRAJ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medox 3 Napisano 26 Listopada 2012 wyp.ierdlaj naganiaczu ,na każdym wątku będziesz te pierdoły wklejał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bruszetta 0 Napisano 26 Listopada 2012 Medox no co ty irytacja? przecież ot coś w twoim stylu z tą różnicą że twoja powtarzalność jest dużo większa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafall8888 0 Napisano 8 Grudnia 2012 Dzięki Daniel za odpowiedź. Fundament raczej wzmocnię jakoś i podniosę ponad grunt i teren też dam wyżej, bo kiedyś chyba za płytko te fundamenty robili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach