hodowca100 0 Napisano 20 Stycznia 2013 UWAGA-UWAGA-UWAGA,koimpletne wyposazenoe kurnika,5 lini pijenia, 4 linie karnienia,94m, flex 23m na 2 silosy, wentylacja dachowa 8szxt,3 szczytowe,ze sterowaniem, agregat 21kw nie drogo,do konca stycznia tylko 38 000zł---788 785 348 robert--pomorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy91 0 Napisano 11 Lutego 2013 Witam. Jestem tu nowy.. Czy znajdzie się ktoś tak miły i opowie mi coś na temat hodowli kury mięsnej? Byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio 0 Napisano 11 Lutego 2013 cichy zapytaj hodowcy on ci napewno powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrekg 0 Napisano 21 Lutego 2013 jezeli podbitka dachu to z kingspanu 1metr kwadratowy to koszt na teraz ok.58 zl brutto pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawell3131 0 Napisano 21 Lutego 2013 Witaj !!!! Powiem tak. Jesli chcesz miec efekt wizualny to mozesz miec rektikera i inne ale naj naj to styropian i natrysk i wtedy zero mostkow termicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawell3131 0 Napisano 21 Lutego 2013 Witaj !!!! Powiem tak. Jesli chcesz miec efekt wizualny to mozesz miec rektikera i inne ale naj naj to styropian i natrysk i wtedy zero mostkow termicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 22 Lutego 2013 CICHY---dokonaj u mnie zakupu sprzetu i przy kawie ci wszystko opowiem i bedziesz wiedzial jak hodowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrekg 0 Napisano 2 Marca 2013 Mostków może nie bedzie ale jak to umyc styropian plus natrysk bo ja nie bardzo to widze poza tym nie chodzi tylko o efekt wizualny tylkotez okoszt szybkosc montazu u latwosc zmywania. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PASIKONIK1 0 Napisano 8 Marca 2013 Twardą piankę myjesz zwyczajnie myjką, co w tym trudnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4pol 0 Napisano 9 Marca 2013 Witam Włączę się do dyskusji a może i coś poradzę , piankę na styropian jak najbardziej- myjemy dysza rotacyjna na niedużym ciśnieniu lub płaską, i piana będzie miała wtedy długa żywotność i wygląd:)Chociaż spotkałem się przy starych dachach ocieplonych od dołu styropianem-sufit(płaskie dachy) że myszy porobiły sobie w nich tunele pomiędzy pianą a sufitem w styropianie. Wygląd dużo zależy od styropianu raz czy jest czysty dwa czy nie ma w nim wilgoci. Jeżeli jest to stary kurnik proponuje umyć po rzucie i posuszyć przez ok tydzień, najlepiej taką robotę robić w lato, płyty .... fajna sprawa jeżeli wymyślą jak je połączyć bo taśma czy profile nie zdają relacji w zimę ucieka ciepło albo przy ścianach albo na łączeniach i tak po nawet roku przyjeżdżamy i zapryskujemy szczeliny od góry jeżeli jest taka możliwość jeżeli nie od spodu ale tracimy estetykę która stała się dość ważna od ok 2 lat. Jeżeli ma być to nowy kurnik lub nowy dach to polecam metodę budowy która jest dość popularna w okolicach Augustowa. Estetyczna i trwała, mianowicie na podbitkę/sufit kurnika dajemy blachę trapez 18mm, na to pianę od góry od samej ściany wygląda to mniej więcej tak:https://plus.google.com/photos/116382268843040773812/albums/5800402501176905905Broń bożę sypać tam granulat celulozy-yyy!!!!!Piany nie można natryskiwać na W_A_P_N_O. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
byczo 0 Napisano 9 Marca 2013 od góry blachy też sypiesz twardą pianę? nie lepiej otwartokomórkową? grubiej i chyba trochę taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daru35 0 Napisano 15 Marca 2013 Witam mam do sprzedania silos 18T firmy MICHAŁ silos nowy raz używany linie pojenia {MISECZKA INDO} z firmy indor 3x po 54 metry kompletne + dodatkowa gałązka z dozownikami. Posiadam też 2 linie paszowe rynienkowe z łancuchem kompletne i sprawne 2x kosz zasypowy. woj Świętokrzyskie tel 663-950-192 Darek.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4pol 0 Napisano 20 Marca 2013 Gdzie pianę otwarto-komórkową na górę, raz ze podczas mycia odlepi się od płyty, dwa klasa palności, trzy słabe właściwości izolacyjne lam 0,034 lub gorsze , cztery zbiera się syf i będzie z czasem ja zgniatać nasiąknie wodą i pozamiatane jak gąbka. Cieknący komin, nieizolowany komin, a to się skropli bo zła wentylacja przestrzeni, a to przy łączeniu ściany z dachem się skropli. Dodam ze w niektórych krajach UE jest ona zakazana:0 Ja będziesz mył taka płytę od spodu a będą dziury od farmerek to będzie ja normalnie wgniatać:) To tylko niektóre niuanse które mogą wystąpić. Poza tym o szczelności można zapomnieć. Pian ta była robiona z przeznaczeniem jako izolacja akustyczna a po drodze dołożyli właściwości izolacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pool 0 Napisano 20 Marca 2013 7 lat temu na sufit dałem blachę trap.alu-ocynk folję i 30-35 cm.wiór drzewnych.Wyszło tanio, szybko i do dziś mogę to myć jak i czym chcę,sufit jest ciepły szczelny i nic go nie wpie....doli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4pol 0 Napisano 20 Marca 2013 Pool to masz jakaś wyjątkowa konstrukcje kurnika:) Ja widziałem 5letnią wełnę z 20 cm było 5cm tyle syfu na niej było (6 kurników obok siebie było) , z wiórów jak ty piszesz po 6 latach był pył pod Nowogardem Szczecińskim tak szczury/myszy czy inne gryzonie miały go przemielone, z celulozy widziałem papkę.W nowości 35 cm wiórów sypanych luzem odpowiadało 7 cm piany zamknięto-komórkowej. O szczelność nie będę się spierał może masz trapez - zakładki na sylikon łączone. Poza tym z tego co się orientuje słabo u ciebie z punktem rosy woda powinna się skraplać na foli w trocinach. Jak możesz wytworzyć podciśnienie to gratuluje konstrukcji kurnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pool 0 Napisano 20 Marca 2013 Nie wiem co widziałeś pod Nowogardem,ale moje wióry[nie trociny] wymieszane z wapnem wyglądają jak bym je rozsypał wczoraj.A warunki jakie mają moje kurczaki na hali mówią mi że i z punktem rosy jest chyba dobrze.Wiele miałem opcij na sufit i dziękuje Najwyrzszemu ze się nie wbiłem w te wasze cuda,bo raz że 4 razy droższe , a dwa że 5 razy mniej trwalsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4pol 0 Napisano 20 Marca 2013 Ciekawy jestem jak to wygląda z tym wapnem. Cuda to mamy w rządzie:) Cudem również bym nazwał wióry z wapnem jako izolacja, a jaki masz środek uniepalniający w wiórach? Poliuretan 5 razy mniej trwalsze hmm tu bym się spierał:) Piana przeżyje nie jeden kurnik.Droższe kwestia względna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daru35 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam mam do sprzedania silos 18T firmy MICHAŁ silos nowy raz używany linie pojenia {MISECZKA INDO} z firmy indor 3x po 54 metry kompletne + dodatkowa gałązka z dozownikami. Posiadam też 2 linie paszowe rynienkowe z łancuchem kompletne i sprawne 2x kosz zasypowy. woj Świętokrzyskie tel 663-950-192 Darek.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 14 Kwietnia 2013 SPRZEDAM--SPRZEDAM -KURNIK 1200M2, 5 LINI POJENIA, 4 LINIE KARMIENIA 95MB , FLEX 25MB POD 2 SILOSY , WENTYLACJA DACOWA 8 SZTUK PLUS 2 SZCZYTOWE ,STEROWANE KOMPUTEREM,WŁASNA STUDNIA PLUS WODOCIAG, ,FIRMY BID DUTCHMANN, DOM 220M2 TYPU BUNGALOF ,WYSOKI STANDARD, DOBRY DOJAZD ,POMORZE---OKOLICE SLUPSKA ---CENA DO NEGOCIACJI--ROBERT 788 785 348 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hodowca100 0 Napisano 14 Kwietnia 2013 UWAGA------ALBO SPRZEDAM TYLKO SPRZET ---40 000 ZŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ocieplenie 0 Napisano 15 Kwietnia 2013 - Zabezpiecza konstrukcję przed zanieczyszczeniem;- Ociepla;- Jest trwałe (można zmywać pod ciśnieniem);- Optymalizuje wentylację (gładkie);- Nie koroduje i nie utlenia się;- Jest lekkie;- Jest tańsze od płyty warstwowej;- Nie boi się wilgocitelefon: 607 393 459 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daru35 0 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam mam do sprzedania silos 18T firmy MICHAŁ silos nowy raz używany i Posiadam też 2 linie paszowe rynienkowe z łancuchem kompletne i sprawne 2x kosz zasypowy. woj Świętokrzyskie tel 663-950-192 Darek.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcaruś 0 Napisano 28 Maja 2013 Mam do sprzedania maszynę pakująca Moba Repacker z 1984 r. stan bardzo dobry, średnia wydajność 18.000 jaj/h.Maszyna w ciągłej eksploatacji, regularnie serwisowana.Zainteresowanych proszę o telefon: 692 421 639.Zapewniam transport i montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VencoPol 0 Napisano 25 Czerwca 2013 Szanowni Państwo, Vencomatic Polska jako jedyny oficjalny przedstawiciel wszystkich marek z grupy Venco Groep tj. Vencomatic, Prinzen oraz Agro Supply, ma zaszczyt zaprosić Państwa na dzień otwarty nowoczesnej fermy reprodukcyjnej, który odbędzie się w dniu 29.06.2013 (sobota) na Fermie Państwa Błażkiewicz w Bojanowie 30, gmina Radzanów. W czasie prezentacji zostanie przedstawiona nowoczesna ferma reprodukcyjna (4 budynki) wyposażona w gniazda Vencomatic Grando Nest wraz z automatyzowanym centralnym zbiorem jaj Vencobelt oraz pakowaczką jaj wylęgowych firmy Prinzen. Ponadto w trakcie trwania dni otwartych przewidziano drobny poczęstunek. Impreza odbędzie się w godzinach od 10:00 do 15:00 SERDECZNIE ZAPRASZAMY Prosimy o potwierdzenie przybycia poprzez numerem telefonu + 48 77 441 83 78Link do zaproszenia:http://www.vencomatic.pl/data/uploads/zaproszenie-na-dnii-otwarte.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pyrka ostrowska 0 Napisano 24 Lipca 2013 Sprzedam fermę drobiu - brojlery.Dwa kurniki, infrastruktura magazynowa i do wytwarzania paszy, grunt rolny z dopłatami.Dobra lokalizacja, samodzielny dojazd, działka przylega do drogi powiatowej o bardzo dobrej jakości.Ferma oddalona od innych zabudowań.Możliwość rozbudowy.Działka 4,8 ha, zabudowane 0.8 ha, pozostała powierzchnia pod uprawą.Położenie - powiat ostrowski, Lewków, droga powiatowa na Słaborowice. kontakt 601470363 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach