mirekmarian 0 Napisano 25 Października 2011 Mam roczny ciągnik i innego starego tym starym się nie przejmuję zmianę robię co dwa lata bo trochę potrzebuje dolewki ,w tym nowym według instrukcji co 300mtg a rocznie robię ok 150 mtg to by wyszło też co dwa lata ,czy jednak robić co roku bo ma turbinę a ta jest czuła na olej ,jak koledzy wy robicie w podobnej sytuacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 25 Października 2011 nic się nie stanie jak zmienisz co dwa lata ważny przebieg (wiadomo bez przesady olej też się starzeje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Października 2011 Masz wielosezonowy czy letnim? Letni po ostrej zimie może stracić swoje właściwości co w dłuższym okresie użytkowania może negatywnie wpłynąć na czas użytkowania maszyny( czyli wcześniej się zużyje). Koszt wymiany oleju +- 200zł + filtr 50. Może lepiej wymień a ten niecałkiem zużyty weź na dolewki do tego starszego ciągnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 3 Listopada 2011 stosować w miarę dobry olej, choćby TURDUS ( ja mam go we wszystkich sprzętach ) i dwa lata z pewnością pochodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 7 Listopada 2011 zalej mobilem delvac 15w 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach