Skocz do zawartości
jacek janczak

Jak działa rewers hydrauliczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem że nie wiem jak działa rewers hydrauliczny w ciągniku rolniczym nie mogę nic znale

wyobrażając sobie jak w ciągniku T25 .Jak Ktoś ma jakieś materiały lub strony niech wrzuci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Może przestudiuj to http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:3k1ycpKU0ekJ:www.infotransport.pl/admin/viewArticle.php%3Farticle_id%3D590%26sesClientID%3D0+budowa+przek%C5%82adni+hydraulicznej&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEEShUsHBoFVz-t7Urt8DIaRs_xA_jXlEaLnJja1hVqXt_P87ae6yeffRnOJDxi0oMdY6mzFvGNOBwguZ-JZ8NUKz0tm_xjt-esj06SpY8h7FoxQT3E7Nj3kT3KrDKT2OWf3R39zJU&sig=AHIEtbQEA-Waj3FWDYAVfWrGBcYeSFKdMg Nie wyjaśni,ale może pozwoli zrozumieć problem.Wpisz w przeglądarkę opcję:przekładnie hydrauliczne(z dowolnym "zlepkiem" słów które Cię interesują i coś tam się wyświetli.Osobiście konkretnego opisu nie natrafiłem,ale nie sądzę aby montaż tego systemu był ekonomicznie uzasadniony w T25.Ale jak znam życie to wszystko jest możliwe.Także pomyślności w dążeniu do celu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki tekmie trochę więcej zrozumiałem wiadomo że do rewersu hydraulicznego jest jeszcze jakiś sterownik i czujniki .Jeździłem ciągnikiem który, miał rewers hydrauliczny ale zmiana kierunku przy kierownicy była nastawiona do tyłu , ciągnik jechał do przodu a zmiana następowała dopiero jak sprzęgło wcisnął. W ciągniku NH 130M mozna było zmieniać bez sprzęgła cięgnik sam wyhamowywał silnik dopiero potem zmieniał kierunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi