Skocz do zawartości
damianos0010

Deutz-Fahr Agrotron K610 vs Deutz-Fahr Agrotron K610 ProfLin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jest to mój pierwszy post na forum wiec chciałbym na początku przywitać wszystkich serdeczne.

Stoję przed kupnem ciągnika Deutz Fahr i mam w związku z tym kilka pytań.

Na początku, tak jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć czym różnią się te dwie wersje ciągników "Deutz-Fahr Agrotron K610" i "Deutz-Fahr Agrotron K610 ProfLine". Czy opłaca się dołożyć ponad 40 000 - 50 000 zł do wersji ProfLine. Może ktoś z was posiada jeden z tych modeli i mógłby opisać powierzchownie jakie posiada opcje oraz funkcje które w codziennym użytkowaniu ułatwiają i uprzyjemniają pracę. Kolejne pytanie jest takie jakie systemy, opcję oraz funkcję powinien mieć a co kompletnie się nie przydaje i jest tylko dodatkiem obciążającym kieszeń. Ze swojej strony dodam stronę którą udało mi się znaleźć i na której jest opis podstawowej wersji Agrotron K.

http://www.agro-plus.com.pl/deutz-fahr/ciagniki/agrotron-k

Dziękuję wszystkim za wszelkie udzielone informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie wiem do czego ma być twój sprzęt ale ogólnie nie jest on do cięższych prac pomimo sześcio cylindrowego silnika o mocy chyba ok 125 km ma małą mase i tylko trzy biegi pod obciążeniem....

A jeśli chodzi o profiline to masz dzwignie- dzojstik z podłokietnikiem ....

dzojstik ma sterowane przyciskami dwa wyjścia hydrauliczne kierunek jazdy półbiegi i podnośnik

podłokietnik po otwarciu możemy ustawiać przepływ oleju na każde wyjście oraz czas

oprócz tego profi ma programowanie funkcji że jednym naciśnięciem odchaczy wał podniesie pług obróci zmieni kierunek jazdy półbieg opuści pług itd...

ogólnie to seria k ma 4 biegi i 3 półbiegi uważam że to dobre do średniego traktora...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi