Skocz do zawartości
dybek140

Problemy z dzikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Widzę, że na forum już dawno nie było mowy o tym jak zabezpieczyć się przed szkodami spowodowanymi przez dziki, jelenie, sarny itp. Myślę, że warto pomyśleć o tym już teraz bo potem może być już za późno. Podawajcie swoje doświadczenia i skuteczne metody. Ja osobiście podaje takie coś. http://rolnictwobeztajemnic.blogspot.com/ . Myślę, że się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierz mi przerabiałem wszystko z armatką włącznie i na drugi sezon to ona już niewiele zdziała . Jedyna szansa to dobra koło łowieckie na terenie mojej wsi i kilku okolicznych w zeszłym roku odstrzelili ponad 100 dziczków a w tym roku nawet pastucha nie podpinałem a szkody prawie żadne w kukurydzy na ziarno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że jesteś z Nidzicy.. ja jestem z okolic Janowa. Powinieneś wiedzieć gdzie to. Należymy do innego związku niż Wy i u nas te darmozjady nic nie robią zupełnie. Armatka była pierwszy rok zobaczymy jak w kolejnym sezonie się sprawdzi. planuje dokupić następną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dybek jednego roku jak było dużo dzików to na bizonie zawsze jakiś myśliwy był z giwerą i strach było że będzie tak jak na zdjęciu niżej ale chłopaki nie są złe polowanie było że hej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi