28kolo197 0 Napisano 8 Listopada 2011 Wymieniłem tarcze w WOM, pompę wspomagającą i pompę w skrzyni pośredniej. Bez obciążenia wom się kreci czy dźwignia ta przy kierownicy jest włączona czy tez nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Listopada 2011 Odpowietrz układ odkręcając 2 rurki wchodzące do tylnego mostu z prawej strony wałka wom. Odkręć je podłóż wiadro włącz wom i po gazie aż nie zacznie mocno lać olejem. Może pomoże bo u sąsiada pomogło dziwne ale prawdziwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 2 Stycznia 2012 Odkręciłem z tyłu te rurki olej ciekł ale to nie pomogło. słychać normalnie jak pompa głośno chodzi. Słyszałem że może być uszkodzony rozdzielacz. ale nie wiem który bo z tyłu podnośnik mi chodzi i wyjścia chydrałliczne również. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 2 Stycznia 2012 Olej ciekł czy mocno się lał. Musi się lać pod ciśnieniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 2 Stycznia 2012 Odkreśliwszy garnom pokrywę skrzyni tam znajduj om się dwa rozdzielacze jeden jest od wzmacniacza drugi od WOM .Pierw zobacz te o ringi w obudowie skrzyni sum z przodu jak kolumna takie duperele a pot rafiom zaskoczyć pekanom lub parciejąc. Sprawdz jeszcze regulacje ciegna włanczajocego może nie roztwiera dobrze zaworu rozdzielacz ,a man dzety w dobrze załorzyłeś w sprzęgle WOM . Coś mi nie gra z twoim remontem tyle rozkrencania i wymian czenści Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boria30 0 Napisano 3 Stycznia 2012 Sory,że się wtrącę ale z jakiego Ty kraju pochodzisz kolego?!!!!bo to nie jest napisane po polsku!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Stycznia 2012 Raczej to slang mechanika maszyn rolniczych chociaż takowych znam i potrafię zrozumieć. A tu ciężko "man dzety".Na moje ma zapowietrzony układ sąsiad miał podobnie jak mu rypła ryrka i poszedł cały olej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 3 Stycznia 2012 Olej się lał mocno pod ciśnieniem ale jak pamientam to tylko jedną rurką. Sprawdzając przy wozie asenizacyjnym naciągnełem tylko około 50% i WOM się prawie zatrzymał. Więc spróbowałem pokręcoć pokrętłem blokady hydrałlicznej wom się zatrzymał, pokręciłem w drugą stronę pokręcił się troszke szybciej. Ale nadal bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 3 Stycznia 2012 Koledzy pisałem według słownika w komputerze on tak pir...d . Zobaczyć w katalogu jak nazywają sie prawidłowo uszczelniacze WOM a dopiero sie modrzyjćie .Kolego 28kolo197 nie wsadziłeś origu uszczelniającego w kanał z dziurkom od powrotu zaślepiłeś origiem i olej nie odpływa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 3 Stycznia 2012 piszac o pompie w skrzyni posredniej masz na mysli mikro pompe,bo tam tych pomp to jest,ta wspomagajaca to jest od podnosnika wiec niema nic wspulnego z womem,tarcze nowe a pierscienie uszczelniajace tez wymieniles czy tylko tarcze i czesc?no zgadza sie jak jedna idzie olej to 2 nie bedzie dopiero jak przelaczysz dzwignie bedzie lecial druga tak to tam dziala.masz przedni naped? jesli tak i dziala to pompa jest ok wiec zostaje rozdzielacz lub uszczelnienia w przystawce no tam gdze tarczki zmieniales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 3 Stycznia 2012 no to kolego jacku wyjales mi z ust z tym oringiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 29 Marca 2012 Ponownie prosze o pomoc. Broblemu nadal nie rozwiązałem i postanowiłem na nowo poskładać WOM, może źle były poskładane tarczki albo żle założone Oo-ringi? Prosze o opisanie jak mają być ułożone tarczki. Dołańczam pare zdjęć.Postaram się opisać jak miałem poskładany wom. Zaczynając od Pierścienia zegiera,tarczka stalowa gruba,tarczka stalowa z blokadą obrotu x2, tarczka prążkowana na przemian z tarczką stalową z blokadą obrotu,tarczka prążkowana i tarcza stalowa cięka i ostatnia tarcza stalowa z rantem. (patrz zd.2). O-rinki miałem założone tak, patrząc od zewnętrznej flanszy, O-ring,rowek z dziórką,oring,rowek z dziórką, o-ring i potem to już tarczki.A gdzie jest ten rozdzielacz pod poktywą tak dzie te rurki wchodzą od góry (patrz zd 5).Rrurka ta krotrza patrz (zd.5) to dolna patrz zd 4. Zdjęcia moge przesłać e-mailem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 29 Marca 2012 Z chęcią dodał bym zdjęcie ale nie darady. Więć prześle kto będzie chciał pomóc e-mailem.[/url][/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SSaPeRR* 0 Napisano 29 Marca 2012 Może to pomooże: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8476f4c56af7aa63.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 29 Marca 2012 U mnie troche jest inaczej jak w katalogu. między 4 a 5 jest pierścień podobnej grubości jak 9 ale wygląda identycznie. A oringi nie są pokazane dokładnie w którym rowku mają być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 29 Marca 2012 Z chęcią dodał bym zdjęcie ale nie darady. Więć prześle kto będzie chciał pomóc e-mailem.[/url][/code] Witam.Nie pomogę względem sprzęgła,ale odniosę się względem umieszczania zdjęć. Nie wiem jak to robiłeś.ale bezpośrednio z komputera zdjęcia nie umieścisz na forum. Jeżeli już jesteśmy przy Fotosiku to na tej stronie http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1 klikasz dodaj zdjęcie a niżej w szarym polu wybierasz wybierz zdjęcie które umieszczasz na hostingu a otrzymany link wklejasz tu na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
28kolo197 0 Napisano 2 Czerwca 2013 WYMIENIŁEM CAŁY WOM NA NOWY I WSZYSKTKO JEST JUŻ OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach