kserkses 0 Napisano 28 Grudnia 2007 u mnie WOM zależny jest niesprawny A może ktoś ukradł Tobie koła w skrzyni?Pewnie, musiał się narobić, by właściciel nie zauważył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 28 Grudnia 2007 u mnie WOM zależny jest niesprawny A może ktoś ukradł Tobie koła w skrzyni?Pewnie, musiał się narobić, by właściciel nie zauważył Narobić jak narobić ..... , ale ten ktoś musiał być naprawdę szybki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monk 0 Napisano 28 Grudnia 2007 No nie wiem całkiem możliwe ale ja bym sie nie pierdzielił z jednym kołem ze skrzyni biegów tylko brałbym cały ciagnik [/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymekroztoka 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Wysłany: Pią Gru 28 22:22 GMT 2007 Temat postu: głowica -------------------------------------------------------------------------------- witam wszystkich , wymieniłem uszczelke pod głowica i z jednej strony lekko jest mokra od strony pompy wtryskowej widać delikatne bańki powietrza czy wymienić ją na nową czy zrobić z 50mh i ją dokręcić a może została założona lewą stroną czy ją poluzować i jeszcze raz dokręcić . a w nowym roku życze wszystkim udanych napraw i remontów pozdrawiam serdecznie szymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 29 Grudnia 2007 Wysłany: Pią Gru 28 22:22 GMT 2007 Temat postu: głowica -------------------------------------------------------------------------------- witam wszystkich , wymieniłem uszczelke pod głowica i z jednej strony lekko jest mokra od strony pompy wtryskowej widać delikatne bańki powietrza czy wymienić ją na nową czy zrobić z 50mh i ją dokręcić a może została założona lewą stroną czy ją poluzować i jeszcze raz dokręcić . a w nowym roku życze wszystkim udanych napraw i remontów pozdrawiam serdecznie szymek Tylko dokręcić ! Pamiętaj o kolejności dociągania nakrętek na szpilkach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 29 Grudnia 2007 ostatnio wymieniałem olej w skrzyni bo wczesniejszy był juz zuzyty i dolałem do niego ok litra przepału bo brakowało mi do podnoszenia wideł z tura i wtety zaczoł mi sie olej burzyc wiec go wymieniłem i wyczysciłem skrzynie ropą i wlałem hipol 6, 25 litrów ale niestety nadal mi sie burzy i w tłoki do tura pompowane jest praktycznie same powietrze co moze być tego przyczyna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 30 Grudnia 2007 może masz filtr przytkany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 30 Grudnia 2007 ostatnio wymieniałem olej w skrzyni bo wczesniejszy był juz zuzyty i dolałem do niego ok litra przepału bo brakowało mi do podnoszenia wideł z tura i wtety zaczoł mi sie olej burzyc wiec go wymieniłem i wyczysciłem skrzynie ropą i wlałem hipol 6, 25 litrów ale niestety nadal mi sie burzy i w tłoki do tura pompowane jest praktycznie same powietrze co moze być tego przyczyna?? Sprawdź filtr oleju , możliwe że jest rzeczywiście przytkany. Coś mi się zdaję że mocno narozrabiałeś dolewając przepracowany olej. Obyś teraz nie musiał rozbierać całej hydrauliki i wszystkiego myć i czyścić. Nie wszystkie gatunki olejów są mieszalne ze sobą , a takie pienienie jest charakterystycznym objawem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borowiecpiotr 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Jaka jest różnica wału korbowego w modelach c-328 i c-330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 30 Grudnia 2007 nigdy przenigdy nie powinno się lać oleju napędowego do skrzyni biegów ani do silnika w celu twz. przepłukania ,kto ci podsunoł ten pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Jaka jest różnica wału korbowego w modelach c-328 i c-330 Różnicy nie ma żadnej Wał z silnika C-330 idealnie pasuje do silnika C328 , różnica jest tylko w panewkach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 30 Grudnia 2007 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 30 Grudnia 2007 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Nalej sobie dobrej jakości oleju do silnika czy skrzyni i nie kombinuj , bo jak sobie silnik wypłuczesz to remont na bank . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 30 Grudnia 2007 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Czy zakładał ktoś do C -328 rozrusznik z przekładnią planetarną ? Jeśli tak to jaki symbol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 31 Grudnia 2007 filtr jest dobry bo wykreciłem go i nadal sie zapowietrza bede musiał jeszcze sprawdzic simering i zobaczymy czy pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 31 Grudnia 2007 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza najlepiej spuść olej i przepłucz silnik naftąmi to pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 31 Grudnia 2007 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza najlepiej spuść olej i przepłucz silnik naftąmi to pomaga Nafta Ci pomaga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel z 0 Napisano 1 Stycznia 2008 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza najlepiej spuść olej i przepłucz silnik naftąmi to pomaga Nafta Ci pomaga ?są specjalne preparaty wlewa się je na stary olej , rozgrzewa go i spuszcza.na 20 litrów oleju to jakoeś 30 - 40 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel z 0 Napisano 1 Stycznia 2008 A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz? Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza najlepiej spuść olej i przepłucz silnik naftąmi to pomaga Nafta Ci pomaga ?są specjalne preparaty wlewa się je na stary olej , rozgrzewa go i spuszcza.na 20 litrów oleju to jakieś 30 - 40 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 1 Stycznia 2008 A mmie się wydawało że chodzi o płukanie skrzyni biegów??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzyku123456 0 Napisano 9 Stycznia 2008 Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie:Jakie oznaczenia są napisane na pasku klinowym w C-330?I nie pytajcie dlaczego pytam :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 10 Stycznia 2008 farmer na 102 - mam dokładnie ten sam problem, układ jest cholernie zapowietrzony, i tur i podnośnik, miałem zamiar wymienić olej [jest zabrudzony i jakby rozwarstwiony, filtr miałem pęknięty] ale skoro to nie pomaga to chyba wpierw zajrze do pompy. Musi gdzieś zasysać bo z pienienia chyba aż tak by sie nie zapowietrzył. Ja chyba zasyfiłem olej przez pożyczane przyczepy ale to było 2 lata temu a zapowietrzył sie we wrześniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 11 Stycznia 2008 ile oleju wchodzi w skrzynie 330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 11 Stycznia 2008 farmer na 102 - mam dokładnie ten sam problem, układ jest cholernie zapowietrzony, i tur i podnośnik, miałem zamiar wymienić olej [jest zabrudzony i jakby rozwarstwiony, filtr miałem pęknięty] ale skoro to nie pomaga to chyba wpierw zajrze do pompy. Musi gdzieś zasysać bo z pienienia chyba aż tak by sie nie zapowietrzył. Ja chyba zasyfiłem olej przez pożyczane przyczepy ale to było 2 lata temu a zapowietrzył sie we wrześniu) u mnie podnosnik pracuje normalnie tylko tur jest zapowietrzon, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach