Skocz do zawartości
Gość Piotr de 330

Wszystko o Ursus C-330

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie WOM zależny jest niesprawny

A może ktoś ukradł Tobie koła w skrzyni?

Pewnie, musiał się narobić, by właściciel nie zauważył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
u mnie WOM zależny jest niesprawny

A może ktoś ukradł Tobie koła w skrzyni?

Pewnie, musiał się narobić, by właściciel nie zauważył
Narobić jak narobić ..... , ale ten ktoś musiał być naprawdę szybki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem całkiem możliwe ale ja bym sie nie pierdzielił z jednym kołem ze skrzyni biegów tylko brałbym cały ciagnik

[/code]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłany: Pią Gru 28 22:22 GMT 2007 Temat postu: głowica

--------------------------------------------------------------------------------

witam wszystkich , wymieniłem uszczelke pod głowica i z jednej strony lekko jest mokra od strony pompy wtryskowej widać delikatne bańki powietrza czy wymienić ją na nową czy zrobić z 50mh i ją dokręcić a może została założona lewą stroną czy ją poluzować i jeszcze raz dokręcić . a w nowym roku życze wszystkim udanych napraw i remontów pozdrawiam serdecznie szymek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wysłany: Pią Gru 28 22:22 GMT 2007 Temat postu: głowica

--------------------------------------------------------------------------------

witam wszystkich , wymieniłem uszczelke pod głowica i z jednej strony lekko jest mokra od strony pompy wtryskowej widać delikatne bańki powietrza czy wymienić ją na nową czy zrobić z 50mh i ją dokręcić a może została założona lewą stroną czy ją poluzować i jeszcze raz dokręcić . a w nowym roku życze wszystkim udanych napraw i remontów pozdrawiam serdecznie szymek

Tylko dokręcić ! Pamiętaj o kolejności dociągania nakrętek na szpilkach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio wymieniałem olej w skrzyni bo wczesniejszy był juz zuzyty i dolałem do niego ok litra przepału bo brakowało mi do podnoszenia wideł z tura i wtety zaczoł mi sie olej burzyc wiec go wymieniłem i wyczysciłem skrzynie ropą i wlałem hipol 6, 25 litrów ale niestety nadal mi sie burzy i w tłoki do tura pompowane jest praktycznie same powietrze co moze być tego przyczyna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ostatnio wymieniałem olej w skrzyni bo wczesniejszy był juz zuzyty i dolałem do niego ok litra przepału bo brakowało mi do podnoszenia wideł z tura i wtety zaczoł mi sie olej burzyc wiec go wymieniłem i wyczysciłem skrzynie ropą i wlałem hipol 6, 25 litrów ale niestety nadal mi sie burzy i w tłoki do tura pompowane jest praktycznie same powietrze co moze być tego przyczyna??
Sprawdź filtr oleju , możliwe że jest rzeczywiście przytkany. Coś mi się zdaję że mocno narozrabiałeś dolewając przepracowany olej. Obyś teraz nie musiał rozbierać całej hydrauliki i wszystkiego myć i czyścić. Nie wszystkie gatunki olejów są mieszalne ze sobą , a takie pienienie jest charakterystycznym objawem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy przenigdy nie powinno się lać oleju napędowego do skrzyni biegów ani do silnika w celu twz. przepłukania ,kto ci podsunoł ten pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaka jest różnica wału korbowego w modelach c-328 i c-330
Różnicy nie ma żadnej Wał z silnika C-330 idealnie pasuje do silnika C328 , różnica jest tylko w panewkach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak w ogóle są jakieś płyny do płukania silnika czy skrzyni ,oczywiście od wewnątrz?
Nalej sobie dobrej jakości oleju do silnika czy skrzyni i nie kombinuj , bo jak sobie silnik wypłuczesz to remont na bank .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do płukania skrzyni można użyć oleju hydraulicznego bo on się miesza z wszystkimi oleiami przekładniowymi, ale coś mi się wydaje że mógł iść simering na pompie i sie układ zapowietrza

najlepiej spuść olej i przepłucz silnik naftą

mi to pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to pomaga

Nafta Ci pomaga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to pomaga

Nafta Ci pomaga ?

są specjalne preparaty wlewa się je na stary olej , rozgrzewa go i spuszcza.

na 20 litrów oleju to jakoeś 30 - 40 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to pomaga

Nafta Ci pomaga ?

są specjalne preparaty wlewa się je na stary olej , rozgrzewa go i spuszcza.

na 20 litrów oleju to jakieś 30 - 40 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie:

Jakie oznaczenia są napisane na pasku klinowym w C-330?

I nie pytajcie dlaczego pytam :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

farmer na 102 -

mam dokładnie ten sam problem, układ jest cholernie zapowietrzony, i tur i podnośnik, miałem zamiar wymienić olej [jest zabrudzony i jakby rozwarstwiony, filtr miałem pęknięty] ale skoro to nie pomaga to chyba wpierw zajrze do pompy. Musi gdzieś zasysać bo z pienienia chyba aż tak by sie nie zapowietrzył. Ja chyba zasyfiłem olej przez pożyczane przyczepy ale to było 2 lata temu a zapowietrzył sie we wrześniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
farmer na 102 -

mam dokładnie ten sam problem, układ jest cholernie zapowietrzony, i tur i podnośnik, miałem zamiar wymienić olej [jest zabrudzony i jakby rozwarstwiony, filtr miałem pęknięty] ale skoro to nie pomaga to chyba wpierw zajrze do pompy. Musi gdzieś zasysać bo z pienienia chyba aż tak by sie nie zapowietrzył. Ja chyba zasyfiłem olej przez pożyczane przyczepy ale to było 2 lata temu a zapowietrzył sie we wrześniu)

u mnie podnosnik pracuje normalnie tylko tur jest zapowietrzon,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi