BOOBU 0 Napisano 8 Lutego 2009 -Panowie tnie opony TYLNE obie prawe strony coś ktoś wie co z tymi oponami . za info. dzięki.?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 8 Lutego 2009 Ścina protektor po prawej stronie opony a lewa jest ok.tzn. a wygląd to tak że co drugi protektor tnie. I tak obie tylne.??????. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mc13 0 Napisano 9 Lutego 2009 Ścina protektor po prawej stronie opony a lewa jest ok.tzn. a wygląd to tak że co drugi protektor tnie. I tak obie tylne.??????.Ja tak miałem w JD.Przyczyną była włączona blokada tylnego mostu.Sprawdz czy ciągną oba koła na raz, czy jedno.Może dzwignia się zablokowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 9 Lutego 2009 Blokada działa prawidłowo , pierwsze opony też tak ścinało jak te teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 9 Lutego 2009 Po regeneracji pompy wtryskowej mój ciągnik jest słabszy... co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 9 Lutego 2009 Może sprawdz zbieżność kół tylnych. Moze cos krzywe jest, bo jeśli wyciera wewnętrzne strony opon to moze świadczyc o złej zbieżności. Ja bym jeszcze postawił jedną strone na lewarku i sprawdził czy koło sie lekko kreci, bo moze cos z mechanizmem różnicowym. Jak mielismy kiedys 330 to pierwszy komplet opon tez krzywo wycierało, a drugi juz normalnie, wiec przyczyna były prawdopodobnie opony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 9 Lutego 2009 Z moich obserwacji wynika że zwykłe opony 12,4X28 tak właśnie się zużywają a z radialnymi jest już wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki za info. chyba tak musi być.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 10 Lutego 2009 Potrzebuje kupić sprężynki do rozdzielacza na błotnik w C-330. Poniżej przedstawiam zeskanowaną stronę z katalogu części gdzie pokazana jest owa część (nr 22) jak widac na rysunku są dwie sztukihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6b0b5593659eeed.html a jej nazwa to: SPRĘŻYNA ZATRZASKOWA II (poniżej link z opisem i nr katalogowym)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a05363146f5336ed.html Sprężyna po wymontowaniu i rozpięciu wygląda tak: (w rozdzielaczu jak to widać na katalogu jest zapięta i tworzy pętlę)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29774ddf1db74234.html A jej wymiary to:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c974e9c6b2b85cf.html całość tej strony w katalogu wygląda tak:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/948ce28439254066.html Dodam, że nigdzie w żadnym sklepie z częściami do ciągników nie mogę dokupić tej części. Wszędzie występuje to jako całość czyli rozdzielacz za kwotę ok 600zł. bez tej sprężyny rozdzielacz staje się bezużyteczny ponieważ nie posiada blokad dźwigni sterującej. Czekam na jakieś podpowiedzi i sugestie. POMOCY!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 10 Lutego 2009 zobacz tu:http://www.sprez-mot.com.pl/sm2.phpAlbo tu, tutaj w katalogu są takie sprężyny ale długość się nie zgadzahttp://www.alcomex-sprezyny.pl/katalog.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 10 Lutego 2009 Dzięki wielkie za te linki. A co do wymiarów to mogą się nie zgadzać, bo nie była ona mierzona na żadnym sprzęcie warsztatowym tylko suwmiarką. A poza tym jest ona wypracowana i mogła ulec rościągnięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 11 Lutego 2009 sprawa załatwiona, udało mi się namierzyć firmę która produkuje rozdzielacze do C-330 i udało mi się załatwić te sprężyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 15 Lutego 2009 Po regeneracji pompy wtryskowej mój ciągnik jest słabszy... co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 15 Lutego 2009 Sprawdz czy dobrze masz ustawiony zapłon znaczy początek wtrysku, jak nie woziłeś razem z pompą wtryskiwaczy do sprawdzenia i ustawienia ciśnienia to radziłbym to sprawdzić, bo o prawidłowym odpowietrzeniu całego układu paliwowego i wymianie piltrów to juz nie wspomne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 16 Lutego 2009 Sprawdz czy dobrze masz ustawiony zapłon znaczy początek wtrysku, jak nie woziłeś razem z pompą wtryskiwaczy do sprawdzenia i ustawienia ciśnienia to radziłbym to sprawdzić, bo o prawidłowym odpowietrzeniu całego układu paliwowego i wymianie piltrów to juz nie wspomne... zapłon jest prawidłowo ustawiony wtryski tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 16 Lutego 2009 to jak tamto wszystko co wcześniej pisałem odpada to pozostają dwie rzeczy znaczy ten kto robił pompe mógł popełnic błąd i źle ją ustawić ale wg mnie to mało prawdopodobne ale wykluczyć nie mozna, dodatkowo przed remontem tej pompy mogłas ona miec bogatszą dawke ustawioną i wtedy był silniejszy niż teraz jak ustawił tak jak powinno być. A jak masz jeszcze słabszą kompresje to bedzie słabszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 16 Lutego 2009 to jak tamto wszystko co wcześniej pisałem odpada to pozostają dwie rzeczy znaczy ten kto robił pompe mógł popełnic błąd i źle ją ustawić ale wg mnie to mało prawdopodobne ale wykluczyć nie mozna, dodatkowo przed remontem tej pompy mogłas ona miec bogatszą dawke ustawioną i wtedy był silniejszy niż teraz jak ustawił tak jak powinno być. A jak masz jeszcze słabszą kompresje to bedzie słabszy a jak ustawic bogatsza mieszanke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 16 Lutego 2009 Bogatszą mieszanke ustawia się wykręcając wkręt który znajduje się z góry pompy tuż przy korku wlewu oleju taki pochylomy pod kontem 45 stopni powinien być on zaplombowany skoro pompa była regenerowana i wiesz zerwanie tej plomby równe jest z utratą gawarncji o ile jest tam plomba a jeżeli jej nie ma to możesz wykręcić ten wkręt o pół maksymalnie jeden obrót im więcej go wykręcisz tym więcej bedzie palił, ale jak ja regenerowałem swoją to koleś który mi to robił zaplombował wszystkie wkręty regulacyje i dał mi gwarancje na rok, ale wiesz ja mu przed założenie plomy na tym wkręcie powiedziałem aby lekko zwiększył dawke i jak dobrze pamietam wykręcił mi go o pół obrotu i jak narazie chodzi bardzo dobrze wkręca się w obroty i nie ma wirów w baku. Jak masz plombe na tym wkręcie i nie jesteś pewien czy pompa jest właściwie ustawiona to lepiej nie zrywać jej i bawić się samemu w ustawianie, a wyjąc ją i ponownie oddać do sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 17 Lutego 2009 Bogatszą mieszanke ustawia się wykręcając wkręt który znajduje się z góry pompy tuż przy korku wlewu oleju taki pochylomy pod kontem 45 stopni powinien być on zaplombowany skoro pompa była regenerowana i wiesz zerwanie tej plomby równe jest z utratą gawarncji o ile jest tam plomba a jeżeli jej nie ma to możesz wykręcić ten wkręt o pół maksymalnie jeden obrót im więcej go wykręcisz tym więcej bedzie palił, ale jak ja regenerowałem swoją to koleś który mi to robił zaplombował wszystkie wkręty regulacyje i dał mi gwarancje na rok, ale wiesz ja mu przed założenie plomy na tym wkręcie powiedziałem aby lekko zwiększył dawke i jak dobrze pamietam wykręcił mi go o pół obrotu i jak narazie chodzi bardzo dobrze wkręca się w obroty i nie ma wirów w baku. Jak masz plombe na tym wkręcie i nie jesteś pewien czy pompa jest właściwie ustawiona to lepiej nie zrywać jej i bawić się samemu w ustawianie, a wyjąc ją i ponownie oddać do sprawdzenia. ja mam pompe od ursusa c328 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 17 Lutego 2009 W pompach paliwowych ustawia się dawkę paliwa. Mieszankę paliwową to ustawia się w gaźnikach. W pompie paliwowej C328 ustawia się po przez przesuwanie włącznika dawki rozruchowej (to jest to przekręcanie z przodu pompy) należy popuścić śrubę M5 na klucz 8mm i najlepiej podważając czymś (np kluczem) przesunąć delikatnie do przodu około 0,5-1mm(najlepiej zaznaczyć wyjściowe położenie ). Do przodu zwiększ a do tyłu zmniejsza się dawka. Wkrętem który jest wkręcony od przodu w włącznik służy do regulacji dawki rozruchowej wykręcając zwiększamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 17 Lutego 2009 W pompach paliwowych ustawia się dawkę paliwa. Mieszankę paliwową to ustawia się w gaźnikach. W pompie paliwowej C328 ustawia się po przez przesuwanie włącznika dawki rozruchowej (to jest to przekręcanie z przodu pompy) należy popuścić śrubę M5 na klucz 8mm i najlepiej podważając czymś (np kluczem) przesunąć delikatnie do przodu około 0,5-1mm(najlepiej zaznaczyć wyjściowe położenie ). Do przodu zwiększ a do tyłu zmniejsza się dawka. Wkrętem który jest wkręcony od przodu w włącznik służy do regulacji dawki rozruchowej wykręcając zwiększamy. aha.ja własnie myslalem ze to trzeba zwiekszyc tym wkretem z przodu ... a on jest do dawki rozruchowej czyli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BOOBU 0 Napisano 18 Lutego 2009 W pompach paliwowych ustawia się dawkę paliwa. Mieszankę paliwową to ustawia się w gaźnikach. W pompie paliwowej C328 ustawia się po przez przesuwanie włącznika dawki rozruchowej (to jest to przekręcanie z przodu pompy) należy popuścić śrubę M5 na klucz 8mm i najlepiej podważając czymś (np kluczem) przesunąć delikatnie do przodu około 0,5-1mm(najlepiej zaznaczyć wyjściowe położenie ). Do przodu zwiększ a do tyłu zmniejsza się dawka. Wkrętem który jest wkręcony od przodu w włącznik służy do regulacji dawki rozruchowej wykręcając zwiększamy. aha.ja własnie myslalem ze to trzeba zwiekszyc tym wkretem z przodu ... a on jest do dawki rozruchowej czyli?Czyli nie wkrętem tylko przesuwając cały włącznik który jest zaciskany za pomocą śruby M5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 18 Lutego 2009 W pompach paliwowych ustawia się dawkę paliwa. Mieszankę paliwową to ustawia się w gaźnikach. W pompie paliwowej C328 ustawia się po przez przesuwanie włącznika dawki rozruchowej (to jest to przekręcanie z przodu pompy) należy popuścić śrubę M5 na klucz 8mm i najlepiej podważając czymś (np kluczem) przesunąć delikatnie do przodu około 0,5-1mm(najlepiej zaznaczyć wyjściowe położenie ). Do przodu zwiększ a do tyłu zmniejsza się dawka. Wkrętem który jest wkręcony od przodu w włącznik służy do regulacji dawki rozruchowej wykręcając zwiększamy. aha.ja własnie myslalem ze to trzeba zwiekszyc tym wkretem z przodu ... a on jest do dawki rozruchowej czyli?Czyli nie wkrętem tylko przesuwając cały włącznik który jest zaciskany za pomocą śruby M5 jest problem nie da sie tego zrobic ;(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maher141 0 Napisano 19 Lutego 2009 W pompach paliwowych ustawia się dawkę paliwa. Mieszankę paliwową to ustawia się w gaźnikach. W pompie paliwowej C328 ustawia się po przez przesuwanie włącznika dawki rozruchowej (to jest to przekręcanie z przodu pompy) należy popuścić śrubę M5 na klucz 8mm i najlepiej podważając czymś (np kluczem) przesunąć delikatnie do przodu około 0,5-1mm(najlepiej zaznaczyć wyjściowe położenie ). Do przodu zwiększ a do tyłu zmniejsza się dawka. Wkrętem który jest wkręcony od przodu w włącznik służy do regulacji dawki rozruchowej wykręcając zwiększamy. Zrobiłem zdjecie tej pompy prosze o odpowiedz czy to mam podkrecic za pomoca tej sruby zaznaczonej na zdjeciu?http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9973529133116984.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Lutego 2009 z opisu zrozumiałem że masz popuścić nakrętkę i przesunąć tą z rowkami a wkrętu nie ruszać czy tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach