tekmie 0 Napisano 9 Grudnia 2009 co o tym sądzicie?? http://www.allegro.pl/item840936156_wspomaganie_kierownicy_c_328_c_330.htmlWitam.Jak dla mnie to drogi gadżet (gdzie serwis,dostępności części zamiennych,atesty).Ale każdego wolna wola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 9 Grudnia 2009 w mojej okolicy jest sporo 30-tek ze wspomaganiem kierowniczym hydraulicznym.robi je gość który robi też tury do nich.ale jest też jedno ale...otóż teraz nieco trudniej jest z podbiciem dowodu( tak bez ciągnika). w związku z tym znam osobiście trzy przypadki gdzie odmówiono podbicia dowodu ze względu na ingerencję w układ kierowniczy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrysek1 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Mam pytanko czy pompe olejową dwusekcyjną w 328 można zastąpić jedno sekcyjną z 330. A jak się da czy trzeba jakieś przeróbki robić? Strasznie słabe ciśnieni ma ledwi minimum osiąga a pali bez zażutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelmf 0 Napisano 9 Grudnia 2009 panowie zamierzam zrobić sobie wspomaganie do 330 i znalazłem taka nowąść na allegro http://www.allegro.pl/item840936156_wspomaganie_kierownicy_c_328_c_330.html i niewiem co mam o tym myśleś co wy na to może ktoś już takie coś ma to niech sie podzieli jak to sie sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 9 Grudnia 2009 kolego Pawelmf czytaj posty, ponizej juz ten temat został raz poruszony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Mam pytanko czy pompe olejową dwusekcyjną w 328 można zastąpić jedno sekcyjną z 330. A jak się da czy trzeba jakieś przeróbki robić? Strasznie słabe ciśnieni ma ledwi minimum osiąga a pali bez zażutu.Według mnie nie będzie pasować(inne odprowadzenie oleju).Nie lepiej oryginalną zamontować,albo najpierw sprawdzić zawory przelewowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrysek1 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Nowej pompy olejowej do 328 moge juz nie kupić tak jak tarcz sprzęgłowych niem już w sprzedaży. Chyba ze masz namiary gdzi można takie żeczy kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Witam.Fakt że już aukcja zakończona,ale zadzwonić nie zaszkodzi.http://www.allegro.pl/item790902051_pompa_olejowa_c_330_c_328_ursus_nowa_kurier_gratis.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Nowej pompy olejowej do 328 moge juz nie kupić tak jak tarcz sprzęgłowych niem już w sprzedaży. Chyba ze masz namiary gdzi można takie żeczy kupić.RzecZy to się pisze tak jak napisałem , tarcz owszem kupic nie można , ale okładziny owszem , a pompę bez problemu dostać można.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 10 Grudnia 2009 Mam pytanko czy pompe olejową dwusekcyjną w 328 można zastąpić jedno sekcyjną z 330. A jak się da czy trzeba jakieś przeróbki robić? Strasznie słabe ciśnieni ma ledwi minimum osiąga a pali bez zażutu.Według mnie nie będzie pasować(inne odprowadzenie oleju).Nie lepiej oryginalną zamontować,albo najpierw sprawdzić zawory przelewowe. Napewno ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Mam pytanko na jakim biegu trzydziestka powinna dać sobie rade w orce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzbanek23 0 Napisano 13 Grudnia 2009 na 4 biegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 13 Grudnia 2009 a jak zacznie sie kopać to to na czwórce nie daje rady tak powinno być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam.Orkę wykonuj na biegach 4 lub 3 w zależności od rodzaju gleby.Tak jedż aby go nie dusić.Gdy zaczynasz się kopać to pług ci się zagłębia i ciągnik ma ciężej i się dusi.W takiej sytuacji podrywaj pług na podnośniku aby ciągnik miał lżej,albo poczekaj aż podeschnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 22 Grudnia 2009 ile na godzine jegzie ciapek na pełnym gwizdku na 4 biegu?opony nowe 11-tki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam.Obr.2200,opony 11,bieg 4-pręd.7.57km/godz a opony 10-7,18km/godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam.Obr.2200,opony 11,bieg 4-pręd.7.57km/godz a opony 10-7,18km/godz.dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 22 Grudnia 2009 jak Wam chodziły tury w te mrozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrysek1 0 Napisano 28 Grudnia 2009 Mam 328 i zmieniony filter oleju wraz z przystawką na taki jak w 330. i się zastanawiam czy filtruje olej prawidłow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin15396 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Nie masz się czego obawiać. Ja zrobiłem podobnie w moim c-330 bo pierwsze wydania też jszcze miały filtr odśrodkowy. Wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartolinip 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Mam pytanko na jakim biegu trzydziestka powinna dać sobie rade w orce ? To zależy na jakiej ziemi i jak głęboko orzesz i czy używasz kolczatki. Ja z przekonania wiem że jak będę orał na 3 a orze z kolczatką z trzema wałkami to ciągnik dostaje mniej popalić a i paliwa mniej spali bo silnik pracuje równo i ma leki zapas mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin15396 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Jeśli maszyna jest zdrowa to powinna dawać radę na czwórce. Ale to wszystko zależy od ziemi. Ja swoją pracowałem na 4. biegu nawet z obsypnikem z pięcioma radłami. Ale to tylko na lżejszych glebach, bo na ciężkich się gotowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Trzydziecha dopiero co miała remont chodzi super a ziemie które uprawiam to raczej gliniaste a pług 2 skiby ale 45cm a jak wejdą całe w normalnej ziemi idzie bez problemu a na glinie strasznie kopci i przygasa nie wiem czy tak powinno być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Witam.Zrób taki test,będziesz wiedział czy faktycznie jest taki słaby:http://www.jahu.net/videos/video/qAL9qhtlxiQ/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach