wiarus 0 Napisano 5 Marca 2010 Kol .kubuśTrzeba wyciągnąć pommpę podnośnika .Wymienić uszczeiki ,albo założyć nową. Przy okazji sprawdzić cały układ i wyczyścic filtry.Jak podniesiony opada na postoju przeczyścić rozdzielacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 5 Marca 2010 na samym początku wymień sobie pierścienie na tłoku podnośnika isprawdż czy cylinder nie jest porysowany , zawsze musisz dodać więcej gazu jak jest traktor rozgrzany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 5 Marca 2010 aby sprecyzować, pytam bo niewiem od czego zacząć robote,czy od pompy, czy od cylindra, rozdzielacz raczej wykluczam, bo kilka lat temu był nowy założony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 5 Marca 2010 Jeśli opada podnośnik to zacznij od cylindra pierścienie nie kosztują zbyt dużo ale pamiętaj żeby sprawdzić też cylinder czy nie ma rys bo jak ma to nadal będzie opadał podnośnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 5 Marca 2010 kol.KubuśJak odkręcisz pokrywę,to sprawdż wszystko,bo będziesz robił miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 5 Marca 2010 rocznik to 1970 czyli by pasował jako silnik od ursusa c330Będzie pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jak22 0 Napisano 6 Marca 2010 witam! Kol kubuś pompę radzę wymienić, a siłownik albo cały wymienić albo tylko pierścienie 4 po 3,80zł. Ciężko dopasować dobrze nowy tłok do starego cylindra i odwrotnie. Ważne jest dobre połączenie krućca pompy z filtrem oleju. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 6 Marca 2010 kol KubuśPompę najperw rozbierz,gdy nie będzie do naprawy wtedy kupisz.Naprawa nie jest trudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 12 Marca 2010 witamznów mam, problem z trzydziestką ciężko pali czego yo jest wina?złe ustawienie dawki paliwa czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 12 Marca 2010 napisz coś wiecej bo to za mało że ciężko pali.... dymi na jaki kolor itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 13 Marca 2010 dymi na początku na czarno a później na siwo nigdy nie miałem z nim takich problemów dopóki mechanik nie zaczął przy nim grzebać, teraz jest słabszy i przy większym obciążeniu dymi na czarno jak lokomotywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 13 Marca 2010 to musisz sprawdzić wtryskiwacze jak rozpylają i jakie mają ciśnienie... Nic że może niedawno sprawdzałes ale bywa tak ze nowe koncówki sie psują, sprawdzić trzeba je jeszcze raz i w razie potrzeby wyregulować jak to bedzie ok to poszukamy wtedy innych przyczyn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 14 Marca 2010 witamznów mam, problem z trzydziestką ciężko pali czego yo jest wina?złe ustawienie dawki paliwa czy coś innego?Pompy wryskowej nie powinno się ruszać.Powinna być zaplombowana.Do ustawienia dawki paliwa jest odpowiednie oprzyrządowanie, to jest robota pompiarza.Gdy pompa rozregulowana trudno udzielać rad.Sprawdzenie układu zasilania zależy od obajwów.Najczęściej jest to odstojnik lub filtry ,oraz pomka zasilania.Dają podobne objawy- braku paliwa.Gdy dymi to wtryskiwacze i kompresja.Trzeba lać czyste paliwo .Silnik C330 jest w porównaniu z innymi nowszymi bardzo tolerancyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 16 Marca 2010 Ja zawsze leje czyste paliwko a nie oranżadę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł1988 0 Napisano 16 Marca 2010 napisz co dokładnie robił ten mechanik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 17 Marca 2010 [quote=Piotrek 1]Ja zawsze leje czyste paliwko a nie oranżadę Pod pojęciem czyste,miałem na myśli nie przelewane znaczynia do naczynia. Trudno przy tym zachować czystość.Filtry przy tym bardzo szybko się zanieczyszczają i są problemy.Rusek na oranżadzie chodzi bardzo dobrze byle była czysta.Odnośnie pompy, gdy mechanik Ci coś poprzestawiał a nie wiesz co ,to nalepiej weż sobie innego który się na tym zna.Zresztą nie będę sie wymądzrzał, jak nie wiem co było robione wcześniej a to jest podstawa dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 19 Marca 2010 trzydziecha miała robiony remont kapitalny gdy jechałem z Kielc zauważyłem że jest coś nie tak pod obciążeniem bardzo kopciła i nie miała tyle siły co inne gdy sie zaczyna kopać na 4 biegu zaraz zaczyna dymić jak lokomotywa i gaśnietak chyba nie powinno być a mechanik jak była docierana to zmniejszył dawkę paliwa i później chciał ustawić spowrotem jak było tylko mu się nie udało i jest tak jak jest moim zdaniem to tego wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 21 Marca 2010 Ma moze ktos schemat elektryczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 21 Marca 2010 Witam.Na tej stronie umieściłem schemat http://i40.tinypic.com/6fxrg6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtoon 0 Napisano 24 Marca 2010 trzydziecha miała robiony remont kapitalny gdy jechałem z Kielc zauważyłem że jest coś nie tak pod obciążeniem bardzo kopciła i nie miała tyle siły co inne gdy sie zaczyna kopać na 4 biegu zaraz zaczyna dymić jak lokomotywa i gaśnie moja rada: sprawdź kompresje - prawdopodobnie masz wadliwą głowice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 1 0 Napisano 24 Marca 2010 Chyba nie bo też tak pomyślałem i zawiozłem do planowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 25 Marca 2010 opuszczał mi podnośnik, wymieniłem cylinder, tłok z pierscieniami, założyłem też za jednym machem pompe po regeneracji.teraz nie opuszcza ale... też nie podnosi.mówiąc dokładniej- jak zimny to podnosi, jak sie rozgrzał trzeba trzymać i trzymać a podnosi jak żółw w czym jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 25 Marca 2010 Witam wszystkichMam dziwny objaw w trzydziestce, przy ruszaniu z tyłu tak jak by w moście albo w którejś zwolnicy pojawia się metaliczny odgłos jak by gdzieś był za duży luz międzyzębna albo brakowało zęba. Może ktoś miał coś takiego u siebie i wie co może być?Za odpowiedź wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 25 Marca 2010 to może być luz między kołem talerzowym a wałkiem atakującym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 26 Marca 2010 Luz znaleziony Miedzy wałem koła a kołem napędowym zwolnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach