Skocz do zawartości
Gość Piotr de 330

Wszystko o Ursus C-330

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Jednak potwierdza się to że urzytkownicy 330 maja zjechane z psychy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W ogole to jest gupota wg mnie orać na godziny jak już to umowic sie na cene od hektara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

U nas tylko robią na godziny;kombajny,prasy .Jedynie sieczkarnie biorą od obszaru.Jeden chce zarobić drugi naciągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Jednak potwierdza się to że urzytkownicy 330 maja zjechane z psychy
A co mają "zjechane"wjeżdżający na 330-stkowców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

STARSI użytkownicy 30-tek twierdzą,że kidyś tylko nimi orano i każdy się wyrobił na czas.Dzisiaj ciężejsze ziemie są takubite sprzętem,że 30-stki już niżle muszą buksować w dwójkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
STARSI użytkownicy 30-tek twierdzą,że kidyś tylko nimi orano i każdy się wyrobił na czas.Dzisiaj ciężejsze ziemie są takubite sprzętem,że 30-stki już niżle muszą buksować w dwójkach.

Poprostu przez całe lata Starsi orali na 10cm a poźniej jak podkręcili kółkiem wyżej to ich maszyny sie zatrzymały i najprawdopodobniej oni sami ujezdzili te ziemie, poza tym nacisk 30tki z normalnym ogumieniem nie jest wcale taki mały, a może tylko starczy wymienić lemiesze na nowe lub zawieśc do kowala????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wymiana lemieszy nic tu nie ma do rzeczy.Istnieje coś takiego jak "podeszwa płużna".Imdłużej jeżdzisz ciężkim sprzętem tym bardziej zagęszczasz ziemię w jej górnej warstwie(czytaj glebie).Na przykład w Czehach,gdzie przez lata socjalizmu orano" Tatrami" gleba jest tak ubita ,że wystarczy mały deszczyk ,a na polu robi się jezioro.Poprostu woda zamiast wsiąkać w większości tylko spływa.Nie pomogą tu żadne opony .Atak wogóle ja też uważam ,że 30-stka to traktor z duszą w przeciwieństwie do 60-tki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ludzie zmiłujcie sie... nie mam nic przeciwko żadnym traktorom i uważam że każdy jest stworzony żeby jakąs tam robote zrobić i jakoś to zrobi ale nie gadajcie tu że mają jakieś dusze!! Co wy niedługo może zaczniecie robić ołtarze i modlić sie do niech?? zmiłujcie sie:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To jest w ogole nonsens co wy gadacie hehe Kiedys wyrabiano sie 30 bo poporstu były to traktory NOWE dzisiaj maja 30 lat po drugie ludzie mieli w wieksozsci mniej ziemi !!!!!! oraz najmowano z GS czy SKR-ów do np. oprysków, siania nawozów, orki też heh a wogole to gadania takie ze 330 ma jakąś dusze to pogieło ostro kogoś nie ma duszy żadnej heh tylko człowiek sie przyzwyczja do złomu "swojego" i tyle a urabianie do tego jakies bzdurnej filozofi to jest idiotyzm...

/edit

Aha no i jeszcze do tego no wiadomo że ziemie mozna "zajeżdzić maszyną" ale lepiej maszyną robić niż koniem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Aha no i jeszcze do tego no wiadomo że ziemie mozna "zajeżdzić maszyną" ale lepiej maszyną robić niż koniem:)
Nie zrozumiałeś sensu tego ,co czytasz.Wiadomo ,że nikt koniem robił nie będzie .Ja tylko poruszyłem temat wpływu i skutków używania sprzętu rolniczego ,a dla ciebie to tylko kwestia tego czy co jest w stanie więcej zrobić;koń czytraktor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Nie no ludzie zmiłujcie sie... nie mam nic przeciwko żadnym traktorom i uważam że każdy jest stworzony żeby jakąs tam robote zrobić i jakoś to zrobi ale nie gadajcie tu że mają jakieś dusze!! Co wy niedługo może zaczniecie robić ołtarze i modlić sie do niech?? zmiłujcie sie:P
BARDZO BŁYSKOTLIWE PRZEMYŚLENIA .MOŻE ZAJMIESZ SIĘ CENZUROWANIEM.MASZ DOBRE ZADATKI NA FILOZOFA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
To jest w ogole nonsens co wy gadacie hehe Kiedys wyrabiano sie 30 bo poporstu były to traktory NOWE dzisiaj maja 30 lat po drugie ludzie mieli w wieksozsci mniej ziemi !!!!!! oraz najmowano z GS czy SKR-ów do np. oprysków, siania nawozów, orki też heh a wogole to gadania takie ze 330 ma jakąś dusze to pogieło ostro kogoś nie ma duszy żadnej heh tylko człowiek sie przyzwyczja do złomu "swojego" A to nie to samo geniuszu intelektu Zamiast inwektyw wyrażaj poglądy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szukam przedniego napędu wom do c 330

Powiem ci coś szczerze WYPIERDALAJ Z FORUM[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Powiem ci coś szczerze WYPIERDALAJ Z FORUM[/b]

WIESZ,CO "TOMB2" SAM WYP.....DALAJJJJJJJJJJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znajdziesz i zamontujesz daj znać bo są napewno chętni by to zobaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma zamontowane w c330 przedni TUZ i WOM oraz wspomaganie na orbitrol kosił tym trawkę w sadzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcałem zapytać o najlepsze przewracarki do siana do 330.

Teraz mamy słoneczkową ( na 7 kół) i maszyna ta jest świetna w grabieniu a marna w przewracaniu.

Przewracarka o jaką mi chodzi musi byc wydajana bo mamy dużo siana, w tej obecnej przewracarko-zgrabiarce karuzelowej to genialana jest wydajność, bo jedziesz nią na całym gazie na najwyższym biegu i jest OK.

Co myślicie o przewracarkach taśmowych do siana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam starego Fahra 4,5m nie robi najszybciej ale rewelacyjnie rozrzuca jak kupisz 5,2 m to wystarczy a tasmówki są dobre jak pasy są gut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie małe polskie coś, w stylu karuzeli.Nie wiem jakiej to jest firmy.Powiem, że bardzo lekkie i z bardo przestaje z lewej strony traktora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś dać fotki tych maszyn, namiary sprzedawców, strony internetowe z takimi przewracarkami itd Bardzo za wszystko dziekuję

/edit

co myślicie o przecząsarko zgrabiarce z mesko rol skrżysko.

Ma ktoś taką maszynę?Czy rzeczywiście ma wydajność 3 ha na godzinę?

LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
może ktoś dać fotki tych maszyn, namiary sprzedawców, strony internetowe z takimi przewracarkami itd Bardzo za wszystko dziekuję

/edit

LINK

MF 255 2 bieg spokojnie tyle zrobisz

Do prasy zwijającej nie równo robi wał , ale ogólnie nie jest zła maszyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/edit

LINK

Oj niewiem czy ona zrobi 3 ha/h. Może przy dużej prędkości ale która łąka jest tak równa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/edit

LINK

Tu masz coś podobnego

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79925822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi