damian9871 0 Napisano 17 Września 2006 nie dokońca się z tobą zgodzę mam wersję eksportową z podnośnikiem podobnym do tego z 60 i trzyma sam wysokość nawet jak ma opryskiwacz, który pełny waży 700kg i podnosi go podczas jazdy to nic nie pęka.pęknie jak ktoś za mocno zawór podkręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 17 Września 2006 pęknie jak ktoś za mocno zawór podkręci I wiaderko rozumu zawiesi na przodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 17 Września 2006 są takie urządzenia jak manometr i wszystko idzie ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielam 0 Napisano 17 Września 2006 ODNOSNIE UKŁADU KIEROWNICZEGOPodobno do Ciapka mozna zamntować kolumnę kierowniczą od C360 i kręcenie jest lżejszeCzy może ktoś wykonał taki patent ... jezeli tak to jak to działa?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 18 Września 2006 Podobno do Ciapka ...........Czy może ktoś wykonał taki patent ... jezeli tak to jak to działa??????Podobno, tylko, że nie pasuje wąs, trzeba go wyginać. Tylko poco wyważać otwarte drzwi, kiedy jest oryginał, specjalnie do C330. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Września 2006 pęknie jak ktoś za mocno zawór podkręci I wiaderko rozumu zawiesi na przodzie?Ja mam nawkładane tyle podkładek pod sprężyna od zaworu aby tylko udało sie to skręcić. Mam 330M z 90 roku i dopiero 2 pompę. Rozdzielacz orginalny jak i tłok. A zakładam do niego rozsiewacz amazona w którego ładuje max 600 kg. Ale z przodu muszę zawiesić około 70 kg. I nic się nie dzieje nawet jeszcze nie urwało wieszaka ani nie zgięło ramienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HEMTT 0 Napisano 20 Września 2006 Witam Posiadam c 330 rocznik 75 i mam do Was pytanie, czy do starego filtru powietrza dostane może jeszcze wkład??. Może macie namiary gdzie można to kupić bo w agromie niestety juz nie , maja tylko do nowego typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 21 Września 2006 Jaki znowu wkład?O ile się nie mylę, to C-330, jak i C-328 mają filtr "mokry" (na olej), tak jak C-360.To o jaki wkład Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HEMTT 0 Napisano 21 Września 2006 tak, ale ja mówie o filtrze powietrza.. jak już pisałem posiadam stary typ i ani razu nie był wkład wymieniany, a siatka się juz rosypała w nim i mam trudności z dostaniem tego. Do nowej obudowy filtra powietrza - kasety fp są dostepne a do starego jakoś znaleść nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HEMTT 0 Napisano 21 Września 2006 tak, ale ja mówie o filtrze powietrza.. jak już pisałem posiadam stary typ , i ani razu nie był wkład wymieniany, a siatka się juz rosypała w nim i mam trudności z dostaniem tego. Do nowej obudowy filtra powietrza - kasety fp są dostepne a do starego jakoś znaleść nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 21 Września 2006 pewnie mało kto wie że filtr posiada wkład wymienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 21 Września 2006 W ubiegłym roku wymieniałem wkład w filtrze powietrza starego typu C330 jest dostępny kupiłem w Rol-mech Fajsławie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1 0 Napisano 21 Września 2006 Witam Mam takie pytanie w c-330 dziadka jest obok rozdzielacza podnośnika takie pokrętło do czego one służy i jak należy go używać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 21 Września 2006 pewno ci chodzi o regulację siły dociążania , polega to na tym że przesuwając dźwignię w położeniu opuszczanie w prawo podnośnik podnosi na tyle na ile wyregulujesz tym pokrętłem . trzeba to tak wyregulować , by np. orząc pług nie spłycał głębokości tylko przestał naciskać na glebę w jak największym stopniu , tym sposobem ciężar pługa przenosi się na koła napędowe traktora ( czyli dociąża ) i traktor ma większy uciąg . ja tam wolę ciut dać w górę podnośnikiem by koło pługa nie naciskało zbyt na ziemię , efekt nawet lepszy i chyba łatwiej , bo nie trzeba trzymać cały czas dźwigni . Na dociążaniu bardziej niszczy się pompa i grzeje się olej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pixel 0 Napisano 22 Września 2006 witajcie panowie macie moze jakies linki do stron z z czesciami do c330 glownie chodzi mi o blotniki oraz i cene tylne glownie oraz przednie w jakich cenach sie wachaja i czy sa pomalowane czy nie z gory dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmvinyl 0 Napisano 22 Września 2006 Witam, na szabelce zwiękasza sie poziom oleju chociaz go nie dolewam ostatnio nawet troche spuściłem, moim zdaniem dostaje sie tam ropa co może być tego przyczyną? Ciągnik bardziej kopci i nie odrazu wchodzi na obroty a, Prosze o szybką odpowiedz nie wiem co jest grane czy moge jezdzic z tym moją 30-stka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 22 Września 2006 www.maszynyrolnicze.bazarek.pl - tutaj masz części do URSUSów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 22 Września 2006 @gmvinyl: Nic nie piszesz o okresie, w jakim to by miało się dziać. Ale ropa? To trochę za szybki proces by to był. Po pierwsze wtryskiwacze by musiały lać, a po drugie, pierścienie na tłokach nie mogłyby istnieć. Powiedz lepiej, jaki masz stan wody w chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Września 2006 Ropa do oleju dostaje sie poprzez pompe zasilającą- zużyty tłoczek i cylinder, przez korpus pompy wtryskowej prosto do bloku silnika, sprawdż, co masz w pompie wtryskowej, zapewne rope, ale widocznie masz zatkaną rurke przelewową i niedrożny odpowietrznik korpusu pompy ( ten grzybek), i nadmiar nie wyleci na zewnątrz, tylko do silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 22 Września 2006 Witam, na szabelce zwiękasza sie poziom oleju chociaz go nie dolewam ostatnio nawet troche spuściłem, moim zdaniem dostaje sie tam ropa co może być tego przyczyną? Ciągnik bardziej kopci i nie odrazu wchodzi na obroty a, Prosze o szybką odpowiedz nie wiem co jest grane czy moge jezdzic z tym moją 30-stka??Wtryski albo opóźniony kąt wtrysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek1 0 Napisano 22 Września 2006 A woda nieubywa ci w szybkim tempie z chłodnicy bo być możę może to woda być w oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmvinyl 0 Napisano 22 Września 2006 raczej to nie woda bo w oleju były by oczka a nie ma zrsezta jutro jeszce sprawdze kto się na tym zna i wie co jest grane niech pisze nawet na gg 6328704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Września 2006 jak woda szła by do oleju, to nie bdzie żadnych oczek, to nie rosół, tylko zrobiła by się gęsta emulsja, coś w rodzaju rzadkiego majonezu- sraczka, lub też woda była by na spodzie miski olejowej pod olejem, jak spuszczałeś nadmiar, to leciała woda, czy rzadki olej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmvinyl 0 Napisano 23 Września 2006 9lej leciał ale nie raczej taki rzadki ale normalny, a czy może to być uszczelka pod głowica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Września 2006 nie napewno paliwo się dostaje tylko musisz poszukać którędy.miałem tak w 60 i wystarczyło wtryski zrobić i spokój sam nie wierzyłem że tyle się tego dostawało do oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach